SR > Nyheter

Friday, 07 August, 23:29

SR - 31 jul 20 kl. 06:54

Kinas egna GPS-system färdigställtEfter över 25 års utveckling anser sig Kina nu ha färdigställt ett eget globalt positioneringssystem, som är tänkt ska konkurrera med amerikanska GPS. Det hela uppmärksammades av Kinas högsta ledning vid en ceremoni i Peking idag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
GPS, Kina, Kinas, Peking

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinas, egna, GPS-system, färdigställt

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Personal med antikroppar saknade symtom

Nästan hälften av personalen med antikroppar på äldreboenden saknade sjukdomssymtom. Det visar en ny studie som undersökt antikroppar hos vårdpersonal på äldreboenden i Stockholm. Reidar Winter, kardiolog och en av författarna till studien, säger att det är en sannolik förklaring till hur smittan kom in..

SR - 4 timmar sedan

Professor: ”Vi har vittnesmål”

Bara 13 procent av personer på äldreboenden som dött av covid-19 har fått sjukhusvård, enligt statistik från socialstyrelsen. Men om det betyder att det är för få som fått sjukhusvård visar inte statistiken och åsikterna om så kan vara fallet går isär. Thomas Lindén är avdelningschef på Socialstyrelsen..

SR - 3 timmar sedan

USA-sanktioner mot Hongkongledaren Lam

USA införde idag sanktioner mot Hongkongs ledare Carrie Lam och tio andra högt uppsatta kinesiska funktionärer. Och det som bestraffning för att de undergrävt friheten och självständigheten i Hongkong..

SR - 6 timmar sedan

S enda parti bakom ny migrationspolitik

I dag hölls sista sammanträdet där man röstade om de olika delarna i förslaget till ny migrationspolitik. Socialdemokraterna stod som enda parti bakom hela förslaget. Efter mötet medgav socialdemokraternas ledamot, Rikard Larsson, att han kände sig besviken..

SR - 6 timmar sedan

Explosionerna i Beirut: ”Ställ regeringen till svars”

I Libanon växer befolkningens frustration efter hamnexplosionen i tisdags som orsakat över 150 människors död. Många tycker nu att regeringen och landets toppolitiker bör ställas till svars för den enorma massförstörelsen..

SR - 6 timmar sedan

Just nu: Flygplansolycka i Indien

Ett av flygbolaget Air Indias passagerarplan gled av landningsbanan i anslutning till att det skulle landa på flygplatsen i Kozhikode, i den sydindiska delstaten Kerala, rapporterar Times of India. Inklusive besättning befann sig enligt tidningen 191 personer ombord. Bilder från olycksplatsen visar hur flygplanskroppen brutits i två delar.

SR - 7 timmar sedan

Fler migranter vill till Storbritannien

Antalet migranter som försöker ta sig in i Storbritannien via båtar över Engelska kanalen ökar. Nu vill den brittiska regeringen se kraftfullare åtgärder på den franska sidan av gränsen..

SR - 7 timmar sedan

Arbetslösheten i USA sjunker

I USA fortsätter arbetslösheten ner när allt fler amerikaner hittar sysselsättning, visar siffror från amerikanska myndigheter. Dock har den starka återhämtningstakten från juni avstannat..

SR - 7 timmar sedan

Alkoholförbud i Norge efter midnatt

Norge förbjuder alkoholservering på krogar och restauranger i hela landet efter midnatt varje dag. Det är en av flera åtgärder för att minska smittspridningen..

SR - 7 timmar sedan

Hade antikroppar - men inga symptom

Nära hälften av vårdpersonalen vid 22 äldreboenden i Stockholm som testats positivt för antikroppar mot coronaviruset hade inga symptom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.