Dalarnas tidningar > Nyheter

Thursday, 13 August, 04:20

Dalarnas tidningar - 31 jul 20 kl. 08:00

"Skinn kändes bra i händerna"Birgit Köster i Falun är sadelmakare. Det är ett hantverk som nästan var helt försvunnet men som....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Köster, Falun

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skinn, kändes, brai , händerna
YLE - 28 okt 13 kl. 09:47

Pälsnäringen mår bra i Europa

Det går fortsatt bra för pälsnäringen i Europa. Ett minkskinn kostar i dag tre gånger mera än för fyra år sedan. Över hälften av alla skinn för pälsar produceras i Europa - med Danmark, Finland, Polen och Nederländerna i spetsen.

YLE - 28 okt 13 kl. 10:15

Pälsnäringen mår bra

Det går fortsatt bra för pälsnäringen i Europa. Det finländska pälsföretaget Saga Furs har också ökar sin försäljning rejält under de senaste åren. Ett minkskinn kostar i dag tre gånger mera än för fyra år sedan.

YLE - 24 jun 16 kl. 22:24

Brittiskt EU-utträde tog finländska parlamentariker på säng

Folkomröstningen om Storbritanniens EU-medlemskap förutspåddes bli mycket jämn, men beskedet om att landet kommer att lämna EU kom ändå som en överraskning för de finländska europaparlamentariker som arbetar i unionens hjärta. - Röstningsresultatet kom ärligt talat som en överraskning, men jag är väldigt nöjd. EU har varit på väg mot en väldigt oroväckande riktning vad gäller den politiska integrationen och det känns som att unionen inte länge finns till för att skapa mervärde för medlemsländerna utan istället blivit ett stormaktprojekt, säger Jussi Halla-aho (Sannf / ECR).

Kristianstadsbladet - 16 jun 14 kl. 07:35

Djurens rätt far med osanning

Replik på Gabriella Franzén ”Dags att förbjuda minknäringen”, 10/6.
I sin iver att svartmåla svenskt lantbruk gör sig Djurens rätts Gabriella Franzén tyvärr skyldig till en rad felaktigheter.Pälsnäringen ökar kraftigt, inte bara i Sverige.

YLE - 17 mar 16 kl. 15:04

Lamm - mild i smaken och i hjärtat

Gräset är högt, det surrar i luften av flugor och sländor. Luften står alldeles stilla och det doftar högsommar i hagen. Rasslet från ämbaret med foder får lammen att bräka i kör.

Skånskan - 13 feb 19 kl. 09:00

En sista finputsning inför utställningen

På landet För köttdjursproducenterna, far och son, Gert Nilsson och Mikael Jonasson är Mila en av årets viktigaste händelser.
Det är dels ett tillfälle för utbyte av erfarenheter med kollegor i branschen, dels handlar det om marknadsföring.
– Här kan vi visa upp oss och träffa nya kunder, säger Mikael Jonasson.

BT - 23 okt 12 kl. 09:05

"Då förstod jag att det var dags att bygga en vägg"

När den här krönikan trycks är jag på landet och bygger en vägg. Det blev så. För ett par veckor sen skulle jag ta bort en tejpbit och en bit tapet följde med.

YLE - 04 apr 15 kl. 05:24

Varför får vi inte inhemskt får?

Konsumenterna i Finland vill gärna ha inhemskt lammkött. Ändå råder det brist på inhemskt lammkött, och det som finns är dyrt. De fåruppfödare som finns i Finland har i allmänhet inte problem med att bli av med sitt kött.

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 15 kl. 04:00

Kärlek – nu med orgasm

Klart att de får varandra i slutet, det är ju själva poängen. Den som läser en romance vet att kärleken övervinner alla hinder och kan lita på ett happy end − allt annat vore att bryta kontraktet med läsaren, precis som om vi i en deckare inte skulle få reda på vem som var mördaren. Romance?

Sydsvenskan - 10 aug 15 kl. 04:00

Kärlek – nu med orgasm

Klart att de får varandra i slutet, det är ju själva poängen. Den som läser en romance vet att kärleken övervinner alla hinder och kan lita på ett happy end − allt annat vore att bryta kontraktet med läsaren, precis som om vi i en deckare inte skulle få reda på vem som var mördaren. Romance?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.