UNT > Lokalt

Thursday, 06 August, 09:06

UNT - 31 jul 20 kl. 08:04

Splittrad familj hoppas på återförening: "Har ljusnat"Den 10 december 2019 splittrades familjen Acosta/Broström. Sedan dess är Ruth och hennes tre barn fast i Peru – men i fredags fick Johan Broström ett glädjebesked..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
AcostaBroström, Ruth, Peru, Johan Broström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Splittrad, familj, hoppas, återföreningHar , ljusnat
YLE - 26 feb 16 kl. 05:00

Skärpta regler för familjeåterförening får mördande kritik

De nya reglerna för familjeåterförening är dåligt beredda. Flyktingbarn behandlas inte som barn utan som problem och både grundlagen och barnens rättigheter utmanas. Det säger en rad instanser om regeringsförslaget, som nu har varit på remiss.

Kristianstadsbladet - 20 nov 13 kl. 05:17

Återförening viktig för integration

Att återförenas med sin familj är viktigt för att invandrare ska lära sig svenska och få jobb, enligt en ny rapport från UNHCR. Men den svenska lagstiftningen på området brister, varnar bland annat Rädda Barnen.
I rapporten vittnar personer som arbetar med integration, som SFI-lärare och arbetsförmedlare, liksom flyktingarna själva, om problemen.

BT - 20 nov 13 kl. 05:20

Återförening viktig för integration

Att återförenas med sin familj är viktigt för att invandrare ska lära sig svenska och få jobb, enligt en ny rapport från UNHCR. Men den svenska lagstiftningen på området brister, varnar bland annat Rädda Barnen. I rapporten vittnar personer som arbetar med integration, som SFI-lärare och arbetsförmedlare, liksom flyktingarna själva, om problemen.

YLE - 24 nov 15 kl. 12:00

Ska familjeåterförening bli svårare? Så här svarar politikerna.

Regeringen vill i snabb takt ändra utlänningslagen så att familjeåterförening ska bli svårare. Det handlar sannolikt om att man kräver tillräckliga inkomster innan familjemedlemmar får komma till Finland. Spotlight frågade alla riksdagsgrupper hur de ser på den nuvarande lagen och på planerna på ändring.

YLE - 07 apr 16 kl. 14:29

Villkoren för familjåterförening skärps - men inte för finländare

Planerna på att skärpa villkoren för familjeåterförening går vidare. Skärpningen gäller inte finländska medborgare och deras familjer. Idag lämnar regeringen en proposition till riksdagen om att strama åt lagen i överensstämmelse med ett EU-direktiv.

Sydsvenskan - 06 jan 14 kl. 14:10

Foto återförenade splittrad familj

Nicholas Simmons försvann från föräldrahemmet utanför New York på nyårsdagen. På söndagen fastande han på ett pressfoto. Det blev vägen till återförening med familjen..

YLE - 09 dec 15 kl. 11:29

Familjeåterförening mycket viktig om man ska integreras i sitt nya land

Regeringens nya asylpolitik får kritik av både Amnesty och UNHCR. Det är bland annat skärpta regler för familjeåterförening som kan försvåra en integrering i det nya landet betydligt. Vad säger du, Susanna Mehtonen, juridisk expert vid Amnesty i Finland, om regeringens nya asylpolitik?

YLE - 07 jun 16 kl. 09:31

Het debatt om familjeåterförening

Fallet med en irakisk familj som hotades splittras väcker diskussion om regeringens planer att skärpa kraven för familjeåterförening. I oppositionen anser De gröna att utvecklingen går i fel riktning och att den nya lagen strider emot internationella rättigheter. Regeringspartiet Centern betonar å sin sida att grundlagsutskottet godkänner åtstramningarna.

YLE - 05 jul 16 kl. 14:44

Utrikesministeriet testar utlokaliserad familjeåterförening

Utrikesministeriet utlokaliserar mottagningen av ansökningar om familjeåterförening i ett pilotprojekt. Avsikten är att öppna en utlokaliserad mottagning vid Finlands ambassad i Ankara i Turkiet i slutet av år 2016. UM säger att man använder en extern tjänsteleverantör för att göra tjänsten klarare och snabbare för den som ansöker om uppehållstillstånd.

SR - 17 aug 16 kl. 16:17

Höga inkomstkrav försvårar familjeåterförening

Den nya asyllagstiftningen gör att konkurrensen om enklare jobb kan bli hårdare – eftersom den som vill återförenas med sin familj snabbt behöver komma ut i sysselsättning för att få permanent uppehållstillstånd. Samtidigt krävs en viss lönenivå för att kunna få familjeåterförening..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.