UNT > Lokalt

Monday, 03 August, 14:08

UNT - 31 jul 20 kl. 09:16

Så olika är reglerna på universiteten i höstDet blir en hösttermin likt ingen annan på landets universitet och högskolor. Om det blir plugg på distans eller inte beror på vad du pluggar – och var. Reglerna varierar mellan de olika lärosätena, visar TT:s genomgång..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: olika är , reglerna, universiteteni , höst
YLE - 18 okt 15 kl. 13:00

Kalla handen för universiteten

Kampen om pengarna är stenhård vi vid universiteten och värre blir det. Universiteten går miste om hundratal miljoner euro under den här regeringsperioden. Universitetsvärlden står inför stora omställningar de kommande åren.

Sydsvenskan - 31 jul 20 kl. 06:52

Så olika är reglerna på universiteten i höst

Det blir en hösttermin likt ingen annan på landets universitet och högskolor. Om det blir plugg på distans eller inte beror på vad du pluggar – och var. Reglerna varierar mellan de olika lärosätena, visar TT:s genomgång.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 20 kl. 06:52

Så olika är reglerna på universiteten i höst

Det blir en hösttermin likt ingen annan på landets universitet och högskolor. Om det blir plugg på distans eller inte beror på vad du pluggar – och var. Reglerna varierar mellan de olika lärosätena, visar TT:s genomgång.

YLE - 10 nov 16 kl. 23:06

EU-miljoner hjälper de sparkade från universiteten

Finland inväntar miljonstöd från EU för att dämpa uppsägningarna vid universiteten. Arbetskraftsmyndigheten i Nyland jobbar redan för fullt för att hjälpa dem som blivit uppsagda. Men starten har varit trög.

HBL - 26 jun 12 kl. 07:53

Universiteten fick för mycket pengar av staten

Staten har betalat ut för mycket pengar till så gott som alla universitet, visar en granskning som Statens revisionsverk har utfört. Det är fråga om felaktigheter i hur universiteten har tolkat statens motfinansiering. Kapitalinsamlandet som började år 2008 innebar att staten gav universiteten 2,5 gånger så mycket pengar som de har samlat in på egen hand.

YLE - 15 maj 17 kl. 06:00

Nu får yrkeshögskolorna samla in privata pengar – men de belönas inte som universiteten

Nu får också yrkeshögskolorna samla in privata donationer men ännu har staten inte lovat någon motfinansiering i stil med den som ges för universitetens insamlade pengar. Enligt Henrik Wolff, rektor och vd för yrkeshögskolan Arcada, är stora pengar på väg så fort staten fixar motfinansieringen. Sedan i början av april får också yrkeshögskolor ta emot privata donationer.

YLE - 03 aug 16 kl. 15:13

Universiteten i Finland stöder turkiska forskarkolleger

Efter kuppförsöket fattade de finländska universiteten ett gemensamt beslut om att stöda de anställda som kommer från Turkiet. På onsdag rapporterade tidningen Kaleva om en turkisk forskare vid Tammerfors universitet som hade fått en hemkommendering till Turkiet. Universitetet visade sitt stöd i ett brev till forskarens hemuniversitet.

HBL - 26 jun 12 kl. 10:06

SRV: Universiteten fick jättestöd på fel grunder

Staten har betalat ut stöd till landets alla universitet på delvis felaktiga grunder, meddelar Statens revisionsverk (SRV). I vissa fall är det fråga om miljonbelopp. Staten har betalat ut stöd till landets alla universitet på delvis felaktiga grunder, meddelar Statens revisionsverk (SRV).

YLE - 16 okt 16 kl. 16:12

Grahn-Laasonens tilläggsfinansiering ger inte universiteten ökade anslag

Enligt undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml) kommer universitet och högskolor från och med nästa år att ha hundratals miljoner euro mer pengar att röra sig med men Åbo Akademis rektor Mikko Hupa tonar ner satsningen. Även om Grahn-Laasonen kallar det tilläggsfinansiering så är det inte ökade anslag det handlar om. Det gäller en liknande summa som i universitetens tidigare medelinsamling, där staten betalar universiteten tre euro för varje insamlad euro och universiteten får använda avkastningen på kapitalet.

YLE - 11 okt 12 kl. 07:14

Universiteten vill ha pengar för socialarbetarutbildning

Universiteten kräver stöd av staten för att öka antalet utbildningsplatser inom socialt arbete. Inom kommunerna råder akut brist på socialarbetare, men enligt universiteten kan antalet studieplatser inte utökas utan statlig hjälp. Kalervo Väänänen, rektor vid universitet i Åbo, säger att universiteten väntar sig konkreta åtgärder av myndigheterna.

Fler nyheter från UNT

UNT - 15 minuter sedan

Ägarens teori om korymningen: "Blivit skrämda"

Tio av elva förrymda kor hittade hem igen efter att ha flanerat i och omkring Storvreta. Kornas ägare misstänker att ett annat typ av djur är skurken i dramat..

UNT - 2 timmar sedan

Flera kor på rymmen – smet från gård

Ett flertal kor har rymt från en gård i Storvreta..

UNT - 2 timmar sedan

Lastbil står still på E18 - helt stopp i ett körfält

Ett stillastående fordon påverkar trafiken på E18 mellan Ekolsundsbron och trafikplats Åsen i riktning mot Stockholm..

UNT - 2 timmar sedan

Tar strid för högre vattennivåer i Tämnaren

För höga vattennivåer i Tämnaren kan göra att jordbruksmarkerna översvämmas. Men Jonas Segersam (KD) ser det som enda chansen att rädda sjön..

UNT - 2 timmar sedan

Uppsalaprofessor ska hjälpa regeringen under corona

Regeringen har beslutat sig för att bilda en referensgrupp kring hur man ska hantera ekonomin i och med coronapandemins effekter. En av de utvalda som ska ingå i gruppen är Uppsalaekonomen Eva Mörk..

UNT - 4 timmar sedan

Ko rymde – blev påkörd av tåg: "Hörde en hög smäll"

Strax utanför Storvreta sprang en ko ut framför Upptåget och blev påkörd..

UNT - 3 timmar sedan

Tre ungdomar rånade under pistolhot

Tre ungdomar bestals på mobiltelefoner och moped efter att ha spelat basket. Rånaren ska ha visat upp en pistol..

UNT - 6 timmar sedan

Restaurangbranschen i Enköping får tillskott - nytt bolag startar

Helgas Vänner AB har angett följande som verksamhetsbeskrivning: "Bolaget skall bedriva restaurangverksamhet och därmed förenligt verksamhet.".

UNT - 6 timmar sedan

Smällar vid Domkyrkan i natt

Under natten till måndagen mottog polisen samtal om smällar i närheten av Domkyrkan i Uppsala. På måndagsmorgonen var det fortfarande oklart vad som smällt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.