SR > Vetenskap

Monday, 10 August, 13:52

SR - 31 jul 20 kl. 07:09

Kartläggning av resekopplingar kan visa hur viruset spreds tidigtCoronaviruset kan ha spridits till många länder innan det klassades som en pandemi..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kartläggningav , resekopplingarkan , visahur , viruset, spreds, tidigt
Skånskan - 04 jan 19 kl. 05:00

Kartläggning: Hörby har blivit tillhåll för droghandel

HÖRBY Hörby har blivit ett tillhåll för drogförsäljning bland ungdomar och unga vuxna, visar en kartläggning som Fryshuset har gjort.
– Ungdomar åker från andra orter till Hörby för att köpa och sälja droger, säger Johanna Fransson på Fryshuset.Efter larmrapporterna om bråk och oroligheter bland ungdomar i centrum fick stiftelsen Fryshuset i fjol i uppdrag av socialförvaltningen att göra en kartläggning av situationen för unga vuxna i byn.

Dagensanalys.se - 08 apr 19 kl. 14:49

Ny kartläggning: Så säljs brott på beställning öppet i sociala medier

Cisco Talos har offentliggjort en ny kartläggning av sociala medias mörkare hörn. En plats där bedragare, sabotörer och skräpposttillverkare bjuder ut sina tjänster och varor – exempelvis stulen kreditkortsinformation – till högstbjudande. När man pratar om de ”underground-marknader” där kriminella möts och utbyter varor och tjänster på nätet brukar man tala i termer av ”dark web” – en åtskild miljö dit det är svårt att få tillträde och hemlighetsmakeriet är stort.

Regeringen - 27 sep 13 kl. 07:32

Om kartläggning av romer i vitboken

Inom regeringskansliet pågår ett arbete med att ta fram en vitbok om övergrepp, kränkningar och andra särbehandlande åtgärder mot romer under 1900-talet. I samband med arbetet om vitboken har det framkommit att svenska myndigheter kartlagt romer på ett sätt och i en omfattning som inte tidigare varit känt. Det material som har framkommit om kartläggning och registrering av romer under 1900-talet finns här.

Regeringen - 25 jun 14 kl. 08:58

Demokratiminister Birgitta Ohlsson tar emot en kartläggning av straffvärdet för hot och våld mot politiker

Vid en presskonferens kl. 11 i dag lämnar Torsten Angervåg, chefsåklagare i Norrköping, över en kartläggning av hur domstolarna har dömt i mål som rör hot och våld mot politiker.

Pressinbjudan: Demokratiminister Birgitta Ohlsson tar emot en kartläggning av straffvärdet för hot och våld mot politiker

Statsrådsberedningen, Justitiedepartementet, 25 juni 2014.

YLE - 19 maj 17 kl. 06:39

Viltexpert: Kartläggning av förekomsten av hjortar kan ge svar om spridningen av borrelios

Vitsvanshjorten är en stor fästingbärare; en individ kan bära flera hundra tusen fästingar. Det är ändå oklart om hjortar ökar risken för fästingburna sjukdomar. Under de senaste tio åren har hjortarna ökat explosionsartat och nu ska de kartläggas för att få kontroll på stammen och svar på frågor om fästingar.

Regeringen - 30 nov 17 kl. 13:28

Socialstyrelsen redovisar nationell kartläggning av hemlöshet och utestängning från bostadsmarknaden

På uppdrag av regeringen har Socialstyrelsen genomfört en nationell kartläggning av hemlöshetens omfattning och karaktär år 2017. Kartläggningen redovisas idag den 30 november 2017. Omfattningen av hemlösa barnfamiljer samt av barn och ungdomar som lever under hemlösa förhållanden utanför familjen av olika skäl ska framgå av kartläggningen..

Regeringen - 25 jul 17 kl. 10:33

Uppdrag till Tillväxtverket om en nationell kartläggning och sammanställning av det pågående arbetet inom turism- och rekreationscykling

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att genomföra en nationell kartläggning av det pågående arbetet inom turism- och rekreationscykling. Kartläggningen bör vara inriktad på att ta fram en nuläges bild av befintliga turism-och rekreationsleder, öka kunskaperna om vad som utmärker framgångsrika cykelleder samt ta fram förslag till hur området kan utvecklas i hela landet..

