SR > Nyheter

Monday, 10 August, 13:09

SR - 31 jul 20 kl. 07:28

Pantbankernas bästa sommar hittillsFörsäljningen hos landets pantbanker fortsätter stiga. Sommaren beskrivs som den bästa hittills, och guldsmycken hör fortsatt till de vanligaste köpen, då det ses som en investering..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pantbankernasbästa , sommarhittills
YLE - 24 jun 14 kl. 12:33

Sommar året om i Nigeria

Olaniyi Makinde från Lagos i Nigeria ville skaffa sig en utbildning, och efter många om och men kom han till Vasa och Finland för cirka tio år sedan. Men trots att han kommer från Afrika tycker han att somrarna här är för varma, nu då han vant sig vid vårt klimat. - Det är väldigt vackert här på somrarna och folk är ute mera, vilket påminner mig om mitt hemland, säger Olaniyi.

YLE - 02 aug 17 kl. 05:39

En lyckad sommar för de österbottniska sommarteatrarna

De sju österbottniska sommarteatrarna har trots kallt och regnigt väder lockat många besökare i sommar. Korsholms Teater har haft hela 400 fler besökare än förra året. I Petalax kommer man hålla en extra föreställning och i Pedersöre finns det planer på en ny höstproduktion.

PrivataAffärer - 03 jul 20 kl. 13:00

Experterna: Svag konsumtion i sommar trots hemester

Sammantaget ska man nog räkna med en relativt svag konsumtion i sommar, anser Swedbanks tillförordnade chefekonom Andreas Wallström. – Vi kommer att få fler hemestrande svenskar som väljer att resa runt i Sverige, men det är svårt att se att det skulle kunna väga upp att den utländska turismen i stort sett lär utebli, säger han. Andreas Wallström påpekar att sommarens konsumtion dessutom är tjänsteinriktad, med övernattningar och restaurangbesök, de sektorer som drabbats hårdast av coronakrisen.

Kristianstadsbladet - 16 aug 12 kl. 11:05

En bra Sommar visar på det enkla - och det viktiga

Det går att göra som Nils-Eric Sandberg, avfärda P1:s folkkära klassiker Sommar som ett egoistiskt projekt. Så här skrev han på måndagens ledarsida: ?Statsradions sommarpratare /...

HBL - 10 sep 13 kl. 05:43

Sommaröborna samlar namn i protest mot byggplaner

Om Sommaröarna i Esbo ska bevara sin särprägel och sin unika skärgårdsnatur så får där inte byggas husbolag. Det tycker gamla Sommaröbor som samlar in namnunderskrifter mot Esbo stads förslag till delgeneralplan.En grupp på sju åtta aktiva, både tidigare och nuvarande styrelsemedlemmar i Sommarösällskapet, samlar nu in namn emot Esbo stads förslag till delgeneralplan för de delar av Sommaröarna som saknar en sådan.

YLE - 02 sep 14 kl. 04:54

Algrik sommar i Öterbotten

Det har förekommit rikligt med blågröna alger i de Österbottniska vattnen i sommar. Speciellt i juli var vädret varmt och lugnt vilket gynnade blomningarna. I sommar har NTM- centralen fått in rapporter om algblomningar också från ställen där man inte förut haft problem med blågröna alger.

YLE - 02 sep 14 kl. 04:54

Algrik sommar i Österbotten

Det har förekommit rikligt med blågröna alger i de Österbottniska vattnen i sommar. Speciellt i juli var vädret varmt och lugnt vilket gynnade blomningarna. I sommar har NTM- centralen fått in rapporter om algblomningar också från ställen där man inte förut haft problem med blågröna alger.

PrivataAffärer - 11 jul 18 kl. 13:00

Allt fler söker blancolån i sommar

Lånen ska främst användas till att köpa bil, motorcykel eller semesterresa, som toppar listan över svenskarnas lånebehov i sommar. Nästan 7 procent behöver låna till bil- eller mc-köp medan drygt 6,5 procent vill låna till semesterresan. Drygt 4,9 procent vill låna för att renovera bostad eller sommarstuga.

