Sydsvenskan > Kultur

Thursday, 06 August, 14:44

Sydsvenskan - 31 jul 20 kl. 10:45

Historiska BNP-ras i spåren av coronaI spåren av coronakrisen levererar nu en rad EU-länder historiskt usla siffror..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
BNP, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Historiska, BNP-rasi , spårenav , corona
GöteborgsPosten - 31 jul 20 kl. 11:14

Historiska BNP-ras i spåren av corona

I spåren av coronakrisen levererar nu en rad europeiska länder historiskt usla BNP-siffror för andra kvartalet. I både Spanien, Italien och Frankrike har ekonomin krympt med omkring en femtedel jämfört med i fjol..

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 20 kl. 10:45

Historiska BNP-ras i spåren av corona

I spåren av coronakrisen levererar nu en rad EU-länder historiskt usla siffror..

Cornucopia - 07 okt 14 kl. 17:28

Bostadsrättspriserna utveckling 1970 - 2014 med BNP, KPI och disponibel inkomst

Eventuellt är jag med i Rapport och Aktuellt på Public Service/SVT ikväll, vilket kan föranleda ett och annat nytt bloggbesök. Jag skriver eventuellt, då man aldrig kan vara säker på vad som får utgå ur planeringen när sändningen faktiskt genomförs. Intervjun skedde förra veckan, och inspelningsplatsen hittar ni här om ni gillar utsikten och vill ha en av de kvarvarande tomterna.

Cornucopia - 29 nov 13 kl. 10:32

Hushållens skulder nu 86.17% av BNP

Sveriges ekonomi växte realt under tredje kvartalet marginellt med en ökning på 0.3% jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Tittar man på nominell BNP och hushållens nominella skulder så steg hushållens skulder till 86.

Cornucopia - 19 dec 18 kl. 16:04

Paus för konjunkturbarometerns ras - KI definierar om lågkonjunktur

Konjunkturbarometern pausade sin nedgång i december. Samtidgt lämnar Konjunkturinstitutet en ny tillväxtprognos, där man definierar om det svenska begreppet lågkonjunktur, så även lågkonjunktur kallas högkonjunktur. Enligt gamla definitionen har vi fyra år av lågkonjunktur framför oss, men man har helt enkelt definierat om detta till högkonjunktur.

Cornucopia - 31 jul 19 kl. 14:00

BNP-siffrorna: Lågkonjunkturen är här (duh!)

Bloggen har nu tittat närmare på den relevanta och relativa innebörden av veckans svenska BNP-siffror från SCB. Beskedet är att lågkonjunkturen är här med en tillväxt på helhåret under 2.0% och med negativ riktning för första gången sedan skuldkrisens 2012.

PrivataAffärer - 22 aug 19 kl. 15:17

Regeringen sänker BNP-prognos

Regeringen räknar med att Sveriges BNP ökar med 1,4 procent i år och 1,4 procent nästa år. Det sade finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff i Harpsund på torsdagen då hon presenterade regeringens ekonomiska prognoser. I vårbudgeten, den 10 april, räknade regeringen med en BNP-tillväxt på 1,6 procent i år och 1,6 procent nästa år.

Cornucopia - 18 sep 19 kl. 09:16

Regeringens budgetprognos redan fel - högre arbetslöshet, färre sysselsatta, lägre BNP

Regeringens och finansminister Magdalena Anderssons (S) prognoser för svensk ekonomi, som statens budget baserar sig på är redan fel. Arbetslösheten är kraftigt högre än prognos, och sysselsättningen minskar, istället för att enligt prognosen öka. BNP är också lägre än prognosen.

ÖstersundsPosten - 28 apr 20 kl. 20:00

Barns tankar i coronans tid ska undersökas i ny studie – ”Extra viktigt att barns och ungas röster får höras i samband med denna historiska händelse”

Vad tänker barn och unga om corona och pandemins alla följdverkningar? Nu efterlyser forskare vad....

Länstidningen i Jämtland - 28 apr 20 kl. 20:00

Barns tankar i coronans tid ska undersökas i ny studie – ”Extra viktigt att barns och ungas röster får höras i samband med denna historiska händelse”

Vad tänker barn och unga om corona och pandemins alla följdverkningar? Nu efterlyser forskare vad....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.