SVT > Inrikes

Friday, 14 August, 22:52

SVT - 31 jul 20 kl. 09:45

Tegnell: Det blir felaktigt att jämföra oss med NorgeSex månader har gått sedan det första bekräftade fallet av covid-19 i Sverige. Statsepidemiolog Anders Tegnell medverkade i SVT:s Morgonstudion och svarade på frågor om kritiken mot den svenska strategin – samt varför antalet döda är mycket högre i Sverige jämfört med våra grannländer. – Det finns så mycket som skiljer oss från Norge när det gäller pandemin, vi hade en helt annat start jämfört med Norge, säger statsepidemiolog Anders Tegnell..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Norge, Sverige, Anders Tegnell, SVT, Morgonstudion

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TegnellDet blir , felaktigtatt , jämföraoss med , Norge
Expressen - 09 apr 20 kl. 13:36

Tegnell slår tillbaka mot Norge: "Det där håller inte"

Norges vice hälsodirektör Espen Nakstad kritiserar svenska coronastrategin. Men Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell är trött på kritiken.– Min uppfattning är att fokuset på hur ”konstiga” vi är i Sverige, det håller inte, säger han till DN..

Aftonbladet - 26 mar 20 kl. 06:20

Tegnell: Norge är lika mycket försökskanin som Sverige

▸ I Norge gick regeringen emot experterna och stängde gränser och skolor och förbjöd norrmännen att åka till landet. I Sverige löd regeringen experterna. Vad som är bäst vet ingen ännu.

Nerikes Allehanda - 11 aug 20 kl. 15:58

MARIA RIPENBERG: Bra fråga om rödlistat Örebro – men ställ den till Norge, sa Tegnell

Fråga Norge. Så var i korta ordalag svaret fån Anders Tegnell på frågan om varför Örebro....

Expressen - 23 jul 20 kl. 10:28

Norska attacken mot Anders Tegnell: Saknar trovärdighet

Sverige kommer klara sig lindrigare undan än Norge vid en eventuell andra våg av coronaviruset, tror statsepidemiolog Anders Tegnell.Ett uttalande som nu möts av kritik från norska forskare.– De flesta skulle säga att han inte har så stor trovärdighet, säger professor Gunnar Kvåle till Dagbladet om Tegnell..

SVT - 08 maj 20 kl. 19:03

Tegnell om Norges firande på 17 maj: Ett intressant experiment

Anders Tegnell gästade på fredagsmorgonen Morgonstudion i SVT. Där fick han bland annat svara på hur han ser på att invånarna i Norge uppmanas att fira nationaldagen 17 maj på behörigt avstånd..

Expressen - 26 jun 20 kl. 20:34

Tegnell: Andra länder överskattar reseriskerna

Danmark och Norge har redan stängt – och när Storbritannien lämnar besked i nästa vecka portas svenskar. Sverige målas ut som en ”pariastat”. – Sverige har granskats mer än andra länder och sen är det väl för att vi är väldigt öppna och duktiga på att redovisa data, säger Anders Tegnell.

Expressen - 29 jun 20 kl. 16:01

Att begränsa antalet döda är ditt jobb, Tegnell

Finns det någonting som är viktigare under en pandemi än att människor ska överleva? Och hur kan man anse att en strategi annars har fungerat väldigt bra? När Anders Tegnell hävdar att våra förslag inte är ”vettiga” och ”genomförbara” underkänner han samtidigt de insatser som Norge, Danmark och Finland på ett så lyckosamt sätt genomfört, skriver 23 forskare och läkare..

DN - 21 jul 20 kl. 15:35

Anders Tegnell: Sverige klarar sig bättre än Norge vid ny smittvåg

Om en ny smittvåg slår till under hösten tror Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell att Sverige klarar sig bättre än….

Aftonbladet - 23 jul 20 kl. 21:59

Norsk expert kritiserar Tegnell: ”En gissningstävling”

▸ Anders Tegnell tror att Sverige kan få det lättare än Norge vid en andra våg. Nu sågas uttalandet av en norsk expert..

Expressen - 31 jul 20 kl. 09:36

Tegnell: Går inte att jämföra med Norge

Att ställa Norges och Sveriges dödstal mot varandra är en ”helt felaktig jämförelse”, säger Anders Tegnell i SVT:s Morgonstudion.– Är det nedstängningarna som är annorlunda eller är det förutsättningarna?, frågar sig statsepidemiologen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.