DI > Ekonomi

Friday, 14 August, 21:37

DI - 31 jul 20 kl. 07:45

Spelbolaget mest köpt – småsparare fortsätter tanka aktierSpelbolag och fastighetssektorn har seglat upp i topp bland småspararnas favoritaktier under juli månad, medan storbanken Swedbank är. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Swedbank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spelbolaget, mest, köpt, småspararefortsätter , tanka, aktier
Dagens PS - 16 jan 18 kl. 08:38

Cannabis lockar småsparare: ”En boom”

Det konstaterar Nordnets sparekonom Joakim Bornold. Tre av de sju mest nettohandlade utländska aktierna i år hos Nordnet är cannabisaktier, rapporterar Sveriges Radio och uppger att cannabisaktier på kort tid blivit en av de mest populära hos svenska småsparare. En dessa småsparare är Marina Trenkoska, och hon säger så här till SR: ”Jag tror att marknaden för medicinsk cannabis kommer att bli större och större, och det är skönt att investera i något som man vet vad det är och vad verksamheten går ut på”.

PrivataAffärer - 31 jan 20 kl. 10:59

Storbankerna bland månadens mest köpta aktier

Bland de mest sålda aktierna fanns hos Avanza Kungsleden, Nokia och Sobi, medan Nordnetkunderna främst sålde Fingerprint, Funcom och Dometic. – Under månaden bottenfiskade spararna i Kindred och hoppade på det rusande Storytel-tåget, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Virusoro präglar börserna Virusoron slog till mot världens börser i januari, vilket gör att börsen just nu i princip är oförändrad jämfört med årsskiftet.

Dagens PS - 29 nov 17 kl. 11:14

Avanza: Teknikfonder lockar sparare

Plötsligt har intresset för företagsobligationer svalnat.
Det är snabba kast i fondvärlden. Från att ha gått bäst hittills i år tar spararna nu sin hand från och säljer av företagsobligationer.

PrivataAffärer - 12 jun 20 kl. 04:00

Bratt: Sparare utestängs från emissioner

Just nu driver Frida Bratt en kampanj på sociala medier under hashtaggen #fixaISK. Sparformen investeringssparkonto, ISK, för med sig en hel del brister, anser hon. Den största är att du som innehavare av ett ISK-konto inte kan delta i en emission med dina befintliga aktier.

Dagens PS - 05 maj 17 kl. 11:47

PPM-sparare slipper skandaltyngd fond

Runt 13 miljarder kronor i PPM-systemet byter nu förvaltare i och med att Ålandsbanken tar över skandalomsusade Allras PPM-fonder. ”Till fondspararna i Allra vill jag säga att de behöver inte göra någonting”, säger Ålandsbankens vd Peter Wiklöf i en kommentar. Det handlar om fyra fonder på fondtorget som Allra haft och som nu hamnar hos Ålandsbanken; de fyra fonderna är Allra Lagom, Allra Modig, Allra Försiktig och Allra Ränta.

DI - 10 nov 18 kl. 14:54

Svenska sparare mest optimistiska

Svenska sparare hör till de mest optimistiska i världen när det gäller avkastningen på sparkapitalet. Samtidigt har de ett större aktiefokus än andra privata investerare. Det framgår av en stor undersökning från kapitalförvaltaren Legg Mason..

DI - 31 jul 19 kl. 16:38

Småsparare trotsar hoten – här tankas det tungt i sommarhettan

Trots utdelningssänkning och hot om böter fortsätter sparare att tanka Swedbank, som är den mest köpta aktien hos både Avanzas och Nordnets kunder under juli. Och flera andra bolag som bjudit på rapportbesvikelser har seglat upp i köptoppen bland småsparare. .

PrivataAffärer - 30 okt 15 kl. 10:17

Svenska småsparare omfamnar norsk aktie

En norsk aktie var en av de mest köpta av svenska småsparare under oktober månad. Det visar statistik från nätmäklarna Nordnet och Avanza där man också kan konstatera att spararna var rekordaktiva på börsen....

DN - 12 jun 17 kl. 13:15

Svenska sparare mest optimistiska i världen

Svenska sparare är klart mindre oroliga och mer optimistiska inför framtiden än medborgare i resten av världen. Att Sverige påverkades så lite av finanskrisen kan vara förklaringen..

DN - 12 jun 17 kl. 13:15

Undersökning: Svenska sparare mest optimistiska

Svenska sparare är klart mindre oroliga och mer optimistiska inför framtiden än medborgare i resten av världen. Att Sverige påverkades så lite av finanskrisen kan vara förklaringen..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Enighet nyckelfråga för Demokraterna

”Enighet” väntas bli ett nyckelord under Demokraternas helvirtuella konvent i ett försök att undvika skräckscenariot från valet 2016. .

DI - 30 minuter sedan

Donald Trump om Putins vaccin: ”Hoppas det funkar”

Under veckan blev Ryssland första land i världen att godkänna världens första vaccin mot coronaviruset..

DI - 30 minuter sedan

Medvind för Demokraterna inför val-kickoff

Demokraterna har medvind i opinionen inför konventet nästa vecka, inte minst efter Joe Bidens hyllade val av vicepresidentkandidat. .

DI - 1 timme sedan

Ann Linde: EU förbereder sanktioner mot Belarus

EU:s utrikesministrar har enats om att förbereda riktade sanktioner mot individer inblandade i den senaste tidens utveckling i Belarus. ”Vi….

DI - 1 timme sedan

Ökänd bedragare släppt från amerikanskt fängelse

Peter Madoff, bror till den ökände Ponzi-svindlaren Bernie Madoff, har släppts från sitt tioåriga fängelsestraff, skriver CNBC. 2012 dömdes….

DI - 1 timme sedan

Källor: Toppmötet mellan USA och Kina skjuts upp

Lördagens samtal mellan USA och Kina, där handelsavtalet skulle ha utvärderats, skjuts på framtiden..

DI - 1 timme sedan

Dold arbetslöshet en dyr krislösning

Hösten närmar sig och coronakrisen är kvar. En fråga som blir all hetare är hur de europeiska länderna ska göra med sina permitteringsstöd..

DI - 2 timmar sedan

Färre aktiva oljeriggar i USA

Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA minskade med 3 stycken till 244 stycken under veckan som sträckte sig till den 14 augusti..

DI - 2 timmar sedan

Amazon utreds för konkurrensbrott

E-handelsjätten Amazon utreds nu i Kanada av deras motsvarighet till Konkurrensverket för misstänkta konkurrensbrott..

DI - 2 timmar sedan

Mall of Scandinavia-ägare överväger jätteemission

Den sargade shoppingcentrumjätten Unibail-Rodamco-Westfield, som bland annat äger Mall of Scandinavia i Solna, överväger att genomföra en….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.