Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 07 August, 10:52

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 20 kl. 10:00

Kontroll av friskolor: partier som säger ett och gör något annatIbland blir det konflikt mellan att värna barnen i skolan och att värna företagen som driver den..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kontrollav , friskolor, partiersom säger ett och , gör, något annat
Sydsvenskan - 31 jul 20 kl. 10:00

Kontroll av friskolor: partier som säger ett och gör något annat

Ibland blir det konflikt mellan att värna barnen i skolan och att värna företagen som driver den..

Cornucopia - 04 apr 18 kl. 11:09

SVT utnyttjar barn för att genomföra politisk DOS-attack mot friskolor

SVT har under täckmanteln "satir" och "publicist" genomfört en politisk denial-of-service-attack (DOS) mot hundratals svenska friskolor. Man nyttjar barns personuppgifter för detta och medger uttryckligen att det hela har ett politiskt syfte.
SVT.

Politikerbloggen - 10 feb 11 kl. 13:00

FRISKOLOR Nu kommer krav på ökad kontroll av friskolor

ÖKAD KONTROLL. Skolinspektionen vill ha bättre verktyg och mer resurser för att kontrollera friskolorna. Kravet kommer efter att flera allvarliga brister på friskolor avslöjats.

Cornucopia - 02 apr 15 kl. 13:14

Sjöstedt & Fridolin: Endast borgerliga kommuner ska få ha friskolor

Jonas Sjöstedt (v) har fått igenom Vänsterpartiets friskolepolitik i regeringen, och kört över utbildningsminister Gustav Fridolin (mp). Kommuner ska nu få veto mot friskolor, vilket innebär att det endast kommer etableras nya friskolor i kommuner som styrs av borgerliga partier.
Alla former av vinstdrivande friskolor ska få stoppas av kommunalt veto (Public Service/SVT).

SVT Debatt - 11 sep 13 kl. 13:29

Självklart granska friskolor när ungdomar drabbas

OPARTISKHET SVT har varit nyhetsledande i granskningen av JB-koncernen som konkursade med ett miljardunderskott. Vi är en oberoende och opartisk nyhetsredaktion som granskar skolmarknadens aktörer och redovisar missförhållanden ? alltså är det en självklarhet att vi rapporterar om de negativa konsekvenserna av en av de största konkurserna i modern tid.

Kristianstadsbladet - 10 jun 13 kl. 21:27

Landsbygd, badhus och friskolor heta frågor

Foto: Johanna Wallin
Sista kommunfullmäktigemöte före sommaruppehållet inleddes med en ideologisk duell kring friskolor, i kölvattnet på JB-gymnasiets nedläggning i Hässleholm, mellan Marianne Nilsson (S) och barn- och utbildningsnämndens ordförande Johan Berglund (M).
Marianne Nilsson efterlyste i en skriftlig fråga information till elever som ska göra ett gymnasieval om riskerna med att välja en friskola. ?

Nyhetskanalen - 10 feb 11 kl. 01:43

Krav på ökad kontroll av friskolor

Skolinspektionen vill ha bättre verktyg och mer resurser för att kontrollera landets friskolor. Allvarliga brister vid flera friskolor utreds just nu.
.

BT - 04 dec 13 kl. 10:56

Brittisk debatt om svenska friskolor

De dåliga Pisa-resultaten i Sverige blev snabbt huvudingrediens, för att inte säga slagträ, i en ilsken debatt i brittiska underhuset i tisdags mellan skolminister Michael Gove och bland andra Labours skuggskolminister Tristram Hunt. Även brittiska skolresultat ligger illa till i Pisa-undersökningen. Mycket av debatten, som pågick i närmare en timme, handlade om huruvida en svenskinspirerad friskolereform och rekrytering av icke kvalificerade lärare för att åtgärda lärarbrist kan förklara de dåliga Pisa-resultaten.

Dagens PS - 06 sep 17 kl. 08:14

Kritikstorm mot Eliasson – partier kräver avgång

Flera partier kräver rikspolischefens avgång efter Ekots avslöjande. På onsdagsmorgonen hålls ett blixtinkallad möte mellan justitie- och inrikesminister Morgan Johanssons (S) statssekreterare och representanter från Polismyndigheten, rapporter Expressen. Bakgrunden är tisdagskvällens avslöjande från Ekot som kunde berätta att rikspolischef Dan Eliasson 2015 beslutade sig för att göra ett undantag från Säkerhetskyddsförordningen, och därmed kring Försvarets krypteringslösning, när han lät ett privat företag få tillgång till Polismyndighetens personal- och lönesystem Palasso.

Kristianstadsbladet - 05 jun 13 kl. 14:51

Fridolin kräver garantier av friskolor

Miljöpartiets ena språkrör, den Vittsjöbördige Gustav Fridolin, reagerar på den senaste tidens turbulens kring JB-koncernen, som bland annat innebar att koncernens gymnasieskola i Hässleholm avvecklas nu i och med termins- och läsårsslutet.
? Den som ges ansvaret att ge våra barn och unga utbildning ska ge dem det hela vägen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.