SVT > Kultur

Wednesday, 05 August, 09:12

SVT - 31 jul 20 kl. 10:03

Sociologen: ”Vi har utvecklat en oförmåga att leva med osäkerhet”Studier visar att oro och nedstämdhet ökar, samtidigt som vi har det materiellt sett bättre än någonsin tidigare. I sin senaste bok Tänk om: En studie i oro utforskar sociologen Roland Paulsen orsakerna till den växande oron i samhället..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tänk, Roland Paulsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SociologenVi har , utvecklaten , oförmågaatt , levamed , osäkerhet
YLE - 17 mar 14 kl. 04:55

"Livet är värt att leva"

Tre nyfikna ögonpar möter mig vid dörren när jag ringer på hos Frida Flythström i Karis. Det är katterna Alex och Sebbe - och Fridas öppna blick. Vi har inte träffats förr men hon tvekar inte att ställa upp på intervju om tvångsvård, en av de heta punkterna i mentalvårdslagen som manglas i riksdagens utskott just nu.

Skånskan - 16 maj 16 kl. 16:40

Elever behöver fler verktyg för att kunna påverka den värld de kommer leva i!

Debatt Allas vår gemensamma framtid och kommande generationers, förutsätter kunniga, me dvetna människor som känner ansvar för sig själv och varandra. Därför behöver vi vuxna skapa förutsättningar för framtidstro och ge elever verktyg för att förstå sammanhang och kunna påverka den värld de kommer att leva i.
Från förskola till och med högskola framhålls kreativitet och entreprenörskap som nyckelkompetenser.

Barometern - 26 jul 14 kl. 09:46

Jobba för att leva

Vad säger semesterfirande svenskar till varandra? ”Det är härligt att slippa ekorrhjulet!”, ”Ja, men snart är det tillbaka till grottekvarnen”.

Barometern - 26 jul 14 kl. 09:46

Jobba för att leva

Vad säger semesterfirande svenskar till varandra? ”Det är härligt att slippa ekorrhjulet!”, ”Ja, men snart är det tillbaka till grottekvarnen”.

Sydsvenskan - 15 mar 11 kl. 00:03

Leva vidare

Skalven, vågorna, förödelsen. Kylsystem som upphör att fungera, explosioner i reaktorbyggnader. Att söka efter anhöriga, efter levande och döda.

Kristianstadsbladet - 20 feb 14 kl. 06:07

Ljugande spelfigur snart i datorn

Dataspelsfigurer som skvallrar, har social kompetens och kan ljuga. Se upp - snart kan de finnas i en dator nära dig.De mänskligare figurerna kan också bli betydelsefulla exempelvis när vårdpersonal ska öva, visar ny forskning.

NT - 20 feb 14 kl. 06:07

Ljugande spelfigur snart i datorn

I stället för dagens platta spelgestalter i äventyrs- och rolldataspel kan karaktärerna som bygger på ett mer utvecklat system av dialog leva ett eget liv - skvallra, intrigera utifrån sin egen agenda och ställa till det för spelaren..

BT - 20 feb 14 kl. 06:09

Ljugande spelfigur snart i datorn

Dataspelsfigurer som skvallrar, har social kompetens och kan ljuga. Se upp - snart kan de finnas i en dator nära dig. De mänskligare figurerna kan också bli betydelsefulla exempelvis när vårdpersonal ska öva, visar ny forskning.

YLE - 15 apr 17 kl. 08:00

Martin Luther gjorde hela världen till ett kloster

Martin Luther tillbringade två tredjedelar av sitt liv i två olika kloster. Det här är en viktig faktor om man vill förstå hans agerande under reformationen. Som ung student blev han medlem i augustinerorden.

BT - 26 aug 11 kl. 00:01

Svårt att avgöra när patienten dör

En grupp brittiska läkare har utvecklat en metod för att avgöra hur länge en svårt sjuk cancerpatient har kvar att leva. Förhoppningen är att metoden ska vara säkrare än de "gissningar" som läkarna ofta gör i dag. En patient som snart ska dö vill av naturliga skäl oftast veta hur lång tid han eller hon har kvar att leva.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.