SR > Kultur

Thursday, 13 August, 18:29

SR - 31 jul 20 kl. 07:00

Vad har de kulturintresserade 70 plussarna hittat på under covid-19?När det flesta kulturevenemangen under våren och sommaren har varit inställda på grund av coronapandemin- vad har de kulturintresserade 70 plussarna fått hitta på då?.
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad har de kulturintresserade70 , plussarna, hittatpå under , covid-19
NT - 29 sep 12 kl. 14:39

Kulturintresserade trotsar regnet

Trots stora mängder regn har många kulturintresserade tagit sig ut till de många evenemangen på Kulturnatten..

Barometern - 28 mar 18 kl. 17:44

Broschyr ska hjälpa kulturintresserade

Genom att ta råd från broschyren Konst och kultur på Öland, ska konst och kulturintresserade kunna skapa sina egna konst- och kulturrundor..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

50-plussarna som tjänar mest i Sverige

Trots att Peter Wallenberg, 86, kvitterat ut 200 miljoner kronor de senaste åren finns han bara på plats 14 när Expressen rankar 50-plussarna som tjänar mest. Här är tio-i-topp!.

Expressen - 29 jul 20 kl. 08:00

MORGONENS NYHETER: Högsta dödssiffran i USA på över två månader • Kraftig villabrand i natt: ”Flera meter höga lågor” • Därför är fetma farligt vid covid

USA rapporterar sin högsta dödssiffra under ett dygn på över två månader.■■■Det har brunnit kraftigt i en villa i Tullinge, i Botkyrka kommun, söder om Stockholm.■■■Forskare tror sig ha hittat förklaringen till varför feta och överviktiga personer är överrepresenterade bland dem som drabbats av svår covid-19.

Expressen - 24 apr 20 kl. 15:02

Melania ”har hittat sin röst” i covid-krisen

Melania Trump har hörts ovanligt mycket under de senaste veckorna.Den annars mycket tillbakadragna ”första frun” har använt sina sociala medie-kanaler till att hylla vårdpersonal och uppmana amerikaner till att bära ansiktsmask.Washington Post noterar att hon ”verkar ha hittat sin röst” i coronakrisens USA..

GlobeNewswire - 16 jul 20 kl. 08:20

CellaVision AB: God lönsamhet trots negativ covid-19-effekt

Informationen lämnades för offentliggörande 2020-07-16 kl 08.20
1 april–30 juni 2020 Nettoomsättningen ökade med 5% till 118,0 MSEK (112,4).Organiskt minskade omsättningen med 15% (+18).

Cornucopia - 27 maj 20 kl. 14:02

Gästinlägg: Total dödlighet vs Covid-19 specifikt

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Erik Sprinchorn.

Som varudeklaration betraktar jag mig själv som statistiskt litterat. Därtill arbetar jag till vardags ständigt med beslut under osäkerhet.

Ekonomistas - 24 apr 20 kl. 08:18

Covid-19 tester räddar inte bara liv och ekonomi

I ett tidigare inlägg här på Ekonomistas skrev jag om det olyckliga med att porträttera vårt samhälles val som ett mellan att stänga ner samhället, med förödande konsekvenser för ekonomin, alternativt att ”fortsätta som vanligt”, med oacceptabelt höga dödstal som följd. Inte för att det inte skulle finnas en avvägning. Självklart behöver beslutsfattare nu – liksom i så många andra situationer – om inte en prislapp på liv, så åtminstone ett systematiskt sätt att tänka kring dödstal och kostnader för restriktionerna.

Ekonomistas - 24 apr 20 kl. 08:18

Covid-19-tester räddar inte bara liv och ekonomi

I ett tidigare inlägg här på Ekonomistas skrev jag om det olyckliga med att porträttera vårt samhälles val som ett mellan att stänga ner samhället, med förödande konsekvenser för ekonomin, alternativt att ”fortsätta som vanligt”, med oacceptabelt höga dödstal som följd. Inte för att det inte skulle finnas en avvägning. Självklart behöver beslutsfattare nu – liksom i så många andra situationer – om inte en prislapp på liv, så åtminstone ett systematiskt sätt att tänka kring dödstal och kostnader för restriktionerna.

Cornucopia - 23 feb 20 kl. 08:09

Mycket lägre dödlighet i Covid-19 utanför Kina

Det ser ut som att dödligheten (CFR, case fatality rate, andel döda av andelen diagnosticerade) är mycket lägre utanför Kina. Allra lägst är den ombord på det smittade kryssningsfartyget, vilket talar för att CFR i Kina är för högt pga att man diagnosticerar så få, eller pga mängden rökare i Kina.
Ett kryssningsfartyg i hamn i Hobart, Tasmanien.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Aron Flams böcker släpps

Patent- och marknadsdomstolen i Stockholm häver beslaget av komikern och författaren Aron Flams bok "Det här är en svensk tiger"..

SR - 2 timmar sedan

Kulturarbetare och journalister i Belarus protesterar mot polisvåldet

Allt fler kulturarbetare och offentliga personer i Belarus kräver ett stopp för våldet och gripandena på gatorna i landets städer. Bland annat har skådespelarna på nationalscenen i Minsk gått ut med ett videoupprop..

SR - 5 timmar sedan

Årets nomineringar till Kristallengalan är här

Nu är årets nomineringar för tv-galan Kristallen klara..

SR - 9 timmar sedan

Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj uppmanar Lukasjenka att avgå

Den belarusiska Nobelpristagaren i litteratur, Svetlana Aleksijevitj, gav på onsdagskvällen sin första intervju sedan massprotesterna i landet drog igång i samband med presidentvalet i söndags..

SR - 11 timmar sedan

Poddar förändrar maktbalansen på musikmarknaden

Strömningstjänsten Spotify har det senaste halvåret satsat allt mer på poddar. Och det kan i förlängningen förändra maktbalansen mellan Spotify och skivbolagen på musikmarknaden..

SR - 11 timmar sedan

Starkt konstnärsporträtt när Helene Schjerfbecks liv blir film

"Helene" – långfilmen om åren då konstnären Helene Schjerfbeck slog igenom stort går nu på svenska biografer. Om skapandet, kärleken och integriteten som konstnär. Cecilia Blomberg recenserar..

SR - 23 timmar sedan

Rapporter: Allt fler journalister är polisens måltavlor

Från Belarus kommer allt fler rapporter om att journalister nu är måltavlor för kravallpolisen på gatorna i städer runt om i landet..

SR - Igår: 15:11

Facebook raderar 7 miljoner inlägg om coronaviruset

Mellan april och juni månad i år har Facebook raderat 7 miljoner inlägg som spridit falsk information om covid-19, rapporterar tekniksajten Engadget..

SR - Igår: 12:57

Kritiken mot kulturministern "orättfärdig"

Kritiken mot kulturminister Amanda Lind tar en ny vändning. I en debattartikel i Svenska Dagbladet tar 51 miljöpartister från hela landet Lind i försvar..

SR - Igår: 12:02

Annorlunda kulturfestival i Tyskland

Regeringen har lovat att komma med besked inom kort om hur reglerna ska se ut framåt för publika evenemang. Ett kreativt exempel på hur man kan fortsätta möta publiken finns i Tyskland. Som så många andra fick teater-och musik-festspelen i staden Bad Hersfeld ställa in sitt vanliga program.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.