Expressen > Nyheter

Tuesday, 04 August, 05:02

Expressen - 31 jul 20 kl. 07:49

Olika regler på Sveriges universitet under höstenDet blir en hösttermin likt ingen annan på landets universitet och högskolor.Om det blir plugg på distans eller inte beror på vad du pluggar – och var. Reglerna varierar mellan de olika lärosätena, visar TT:s genomgång..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sveriges, TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Olika reglerpå Sveriges , universitetunder , hösten
YLE - 25 aug 17 kl. 16:38

Helsingfors universitet svarar på kritiken: Inga studerande lämnas i sticket

Personal och studenter vid Helsingfors universitet har uttryckt oro för hur utbildningen påverkas när universitetet samtidigt genomfört stora nedskärningar och en utbildningsreform. Universitetets ledning manar till lugn. Vicerektor vid HU, Sari Lindblom intygar att alla studenter tas om hand.

YLE - 22 mar 17 kl. 04:54

Vasa universitet satsar på kvalitet framom kvantitet

Vasa universitet står inför en stor förändring när språkvetenskaperna flyttar till Jyväskylä och man istället profilerar sig inom energi, finansiering och ledarskap. Allt fler universitet kommer profilera sig framöver, tror Harry Lönnroth, dekanus vid filosofiska fakulteten. I oktober blev det klart att all språkvetenskap flyttas från Vasa till Jyväskylä universitet för att universiteten ska kunna utveckla sina spetsområden Lönnroth säger att nackdelen med profilering är att mångfalden försvinner, men att universiteten istället kan bli bättre på det de gör och att det handlar om att kunna konkurrera internationellt.

YLE - 22 mar 17 kl. 04:54

Vasa universitet nischar sig

Vasa universitet står inför en stor förändring när språkvetenskaperna flyttar till Jyväskylä och man istället profilerar sig inom energi, finansiering och ledarskap. Allt fler universitet kommer profilera sig framöver, tror Harry Lönnroth, dekanus vid filosofiska fakulteten. I oktober blev det klart att all språkvetenskap flyttas från Vasa till Jyväskylä universitet för att universiteten ska kunna utveckla sina spetsområden Lönnroth säger att nackdelen med profilering är att mångfalden försvinner, men att universiteten istället kan bli bättre på det de gör och att det handlar om att kunna konkurrera internationellt.

YLE - 16 maj 15 kl. 13:19

Helsingfors universitet: Lärarutbildningen kör igång 2016

Helsingfors universitet försäkrar att den planerade klasslärarutbildningen i Helsingfors kan köra igång hösten 2016 så som planerat. Enligt uppgifter till tidningen Hufvudstadsbladet har Åbo Akademi bromsat utvecklingen och det har funnits en oro för att utbildningsstarten skall förskjutas. Åbo Akademis rektor Mikko Hupa vidhåller ändå att det gemensamma projektet framskrider helt enligt tidtabell.

YLE - 24 aug 17 kl. 17:41

Nedskärningar + reformer = kaos när läsåret kör igång vid Helsingfors universitet

Överarbetad personal och studenter som hamnar i kläm mellan ett nytt och ett gammalt kursutbud. Det är verkligheten när Helsingfors universitet inleder läsåret de kommande veckorna. Allt har inte gått som på Strömsö när HU sparkat hundratals anställda och samtidigt drivit igenom två stora reformer.

Västerbottens Folkblad - 03 aug 16 kl. 18:01

Fler antagna till Umeå universitet

Nu har antagningsstatistiken till Sveriges universitet och högskolor släppts och fler är antagna till årets hösttermin  på Umeå universitet jämfört med tidigare. Stockholms universitet tappar mest jämfört med föregående år när det gäller antal antagna. 1776 studenter färre har antagits till hösten 2016 jämfört med hösten 2015.

YLE - 21 jun 16 kl. 14:26

Vasa Universitet kan flytta språkvetenskaperna till Jyväskylä

Universiteten vill profilera sig och skapa möjligheter för mer resurser. Jyväskylä universitet vill satsa på språkvetenskaperna medan Vasa Universitet vill lyfta fram energi, finansiering och ledarskap som sina spetsområden. Nedskärningar en av orsakerna Bakgrunden till avtalet är de nedskärningar som universiteten drabbats av och för att kunna få strategistöd från regeringen så krävs tydligare och snävare satsningar.