Posh24 - 09 maj 11 kl. 12:04

Vad gör du i sommar? - Daniel Paris!

Sommaren är på ingång och vad passar bättre än att höra sig för vad kändisarna kommer att göra i sommar? Först ut är Posh-favoriten Daniel Paris!

Vad ska du göra i sommar Daniel?

Posh24 - 12 maj 11 kl. 18:01

Vad gör du i sommar? - Ellen Swalander

Ni känner igen henne från "Dagens bloggare". Posh passade på att fråga storbloggaren Ellen Swalander vad har hon har för sommarplaner.

Vad ska du göra i sommar Ellen?

Barometern - 30 aug 13 kl. 15:26

Hyfsad sommar utan rekord

Årets sommar i Sverige var både soligare och varmare än normalt, enligt en preliminär sammanfattning från SMHI av vädret under juni, juli och augusti. Årets sommar i Sverige var både soligare och varmare än normalt, enligt en sammanfattning från SMHI av vädret under juni, juli och augusti. Samtidigt påpekas att det var långt från några värmerekord.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Sittande president segrar i Belarus

Enligt det preliminära valresultatet segrade den sittande presidenter Aleksandr Lukasjenko med drygt 80 procent av rösterna i gårdagens val i Belarus, eller Vitryssland..

SR - 45 minuter sedan

193 kommuner anser sig ha god coronaberedskap

En majoritet av Sveriges kommuner anser sig ha god beredskap inför en eventuell andra våg av coronaviruset. Det visar en kartläggning som Ekot gjort. Tillgången till skyddsutrustning menar exempelvis de flesta är stabil, däremot är flera oroliga för personalförsörjningen..

SR - 45 minuter sedan

Optimism på bostadsmarknaden men fler arbetslösa

En ny undersökning från banken SEB visar att hushållen förväntar sig allt högre priser på bostadsmarknaden framöver. Samtidigt skrivs fortfarande många in som arbetslösa och det ger en kluven bild av ekonomin..

SR - 45 minuter sedan

Stort Strömavbrott i Stockholm

40 000 st kunder till Ellevio är berörda. Hela Kungsholmen, Lilla Essingen, Stora Essingen och del av Vasastan. Prognos kl.

SR - 1 timme sedan

Rättegång om dubbelmord i Danmark inledd

Idag inleddes rättegången mot fem svenskar som misstänks ha begått ett dubbelmord i Köpenhamn förra sommaren. Både de misstänkta och offren hör hemma i Stockholm och tillhör enligt polisen två rivaliserande gäng..

SR - 2 timmar sedan

Obligatoriskt att bära munskydd i Paris

Det är nu obligatoriskt att bära munskydd i stora delar av Paris. Beslutet från myndigheterna följer på stigande antal coronasmittade i den franska huvudstaden..

SR - 4 timmar sedan

Fredssamtal mellan talibaner och regering inom en vecka

I Afghanistan säger sig talibanerna nu vara redo för fredssamtal med den afghanska regeringen inom en vecka..

SR - 3 timmar sedan

Kosovanska läkaren: Vården är illa ute

Sjukvården i Kosovo, ett av Europas fattigaste länder, är under hård press efter att coronaviruset fått stor spridning nu i sommar. Det berättar ordföranden för Kosovos läkarförening, Pleurat Seidiu..

SR - 4 timmar sedan

E14 Östersund avstängd

Vid kl 07:50 larmades räddningstjänst till en olycka med flera fordon på E14 Östersund. När räddningstjänst kom fram till platsen kl 07:57 stängdes vägen av i båda riktningar. Vid kl 08:30 kunde vägen öppnas igen, men med en del köer kvar i området efter den tidigare avstängningen..

SR - 5 timmar sedan

Chockgranater mot demonstranter i Minsk

Efter presidentvalet i Belarus igår bröt oroligheter ut i huvudstaden Minsk och i andra städer runt om i landet. Det finns rapporter om skadade människor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.