SVT > Kultur

Tuesday, 04 August, 18:38

SVT - 31 jul 20 kl. 10:53

Oppositionspartier kräver tydliga regler för kulturevenemangSamtidigt som Vasamuseet i Stockholm släpper in 500 personer åt gången, kvarstår 50-regeln för evenemang inom scen och musik. Musikbranschen har ifrågasatt de skilda villkoren, Folkhälsomyndigheten fastslagit att smittrisken inte behöver vara större på evenemang än på uteserveringar. Nu kräver också oppositionspartierna tydlighet från regeringens sida..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Vasamuseet, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oppositionspartier, kräver, tydliga, reglerför , kulturevenemang
Helsingborgs Dagblad - 21 apr 20 kl. 15:48

Oppositionspartier kräver utbildningschefens avgång

SD, LP och MED anser att han orkestrerat och varit spindeln i nätet när kommunen bröt mot lagen och domstolsbeslut trotsades..

Skånskan - 26 nov 19 kl. 16:27

Valrörelsen är över

Det är inte konstigt att Vänsterpartiet kräver förändringar av arbetsmarknadspolitiken. Och det är definitivt inte konstigt att partiet motsätter sig privatiseringar.
Däremot är det märkligt att Vänsterpartiet funderar på att avsätta Eva Nordmark (S), som knappt hunnit sätta sig ner på sin post, och att göra det tillsammans med Moderater och Sverigedemokrater.

YLE - 03 jun 16 kl. 11:12

Fyra oppositionspartier lämnade in interpellation om jordbrukspolitiken

Fyra oppositionspartier har lämnat in en interpellation om regeringens jordbrukspolitik. Kristdemokraterna, De Gröna, Vänsterförbundet och Sfp anser att regeringen inte gör tillräckligt för att lösa den allt djupare krisen inom jordbruket. Om regeringen bara väntar på ansvisningar från Bryssel så kommer jordbruket att gå en konkursvåg till mötes, samtidigt som den finländska livsmedelsproduktionen körs ned, förutspår oppositionspartierna.

Skånskan - 25 jan 17 kl. 14:00

SD kräver mer inflytande

ESLÖV Sverigedemokraterna kräver bättre inflytande i Eslövspolitiken genom att utöka antalet platser i nämndernas arbetsutskott. ERWP.fif(8)Valet 2014 blev en succé för SD i Eslöv, som gick fram mest av alla och med 18,8 procent av rösterna tog över platsen som det näst största partiet i kommunen.

YLE - 23 mar 17 kl. 15:13

Oppositionen kräver nya tag i vårdreformen

Oppositionen lämnar in en interpellation om innehållet i vårdrefomen. Alla fem oppositionspartier är eniga om att regeringens planer inte garanterar en bättre eller billigare vård. Oppositionen befarar att till exempel planerna på valfrihet leder till kaos, och kräver att valfriheten tas med först senare.

UT - 13 okt 14 kl. 19:07

S tar över styret i kommunen ? trepartialliansen i opposition

Ulricehamn får en minoritetsregering ledd av Socialdemokraterna. Den borgerliga trepartialliansen går i opposition och Centern ställs utanför.
– Det är en komplicerad parlamentarisk situation, säger blivande kommunalrådet Mattias Josefsson (S).

YLE - 27 maj 15 kl. 17:58

Oppositionspartier: Ökade orättvisor

Det största oppositionspartiet Socialdemokraterna anser att det nya regeringsprogrammet ökar ojämlikheten och orättvisorna i samhället. SDP:s ordförande Antti Rinne anser att programmet går ut över låginkomsttagarna, barnfamiljerna, de arbetslösa och pensionärerna. Han oroas också över de stora nedskärningarna i undervisning och utbildning.

DN - 09 apr 16 kl. 09:34

Upprop kräver Camerons avgång

Storbritanniens oppositionspartier kritiserar David Cameron och kräver att han svarar på fler frågor om sin ekonomi. På sociala medier pågår samtidigt ett upprop att britterna ska följa islänningarna i spåren och avsätta sin premiärminister..

DN - 26 jan 17 kl. 16:53

Oppositionen kräver svar om it-attack

Flera oppositionspartier vill att regeringen informerar riksdagen om den omfattande it-attacken mot Försvarsmakten som DN avslöjat. – Försvarsutskottet och riksdagen behöver saklig information från regeringen, säger Allan Widman, försvarspolitisk talesperson för Liberalerna..

Nerikes Allehanda - 26 sep 17 kl. 04:53

Politiker kräver efter NA:s rapportering om självmord: Öppna Piva på nytt

Öppna psykiatrins intensivvårdsavdelning! Det kräver flera oppositionspartier efter NA:s rapportering om självmord inne på en av psykiatrins avdelningar. Sjukvårdsrådet Karin Sundin (S) står å sin sida fast vid att en utredning ska inväntas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.