Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 15 August, 16:01

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 20 kl. 06:52

Så olika är reglerna på universiteten i höstDet blir en hösttermin likt ingen annan på landets universitet och högskolor. Om det blir plugg på distans eller inte beror på vad du pluggar – och var. Reglerna varierar mellan de olika lärosätena, visar TT:s genomgång. Hundratusentals blivande student.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: olika är , reglerna, universiteteni , höst
YLE - 18 okt 15 kl. 13:00

Kalla handen för universiteten

Kampen om pengarna är stenhård vi vid universiteten och värre blir det. Universiteten går miste om hundratal miljoner euro under den här regeringsperioden. Universitetsvärlden står inför stora omställningar de kommande åren.

Sydsvenskan - 31 jul 20 kl. 06:52

Så olika är reglerna på universiteten i höst

Det blir en hösttermin likt ingen annan på landets universitet och högskolor. Om det blir plugg på distans eller inte beror på vad du pluggar – och var. Reglerna varierar mellan de olika lärosätena, visar TT:s genomgång.

UNT - 31 jul 20 kl. 09:16

Så olika är reglerna på universiteten i höst

Det blir en hösttermin likt ingen annan på landets universitet och högskolor. Om det blir plugg på distans eller inte beror på vad du pluggar – och var. Reglerna varierar mellan de olika lärosätena, visar TT:s genomgång..

YLE - 10 nov 16 kl. 23:06

EU-miljoner hjälper de sparkade från universiteten

Finland inväntar miljonstöd från EU för att dämpa uppsägningarna vid universiteten. Arbetskraftsmyndigheten i Nyland jobbar redan för fullt för att hjälpa dem som blivit uppsagda. Men starten har varit trög.

HBL - 26 jun 12 kl. 07:53

Universiteten fick för mycket pengar av staten

Staten har betalat ut för mycket pengar till så gott som alla universitet, visar en granskning som Statens revisionsverk har utfört. Det är fråga om felaktigheter i hur universiteten har tolkat statens motfinansiering. Kapitalinsamlandet som började år 2008 innebar att staten gav universiteten 2,5 gånger så mycket pengar som de har samlat in på egen hand.

YLE - 15 maj 17 kl. 06:00

Nu får yrkeshögskolorna samla in privata pengar – men de belönas inte som universiteten

Nu får också yrkeshögskolorna samla in privata donationer men ännu har staten inte lovat någon motfinansiering i stil med den som ges för universitetens insamlade pengar. Enligt Henrik Wolff, rektor och vd för yrkeshögskolan Arcada, är stora pengar på väg så fort staten fixar motfinansieringen. Sedan i början av april får också yrkeshögskolor ta emot privata donationer.

YLE - 03 aug 16 kl. 15:13

Universiteten i Finland stöder turkiska forskarkolleger

Efter kuppförsöket fattade de finländska universiteten ett gemensamt beslut om att stöda de anställda som kommer från Turkiet. På onsdag rapporterade tidningen Kaleva om en turkisk forskare vid Tammerfors universitet som hade fått en hemkommendering till Turkiet. Universitetet visade sitt stöd i ett brev till forskarens hemuniversitet.

HBL - 26 jun 12 kl. 10:06

SRV: Universiteten fick jättestöd på fel grunder

Staten har betalat ut stöd till landets alla universitet på delvis felaktiga grunder, meddelar Statens revisionsverk (SRV). I vissa fall är det fråga om miljonbelopp. Staten har betalat ut stöd till landets alla universitet på delvis felaktiga grunder, meddelar Statens revisionsverk (SRV).

YLE - 16 okt 16 kl. 16:12

Grahn-Laasonens tilläggsfinansiering ger inte universiteten ökade anslag

Enligt undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml) kommer universitet och högskolor från och med nästa år att ha hundratals miljoner euro mer pengar att röra sig med men Åbo Akademis rektor Mikko Hupa tonar ner satsningen. Även om Grahn-Laasonen kallar det tilläggsfinansiering så är det inte ökade anslag det handlar om. Det gäller en liknande summa som i universitetens tidigare medelinsamling, där staten betalar universiteten tre euro för varje insamlad euro och universiteten får använda avkastningen på kapitalet.

YLE - 11 okt 12 kl. 07:14

Universiteten vill ha pengar för socialarbetarutbildning

Universiteten kräver stöd av staten för att öka antalet utbildningsplatser inom socialt arbete. Inom kommunerna råder akut brist på socialarbetare, men enligt universiteten kan antalet studieplatser inte utökas utan statlig hjälp. Kalervo Väänänen, rektor vid universitet i Åbo, säger att universiteten väntar sig konkreta åtgärder av myndigheterna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.