Helsingborgs Dagblad - 01 jun 18 kl. 07:55

Kartläggning visar matens miljöpåverkan

Den största miljöpåverkan från livsmedel sker i primärproduktionen ute på gårdarna. Det visar en global kartläggning över hur världens matproduktion påverkar vår miljö, rapporterar SR:s Vetenskapsradion. Kartläggningen, som baseras på en sammanställning.

Skånskan - 05 nov 19 kl. 15:30

Kartläggning sker varje år

STAFFANSTORP Det byggs som aldrig förr i Staffanstorp men kartläggning visar att i vecka 6 var 52 personer varav 24 barn hemlösa.
Dessutom fanns en grupp på 39 personer som bor hos släktingar eller i andra hand.Hemlösheten togs upp vid senaste kommunfullmäktigemötet efter en fråga ställd av Laila Olsen (S).

News55 - 04 jun 20 kl. 15:12

Kartläggning: Här saknas viktigt verktyg i coronakampen

Det är instrument för att mäta syremättnaden en så kallad saturationsmätare, eller pulsoximeter, som saknas på många håll enligt Expressen. Flera läkare har varnat för at kroppens syresättning snabbt kan försämras när det gäller covid-19. Orsaken till att mätarna saknas uppges vara att läkarbolag ställt in fysiska besök på äldreboenden.

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

De skimrande bärens färgknep avslöjat

De här bären har en ovanlig färg, och nu vet forskarna varför..

SR - 7 timmar sedan

Därför blir rakblad slöa av mjuka hår

Funderar du över varför rakblad blir slöa så snabbt, trots att håret de skär genom är ungefär femtio gånger mjukare än stålet, ja då gör du som forskare vid MIT i USA. De har nämligen ägnat en artikel i Science åt det här, och hoppas kunna bidra till minskat slit och släng med rakhyvlar..

SR - 7 timmar sedan

Gemensam struktur upptäckt i tusentals berättelser

Vad vi än berättar för historier verkar det som om vi nästan alltid följer samma grundstruktur. Det visar en stor automatiskt textanalys, där datorerna fått analysera språket i över 40 000 texter: traditionella sagor, romaner, noveller, filmmanus och opublicerade amatörhistorier på internet..

SR - 07 aug 20 kl. 08:28

Det finns ett sätt att få lagom varmt te i mikron

Den som värmer te i mikron har nog märkt att det inte brukar bli så bra. Men nu har kinesiska forskare letat efter en lösning..

SR - 07 aug 20 kl. 08:29

Nya Guinea har ö-rekordet i antal växtarter

Enligt växtexperter har Nya Guinea den rikaste växtfloran av världens alla öar..

SR - 07 aug 20 kl. 06:00

Härifrån styrs faderskänslorna – i alla fall hos gnagare

Vad är det som gör pappor mer eller mindre villiga att ta hand om sina barn? En del av svaret på den frågan gömmer sig kanske i en gammal del av hjärnan som heter hypotalamus. Skillnader där förklarar i alla fall varför möss är bättre fäder än råttor..

SR - 07 aug 20 kl. 06:00

Läkare: Vi har en betydligt bättre bild av sjukdomsförloppet

Under de månader vi har levt med covid-19 har det gjorts en del förbättringar i behandlingen av sjukdomen. Även om en riktigt effektiv behandling fortfarande är långt borta..

SR - 07 aug 20 kl. 06:00

T-cellssvar påverkar inte prognos för smittspridning i Sverige

Att tidigare förkylningar skulle kunna ligga bakom att vissa personer bär på så kallade T-celler som kan vara ett skydd mot covid-19 är ingenting som påverkar beräkningarna av smittspridning i Sverige..

SR - 06 aug 20 kl. 07:47

Marina värmeböljor förskjuter marina arters livsmiljöer

Marina värmeböljor, alltså perioder av ovanligt höga havstemperaturer, kan förskjuta marina arters livmiljöer och orsaka enorma förändringar i havets ekosystem. Det menar amerikanska forskare som studerat data från marina värmeböljor från 1982 till 2019..

SR - 06 aug 20 kl. 07:47

"Riv inte gamla byggnader"

Att riva gamla energiläckande byggnader för att bygga nya mer välisolerade kan vara en dålig idé för klimatets skull, visar beräkningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.