SVT > Inrikes

Monday, 10 August, 12:54

SVT - 31 jul 20 kl. 06:14

M KU-anmäler regeringen – kräver hårdare tag mot inbrottModeraternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell anmäler justitieminister Morgan Johansson (S) till Konstitutionsutskottet, KU. Johan Forssell menar att regeringen dröjt för länge med att ge förslag på den nya brottsrubriceringen inbrottsstöld..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
KU, Johan Forssell, Morgan Johansson, Konstitutionsutskottet, Forssell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M KU-anmäler, regeringen, kräver, hårdare, tagmot , inbrott
BT - 31 mar 14 kl. 08:17

Boråsanstalt anmäls för slarv med papper

Nu anmäler en intagen Boråsanstalten sedan han fått se en annan persons besöktslista av misstag. En antagen vid anstalten i Borås har anmält anstalten för brott mot tystnadsplikten och kränkning av personlig integritet, sedan en vårdare lämnat en pappersbunt i den antagnes cell. Bland papprena fanns en lista över personer som beviljats besökstid, men besöken gällde en helt annan intern.

YLE - 16 apr 15 kl. 11:51

Hemvårdare öppnar dörren med mobilen

Det är en riskfaktor att hemvården hanterar så många klienters hemnycklar. Det anser äldreomsorgen i Karleby som i höst ger sina hemvårdare möjlighet att öppna klienternas dörrar med mobiltelefonen. I första skedet kommer 50 av hemvårdens klienter att beröras.

YLE - 13 feb 13 kl. 10:49

Hårdare tag mot livsmedelfusk

Striktare kontroll inom EU är det enda sättet att undvika att hästkött säljs som något annat. Marit Paulsen, Europa-parlamentariker för Folkpartiet i Sverige kämpar för djurens och konsumenternas rättigheter: - Att stoppa nåt i paketet som inte står på baksidan. Det är det som är brottet i det här fallet.

YLE - 13 feb 13 kl. 10:52

Hårdare tag mot livsmedelsfusk

Striktare kontroll inom EU är det enda sättet att undvika att hästkött säljs som något annat. Marit Paulsen, Europa-parlamentariker för Folkpartiet i Sverige kämpar för djurens och konsumenternas rättigheter: - Att stoppa nåt i paketet som inte står på baksidan. Det är det som är brottet i det här fallet.

SmålandsPosten - 09 aug 16 kl. 16:28

Tobaksförsäljningen ses över

I dag räcker det att butiker anmäler sin tobaksförsäljning. Men i en offentlig utredning ställs frågan om reglerna bör bli hårdare..

YLE - 19 maj 17 kl. 03:55

”Jussi har starkare åsikter, det är honom vi behöver”

Med tre veckor kvar till Sannfinländarnas partikongress är det mycket jämnt mellan förhandsfavoriterna Sampo Terho och Jussi Halla-aho. Marika Sorja från Helsingfors hoppas att Halla-aho vinner. - Jag har inget emot Sampo Terho, han är fiffig och jag kommer bra överens med honom.

Opinionen.se - 11 apr 13 kl. 12:06

Vindrickande vårdare får prövningstillstånd

Här följer ett axplock från senaste tidens arbetsrättsliga notiser: Mer effektiva sanktioner på arbetstids- och arbetsmiljöområdet Regeringen har fattat beslut om en proposition med förslag på mer effektiva sanktioner på arbetstids- och arbetsmiljöområdet, varigenom en stor mängd bötesstraff ersätts med sanktionsavgifter. Skälet till förslaget till ändringar är att endast cirka vart fjärde anmäla brott leder till påföljd idag, trots att omfattande resurser läggs ned från polis och åklagare. Fler behöver jobba till 66, varför höjd pensionsålder i pensionssystemet behövs Pensionsåldersutredningen presenterades nyligen.

BT - 17 jan 14 kl. 13:42

Regeringen oenig om straffen för hot

Demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) vill att hot och våld mot politiker ska straffas hårdare, men regeringen är splittrad. CUF-ordföranden Hanna Wagenius fick dödshot i telefon och vågade inte gå ut.Justitieminister Beatrice Ask (M) tycker samtidigt att nuvarande lagstiftning räcker.

BT - 17 okt 18 kl. 04:00

Rör inte HP, regeringen!

Enligt ett pressmeddelande från Universitets- och högskolerådet är det hela 6457 färre än hösten 2017 som är anmälda till det stundande högskoleprovet. Regeringens begränsningar riskerar dock att slå ännu hårdare mot högskoleprovet framöver..

YLE - 13 sep 17 kl. 14:05

Grundtrygghetsdirektör: Kameror skulle kunna se vanvård då personalen minskar allt mera

Ett tryggt arbetsklimat inom vården gör att både personal och anhöriga vågar rapportera om missförhållanden. Hangös grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander säger att kameraövervakning också kan vara en lösning. Polisen har undersökt ett misstänkt fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.