SR > Vetenskap

Saturday, 08 August, 14:01

SR - 31 jul 20 kl. 06:00

Munskyddsbärare petar sig mindre i ansikte enligt ny studiePetandet i ansiktet minskar hos personer som har burit munskydd under coronapandemin. Det visar en studie i den vetenskapliga tidskriften JAMA..
Läs mer på SR
Läs mer om:
JAMA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Munskyddsbärare, petarsig mindre i , ansikteenligt ny , studie

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 08:28

Det finns ett sätt att få lagom varmt te i mikron

Den som värmer te i mikron har nog märkt att det inte brukar bli så bra. Men nu har kinesiska forskare letat efter en lösning..

SR - Igår: 08:29

Nya Guinea har ö-rekordet i antal växtarter

Enligt växtexperter har Nya Guinea den rikaste växtfloran av världens alla öar..

SR - Igår: 06:00

Härifrån styrs faderskänslorna – i alla fall hos gnagare

Vad är det som gör pappor mer eller mindre villiga att ta hand om sina barn? En del av svaret på den frågan gömmer sig kanske i en gammal del av hjärnan som heter hypotalamus. Skillnader där förklarar i alla fall varför möss är bättre fäder än råttor..

SR - Igår: 06:00

Läkare: Vi har en betydligt bättre bild av sjukdomsförloppet

Under de månader vi har levt med covid-19 har det gjorts en del förbättringar i behandlingen av sjukdomen. Även om en riktigt effektiv behandling fortfarande är långt borta..

SR - Igår: 06:00

T-cellssvar påverkar inte prognos för smittspridning i Sverige

Att tidigare förkylningar skulle kunna ligga bakom att vissa personer bär på så kallade T-celler som kan vara ett skydd mot covid-19 är ingenting som påverkar beräkningarna av smittspridning i Sverige..

SR - I förrgår: 07:47

Marina värmeböljor förskjuter marina arters livsmiljöer

Marina värmeböljor, alltså perioder av ovanligt höga havstemperaturer, kan förskjuta marina arters livmiljöer och orsaka enorma förändringar i havets ekosystem. Det menar amerikanska forskare som studerat data från marina värmeböljor från 1982 till 2019..

SR - I förrgår: 07:47

"Riv inte gamla byggnader"

Att riva gamla energiläckande byggnader för att bygga nya mer välisolerade kan vara en dålig idé för klimatets skull, visar beräkningar..

SR - I förrgår: 07:06

Forskare har upptäckt nya pingvinkolonier på Antarktis - från rymden

Med hjälp av satellitbilder har brittiska forskare upptäckt 11 nya kolonier av kejsarpingviner på Antarktis..

SR - I förrgår: 06:00

Ökad risk för djursmittor – mer regel än undantag när naturen störs

Att människans sätt att förändra naturen ökar risken för djursmittor att hoppa över till oss är ett mönster som går igen på många håll i världen. Det är slutsatsen i en ny brittisk studie..

SR - I förrgår: 06:00

Förkylningar kan ha gett skydd mot covid-19

Immunförsvarets minnen av gamla förkylningar orsakade av snällare coronavirussläktingar kan vara en förklaring till varför covid-19 slår så olika hos olika personer. Det tror forskare som sett tydliga bevis för att personer som inte varit utsatta för covid-19-smitta, ändå kan bära på T-celler som redan är programmerade att svara på det nya viruset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.