SR > Vetenskap

Friday, 07 August, 05:02

SR - 31 jul 20 kl. 07:00

Här finns bästa vyn över stjärnhimlenDen plats på jorden som är allra bäst för stjärnskådning ligger ungefär mitt på Antarktis, enligt kinesiska forskare..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Antarktis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här finns bästa vynöver , stjärnhimlen
YLE - 17 jun 14 kl. 12:37

Nytt teleskop ger bättre bild av stjärnhimlen

Den astronomiska förening Vasa Andromeda går i väntans tider. Ett nytt teleskop är på kommande och med det kommer medlemmarna att kunna se ännu längre ut i rymden än tidigare. - Vi har väntat ganska länge och samlat pengar.

Fria Tidningen - 05 okt 13 kl. 08:05

Luckorna mot stjärnhimlen stängs

Kultur Under hösten ges sista chanserna att få se stjärnhimlen genom Observatoriemuseets teleskop. .

Barometern - 18 feb 18 kl. 15:54

”På Öland finns den bästa stjärnhimlen”

Vill man uppleva den bästa stjärnhimlen och få en chans att fotografera den är den södra Öland man ska vara på. Astrofotografen Jörgen Tannerstedt från Kalmar vill dela med sig av godbitarna..

Expressen - 14 sep 18 kl. 16:27

Rymden 2018: Att se på stjärnhimlen i höst och vinter

29 september 2018 är Astronomins dag. Samtidigt lyser planeten Mars starkare än på länge.Här är allt ovanligt och spännande du kan se på stjärnhimlen i år och 2019..

Kristianstadsbladet - 13 dec 12 kl. 10:00

Massivt stjärnfall stundar

Foto: Johanna Wallin
Ser man en stjärna falla får man önska sig något. Så tipset är att gå ut i natt, blicka upp mot vinterhimlen och ta med sig hela julklappslistan. I natt kan man se ett till två stjärnfall ?

Skånskan - 16 feb 19 kl. 10:00

Pojken och Stjärnan på scen blir ren magi

SCEN
Pojken och Stjärnan
Av: Barbro Lindgren Scen: Teater Sagohuset i Lund, 15/2 Dramatisering, regi: Pelle Öhlund Scenografi: Marta Cicionesi Musik och komposition: Oscar Hielm Kostym, mask: Evalena Jönsson Stjärnhimmel: Lo Wipp Medverkande: Åsa Ahlander, Ola Cítron, Oscar Hielm, Åsa HörlingScen/recension Skådespelaren Ola Cítron som lite korkad, ganska elak och definitivt penninghungrig cirkusdirektör i Teater Sagohusets Pojken och Stjärnan engagerar publiken djupt.
När han fattar det ödesdigra beslutet att sälja cirkushästen Stjärnan till slakt för att hon vägrar göra ett livsfarligt nummer känns det ett tag som om den unga publiken tänker storma scenen i ren ilska. Bestämda utrop som: ”Så får du inte göra!

UNT - 05 sep 12 kl. 11:28

Evigt ung stjärna förvånar forskare

En stjärna på den södra stjärnhimlen förbryllar astronomerna. Trots att stjärnan är urgammal tycks den innehålla stora mängder litium, en metall som annars försvinner snabbt när stjärnor blir äldre. (TT).

Sydsvenskan - 05 dec 15 kl. 07:56

Ny stjärna under Nobelveckan

Om bara vädret tillåter får stjärnhimlen över Stockholm ett nytt tillskott den kommande veckan. Från och med lördagskvällen och en vecka framöver ska den danskisländske konstnären Olafur Eliassons flygande konstverk "Your star" ge extra stjärnglans åt Nobelveckan.Eliasson och hans assistenter använder sig av ett LED-ljus i en behållare som lyser tack vare solljusenergi som lagrats i batteri sedan i somras.

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 15 kl. 07:56

Ny stjärna under Nobelveckan

Om bara vädret tillåter får stjärnhimlen över Stockholm ett nytt tillskott den kommande veckan. Från och med lördagskvällen och en vecka framöver ska den danskisländske konstnären Olafur Eliassons flygande konstverk "Your star" ge extra stjärnglans åt Nobelveckan.Eliasson och hans assistenter använder sig av ett LED-ljus i en behållare som lyser tack vare solljusenergi som lagrats i batteri sedan i somras.

Vimmerby Tidning - 09 jan 14 kl. 09:20

Fascination av planeter och stjärnor

Mörka och stjärnklara kvällar är något som står högt på Bo Hedins önskelista. Han är nämligen ordförande i Gamleby Amatörastronomiförening och har som intresse att bland annat studera stjärnhimlen..

Fler nyheter från SR

SR - 21 timmar sedan

Marina värmeböljor förskjuter marina arters livsmiljöer

Marina värmeböljor, alltså perioder av ovanligt höga havstemperaturer, kan förskjuta marina arters livmiljöer och orsaka enorma förändringar i havets ekosystem. Det menar amerikanska forskare som studerat data från marina värmeböljor från 1982 till 2019..

SR - 21 timmar sedan

"Riv inte gamla byggnader"

Att riva gamla energiläckande byggnader för att bygga nya mer välisolerade kan vara en dålig idé för klimatets skull, visar beräkningar..

SR - 21 timmar sedan

Forskare har upptäckt nya pingvinkolonier på Antarktis - från rymden

Med hjälp av satellitbilder har brittiska forskare upptäckt 11 nya kolonier av kejsarpingviner på Antarktis..

SR - 23 timmar sedan

Ökad risk för djursmittor – mer regel än undantag när naturen störs

Att människans sätt att förändra naturen ökar risken för djursmittor att hoppa över till oss är ett mönster som går igen på många håll i världen. Det är slutsatsen i en ny brittisk studie..

SR - 23 timmar sedan

Förkylningar kan ha gett skydd mot covid-19

Immunförsvarets minnen av gamla förkylningar orsakade av snällare coronavirussläktingar kan vara en förklaring till varför covid-19 slår så olika hos olika personer. Det tror forskare som sett tydliga bevis för att personer som inte varit utsatta för covid-19-smitta, ändå kan bära på T-celler som redan är programmerade att svara på det nya viruset..

SR - Igår: 08:28

Biologer har en plan för att rädda parasiterna

Nu har parasiter fått en egen global åtgärdsplan som ska se till att de skyddas och uppmärksammas för den viktiga roll de har i jordens ekosystem..

SR - Igår: 06:26

Historisk skatt hittades på Titicacasjöns botten

Arkeologer hoppas att en liten figur av ett lamadjur från Inkakulturen ska lära dem mer om hur Titicacasjön användes under ceremonier och ritualer..

SR - Igår: 06:00

FN:s globala mål otillräckliga för miljön

FN:s globala mål för hållbar utveckling ska visa vägen mot en bättre framtid. Men enligt en ny studie i tidskriften Nature Sustainability riskerar de i stället att osynliggöra miljöförstöring..

SR - Igår: 06:00

Så reagerar immunförsvaret på SARS-CoV-2

Att bättre förstå hur kroppen hanterar coronaviruset SARS-CoV-2 är viktigt för att kunna ge en så bra behandling som möjligt. Nu har kinesiska forskare kartlagt mer noggrant hur immunsystemet reagerar hos covid-19-patienter..

SR - I förrgår: 08:53

Dinosaurie hade cancer

För första gången har forskare upptäckt elakartad cancer hos en dinosaurie, en noshornsdinosaurie funnen i Kanada. Den hade långt gången skelettcancer i ett vadben..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.