Computer Sweden > IT

Thursday, 06 August, 03:08

Computer Sweden - 31 jul 20 kl. 09:13

Toppresultat från techjättar som grillats i kongressen
Ena dagen tuffa frågor kring konkurrensfrågor i den amerikanska kongressen – nästa visar techjättarna precis hur dominanta de är och levererar toppresultat trots pandemi..
Läs mer på Computer Sweden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Toppresultatfrån , techjättarsom , grillatsi , kongressen
Dagens PS - 13 jul 17 kl. 08:35

Techjättar rasar: Trump hotar internet

Google, Facebook, Netflix och svenska Spotify – totalt rör det sig om 200 företag och organisationer – har mobiliserat sig gemensamt för att slå vakt om ett fritt internet, som de anser nu är under attack av Donald Trumps administration och den ansvariga myndigheten FCC. Det här rapporterar bland annat Dagens Nyheter och SVT Nyheter. För några år sedan införde den dåvarande amerikanske presidenten Barack Obama den så kallade nätneutraliten, som FCC nu vill upphäva, vilket är bakgrunden till upproret bland internetjättarna.

Dagens PS - 09 dec 19 kl. 09:44

Jeff Bezos om techjättar: ”Vi är ’the good guys'”

Nokia lanserar en smart-tv, lanseringsdatumet för Apples superdator Mac Pro samt Jeff Bezos uttalanden om techjättarna – allt det och mer i veckans första techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Elon Musk friad från misstanke om förtal Efter en kontroversiell tweet i september 2018 stämdes superentreprenören Elon Musk för förtal.

Dagens PS - 20 dec 19 kl. 11:23

Brandrisk i GM:s bilar och techjättar i samarbete

I dagens techbrief berättar vi bland annat om att GM återkallar över 900.000 bilar och ett unikt samarbete mellan techgiganterna. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe GM återkallar över 900.

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 08:50

Svenskt skatteklimat lockar världens techjättar

Gynnsam energiskatt får giganterna att flockas. Snart väntas branschen bidra med 52 nya BNP-miljarder och 30.000 heltidsanställningar.

E24 - 27 okt 15 kl. 14:15

Europeiska techjättar bildar lobbygrupp

Spotify, Skype, Swiftkey, Rovio och Blablacar är några av de europeiska techjättar som nu går samman och bildar en lobbygrupp vid namn European Technology Alliance som ska representera europeiska techbolag och försöka påverka lagstiftning och beslut inom EU..

Mobil - 10 aug 17 kl. 10:04

Tunga techjättar backar Andy Rubins Essential

Android-grundaren Andy Rubins bolag Essential, som inom kort släpper sin första smartphone, har dragit ihop motsvarande hela 2,4 miljarder kronor i en färsk investeringsrunda där flera techjättar finns med och satsar pengar..

Realtid - 05 okt 17 kl. 07:00

Tieto-chef: "Techjättar styckar upp bankernas värdekedjor"

En av tre svenskar vill låta techjättar som Google, Apple och Facebook hantera deras bank- och betaltjänster med hjälp av AI. "Svenskar är mer öppna för ny teknik än vad våra banker och finansiella institutioner är, säger Charlotta Wark, affärsansvarig för bank- och finanstjänster på Tieto, till Realtid.se..

Realtid - 07 mar 18 kl. 14:35

Techjättar hotar banker och fintechbolag

Både banker och fintechbolag kan bli omkörda av techjättar – och måste samarbete för överlevnad, enligt ny rapport som jämför med andra branscher. "Inom it, handel, transport och telekom har nischspelare redan segrat", säger Andreas Artelius, fintech-expert på Capgemini..

VA - 11 okt 18 kl. 06:52

Stormig dag på Wall Street fick flera techjättar att rasa på börsen

Wall Street tappade stort under onsdagen, och f lera techjättar fick ta smällen. .

Realtid - 09 maj 19 kl. 16:27

Techjättar får banklicens i Hongkong

Kinesiska techjättar som Alibaba och  Tencent knoppar av bolag för att driva digital bankverksamhet i Hongkong..

Dagens PS - 07 aug 19 kl. 08:48

Techjättar betalar ut drömlöner i Sverige

Teknikjättarna Facebook och Google konkurrerar om den kompetensen – så även i Sverige. Så mycket tjänar de anställda. Det är Breakit som sett över bolagens årsredovisningar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.