SR > Nyheter

Thursday, 13 August, 07:47

SR - 31 jul 20 kl. 11:19

Scania bekräftar planen: 5 000 jobb ska bortDen Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania håller fast vid planen att dra ned personalstyrkan globalt med 5 000 medarbetare. Syftet är att nå lönsamhet och tillväxt trots coronakrisens dramatiska effekter på efterfrågan och produktion..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Södertäljebaserade, Scania

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Scania, bekräftar, planen5 , 000, jobbska , bort
Nyteknik - 31 jul 20 kl. 09:52

Scania bekräftar planen: 5 000 jobb ska bort

Den Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania håller fast vid planen att dra ned personalstyrkan globalt med 5 000 medarbetare..

SVT - 31 jul 20 kl. 11:39

Scania bekräftar planen: 5 000 jobb ska bort

Den Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania håller fast vid planen att dra ned personalstyrkan globalt med 5 000 medarbetare. Syftet är att nå lönsamhet och tillväxt trots coronakrisens dramatiska effekter på efterfrågan och produktion..

Expressen Dina Pengar - 31 jul 20 kl. 11:33

Scania bekräftar: 5 000 jobb ska bort

Lastbilstillverkaren Scania håller fast vid planen att dra ned personalstyrkan globalt. Totalt omfattar nedskärningen 5 000 medarbetare, rapporterar Sveriges Radio. .

Dagens PS - 20 dec 16 kl. 08:18

Volvo bekräftar planen – och nu regnar miljarder

I dagarna skrev flera medier om uppgifter att Volvo Cars, med kinesiska storägaren Geely i ryggen, har siktet inställt på en börsintroduktion 2017. Och på tisdagen bekräftas planerna, av biltillverkaren. Enligt Li Shufu, Geelys ordförande, skrev man under helgen avtal om att emittera preferensaktier för 5 miljarder kronor till Folksam, Första AP-fonden AMF, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till ett pressmeddelande.

YLE - 04 okt 16 kl. 09:21

Ericsson bekräftar: 3 000 jobb ska bort

Den svenska telekomjätten Ericsson bekräftar att 3 000 tjänster ska bort inom ramen för pågående kostnads- och effektivitetsprogram. De tjänster som berörs finns inom produktion, forskning och utveckling samt inom försäljning och administration. Personalminskningen genomförs som en kombination av frivillig avgång, nedskärningar och till exempel outsourcing, meddelar Ericsson i ett pressmeddelande.

Expressen - 13 sep 17 kl. 10:03

Melander bekräftar planen för stjärnan

Det har tisslats och tasslats om det ett tag. Nu bekräftar Stefan Melander att Nuncio siktar mot Frankrike. Och det franska superloppet Prix d'Amerique.

SvD - 04 okt 16 kl. 09:13

Ericsson bekräftar: 3 000 tjänster försvinner

Ericsson bekräftar uppgifter om att 3 000 tjänster försvinner i Sverige..

IDG - 24 apr 20 kl. 18:21

Nintendo bekräftar: 160 000 Switch-konton kapade


Tidigare i veckan upptäcktes att hackare hade kommit över Nintendo-konton, och nu avslöjat Nintendo att hela 160 000 konton har drabbats..

Cornucopia - 22 jul 17 kl. 21:02

Åtalet mot Ågren bekräftar: Transportstyrelsen har läckt hemliga operatörers identiteter

DN:s Mikael Holmström bekräftar i en artikel det jag bloggade om för en vecka sedan. Transportstyrelsen har läckt polisens, Säpos och Försvarsmaktens militära underrättelsetjänst hemliga särskilda operatörers identiteter. Detta bekräftas av gärningsbeskrivningen i åtalet mot fd GD:n Ågren.

Cornucopia - 24 jul 19 kl. 15:43

Nissan bekräftar kraschad vinst - säger upp 10 000 anställda

Nissan bekräftar mediauppgifterna om uppsägningar av 10 000 anställda och att vinsten kraschat för bolaget. Det går inte längre att hävda att dålig svensk bilförsäljning beror på Bonus/Malus-systemet, utan det är en global konjunkturfråga.Interiör Nissan Leaf.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Strid om ny chef för utvecklingsbank i Latinamerika

En bitter konflikt har uppstått kring utnämningen av den interamerikanska utvecklingsbankens nye chef. Banken, som förvaltar över 100 miljarder dollar, har traditionellt alltid letts av en latinamerikan. Men USA:s president Donald Trump vill nu utnämna sin rådgivare till chefsposten..

SR - 45 minuter sedan

Kritik mot hårda coronarestriktioner i Rwanda

Rwanda är ett av de mest framgångsrika länderna på den afrikanska kontinenten i att bromsa spridningen av coronavirus. Men de hårda restriktionerna som införts får nu kritik från en människorättsorganisation..

SR - 1 timme sedan

Protester i Bolivia mot att nyvalet skjuts upp

I Bolivia hotar regeringen nu att skicka ut militären för att upplösa vägblockaderna som regeringsmotståndare satt upp runt om i landet, med krav på nyval. Bolivia skulle ha hållit val i september i år men det har skjuts upp på grund av coronapandemin..

SR - 2 timmar sedan

Kraftig ökning av rån mot funktionsnedsatta

Under första halvåret 2020 anmäldes nästan sex gånger fler personrån mot funktionsnedsatta än under samma period förra året, visar färsk statistik från brottsförebyggande rådet, BRÅ..

SR - 2 timmar sedan

L kräver obligatorisk förskola för femåringar

För att stärka språkkunskapen i svenska för utrikes födda barn eller barn med utrikes födda föräldrar vill Liberalerna att det införs obligatorisk förskola för femåringar..

SR - 2 timmar sedan

Oppositionen: "Vi tänker inte ge upp"

Trots de senaste dagarnas massarresteringar av de som protesterar i Belarus tänker oppositionen inte ge upp sin kamp för förändring, i första hand vill man se en omräkning av rösterna efter söndagens presidentval..

SR - 2 timmar sedan

Över 125 döda i Sydsudan efter konflikt om vapen

Över 125 personer har dödats i Sydsudan och dussintals har skadats sedan militär försökt avväpna befolkningen i den norra delen av landet..

SR - 3 timmar sedan

Antalet båtskador har ökat dramatiskt i sommar

Ett ökat antal båtolyckor men färre reseskador. Så kan man sammanfatta försäkringsbolagens sommar, där coronapandemin satt sina tydliga spår..

SR - 4 timmar sedan

Svårt för många synskadade att boka coronatest

I många regioner kan de med symptom numera testa sig för coronaviruset, men tekniken för att boka tester fungerar inte alltid för dem som inte kan se eller använda talsyntes, det säger Synskadades Riksförbund till Ekot..

SR - 6 timmar sedan

E4 vid Älandsbro blockerad av vindkraftverktransport

Det är stopp på E4 strax söder om Älandsbro i Västernorrlands län. En transport av vindkraftverk har delvis kört i diket och blockerar vägen i båda riktningarna. Prognos saknas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.