ÖstersundsPosten > Nyheter

Tuesday, 04 August, 22:31

ÖstersundsPosten - 31 jul 20 kl. 07:30

Debatt: Barn med autism behöver bättre stöd i skolanAlla barn har rätt till en likvärdig utbildning och skollagen är tydlig med att barn som behöver....
Läs mer på ÖstersundsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Barnmed , autismbehöver bättre , stödi , skolan
Dalarnas tidningar - 07 jun 20 kl. 10:46

DEBATT: Barn som far illa nås inte av samhällets stöd i tillräckligt hög grad

320 000 barn i Sverige har drabbats negativt av en förälders drickande under sin uppväxt. Trots....

Kristianstadsbladet - 27 jun 20 kl. 09:00

Debatt: Barn har rätt att få kalla en plats hemma

Sedan 1 januari i år är barnkonventionen lag i Sverige. Vi har därmed tagit ställning för att barns bästa är viktigt, nödvändigt och en självklarhet. Enligt barnkonventionen artikel 27 har alla barn i vårt land rätt till en skälig levnadsstandard som kan tillgodose barnets ”fysiska och psykiska, andliga, moraliska och sociala utveckling”, skriver tre skånska företrädare för Rädda Barnen..

BT - 15 dec 12 kl. 15:36

Lek ger föräldrar till autistiska barn hopp om bättring

Ute blåser storm, det regnar och det är snart mörkt. I hallen i villan på Svensgärde är Ellen, sju år, på väg ut. Hon trasslar på sig utekläder: regnbyxor, tjock jacka, vantar, mössa, byta vantar, stövlar?

BT - 15 dec 12 kl. 15:36

BT för ett år sedan: Lek ger föräldrar till autistiska barn hopp om bättring

Ute blåser storm, det regnar och det är snart mörkt. I hallen i villan på Svensgärde är Ellen, sju år, på väg ut. Hon trasslar på sig utekläder: regnbyxor, tjock jacka, vantar, mössa, byta vantar, stövlar?

SVT Debatt - 30 aug 13 kl. 12:23

Lundsbergs föräldrar offrar sina barn för traditionens skull

LUNDSBERG I en artikel på SVT Debatt påstår Ebba Wallmén att Skolinspektionens beslut att stänga Lundsberg baserades på rykten och avundsjuka. Men en välmående skola tål förstås granskning ? och stängs inte ner av myndigheterna.

SVT Debatt - 25 feb 14 kl. 07:00

Barn vanvårdas fortfarande i Sverige

VANVÅRD Det finns många barn som växer upp under samma omständigheter som jag gjorde, i familjehem där de kränks på ohyggliga sätt. Det är för barnens skull jag driver en process mot staten. Jag driver en process mot staten för att framtidens omhändertagna barn och dagens fosterungar ska kunna växa upp under trygga förhållanden.

SVT Debatt - 23 aug 13 kl. 05:53

Sverige behöver ett starkare rättsskydd för ofödda barn

ABORTRÄTTIGHETER 2010 antog Europarådet en resolution som slår fast att ingen vårdpersonal mot sitt samvete kan tvingas medverka till att utsläcka liv i dess början eller slutskede. I Norge har rätten till samvetsfrihet gällt i mer än 30 år. Att Sverige inte respekterar detta är en av punkterna som tas upp i det officiella klagomål vi lämnat in mot svenska staten.

SVT Debatt - 09 aug 19 kl. 15:12

”Förbjud barnboenden – inga barn skall växa upp på barnhem”

”Varför är det de ömtåligaste barnen som ska lämnas bort och nekas att få växa upp i en familj? Barnhem finns numera bara för barn med funktionsnedsättningar. Ta bort den lagstadgade insatsen särskilt boende för barn, och se till att ge familjer det stöd som behövs för att alla barn ska få en trygg och kärleksfull uppväxt”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 27 mar 14 kl. 15:54

Debatt 27/3: Det fria skolvalet och grabb-tv

KVÄLLENS DEBATT:  Skolan är en av de viktigaste valfrågorna i valet i höst – och i kväll tar vi den debatten i Debatt. Klyftan mellan de allra bästa skolorna i Sverige och de allra sämsta ökar. Två av de som slåss av skolministerposten i höst kommer ikväll och debatterar det här.

SVT Debatt - 10 sep 13 kl. 13:19

I Sverige dödas 38 000 barn om året i abort

ABORTER Ida Ali-Lindqvist saknar riktiga argument i sin kritik av MRO och Svenska kyrkan. Självklart har kvinnor rätt till sina egna kroppar, men det har också de ofödda barnen. Varje år möter 38 000 barn abortdöden i Sverige.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.