HBL - 09 apr 13 kl. 07:59

Helsingfors universitet inledde charmoffensiv

När finlandssvenskar överväger att studera vid ett universitet eller en högskola är Helsingfors universitet inte ett självklart val. Nu besöker forskare och studenter från de olika fakulteterna gymnasier för att locka nya sökande.På måndagen kom turen till Borgå gymnasium.

YLE - 12 sep 14 kl. 11:08

Skärpta regler för drönare i höst

Att flyga med civila drönare i tät bebyggelse och över publikhav kommer snart att vara förbjudet. Under hösten kommer trafiksäkerhetsverket Trafi med nya regler angående drönarna, och i november väntas luftfartslagen förnyas. De obemannade luftfarkosterna har blivit allt vanligare både i civilt och kommersiellt bruk.

Supermiljöbloggen - 05 jun 15 kl. 08:57

Anställda vid Göteborgs universitet uppmanar till divestering ur fossila bränslen

Fler än hundra av universitetets anställda har undertecknat ett öppet brev till rektor Pam Fredman och universitetsstyrelsens övriga ledamöter. Enligt ett pressmeddelande har den studentledda kampanjen Fossil Free Göteborgs universitet arbetat för att universitet ska divestera sina finansiella innehav i kol, olja och gas sedan hösten 2013. Och nu får studenterna alltså stöd av personal vid Göteborgs universitet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Strikt karantän för hovet: ”Ett helvetesuppdrag”

I veckan väntas drottning Elizabeth, 94, och maken prins Philip, 99, lämna karantänen i Windsor för slottet Balmoral i Skottland.Inför besöket har personalen på sommarresidenset fått stå ut med strikta karantänsregler, uppger källor till The Sun..

Expressen - 1 timme sedan

Man knivskuren utomhus i Vällingby

En man i 20-årsåldern har blivit knivskuren utomhus i Vällingby i Stockholm.Polisen har gripit en man, också han i 20-årsåldern, som nu är misstänkt för mordförsök alternativt grov misshandel..

Expressen - 3 timmar sedan

Melania Trumps tunga nej: ”Ingen valkampanj”

Melania Trump snäste av sin man – den då blivande presidenten – när han ville att hustrun skulle medverka under valkampanjen för fyra år sedan.Det har hon berättat i en intervju med CNN.Och mycket tyder på att Melania Trump förblir lika osynlig under den kampanj som leder fram till valet i november, skriver engelska Express..

Expressen - 5 timmar sedan

Tonåring åtalas för kniv- attack efter coronabråk

Det uppstod en diskussion om coronaviruset då en ung man skulle välja bröd i en butik i Södertälje. Han blev förföljd från platsen och knivhöggs vid en gångtunnel. Nu har en 18-åring åtalats för mordförsök.

Expressen - 4 timmar sedan

JUST NU: Ung man död i frontalkrock

Trafikolycka vid Höghed norr om Orsa • Tre personer skadade.

Expressen - 6 timmar sedan

Tidigare UD-anställd åtalas – ska ha felaktigt godkänt över 100 visum

En tidigare UD-anställd godkände över 120 visum på felaktiga grunder. Nu riskerar han fängelse. – Jag tror att jag kommer att yrka på ett fängelsestraff, säger åklagaren Arne Fors till SVT..

Expressen - 7 timmar sedan

JUST NU: Två personer knivskurna i storbråk

Ett 20-tal ungdomar ska ha slagits på Norrby i Borås.Minst två personer ska ha blivit knivhuggna och har förts till sjukhus..

Expressen - 7 timmar sedan

Kvinna misshandlad i centrala Värnamo – man gripen

Under måndagskvällen larmades polisen om en pågående misshandel i centrala Värnamo.En man har nu gripits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna..

Expressen - 9 timmar sedan

Svenska mammor: Därför säljer vi sex

De är mammor – och de säljer sex.Sandra och Camilla är trötta på att leva dubbelliv, men får någon reda på hur de försörjer sig är de rädda att förlora barnen.Nu vill de ändå berätta, för att slå hål på myten om ”den lyckliga horan”.

Expressen - 8 timmar sedan

Per-Olov låg nedsövd i 32 dagar: ”Hemskt”

När Per-Olov Eriksson, 69, insjuknade i corona gick allting väldigt fort.Plötsligt blev han nedsövd och låg i respirator – i över en månad.– De försökte väcka mig men det gick inte.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.