Expressen > Nyheter

Thursday, 06 August, 15:36

Expressen - 30 jul 20 kl. 23:02

Nu slår extremhettan – kan bli varmaste dagenFredagen kan bli årets varmaste dag i Europa.Frankrike flaggar nu för uppåt 42 grader och går samtidigt ut med varningar om extremhettan.
I Lyon har man nu upprättat ett ”värmeböljeregister”. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Europa, Lyon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu slår extremhettankan bli , varmastedagen
GT - 25 jun 20 kl. 16:59

Extremhettan på väg: 30 grader i Västsverige

Extremhettan från Medelhavet har nått Västsverige och till helgen väntas det bli ännu varmare.SMHI larmar för höga temperaturer i regionen och enligt Väderinstitutet Storm kan det bli runt 30 grader på flera håll i Västsverige.– De här kommande dagarna kommer att bli de varmaste dagarna hittills, säger meteorologen Per Holmberg..

Expressen - 30 jul 18 kl. 16:57

Extremhettan fortsätter – kan bli årets varmaste dag

Många önskar regn i den torra hettan som råder över hela landet.I stället kan morgondagen komma att bli den varmaste dagen på hela året.– Tisdagen har potential att slå förra veckans rekord och stiga över 34,6 grader, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Expressen - 4 timmar sedan

Värmeböljor över världen – tredje varmaste juli någonsin

Det har varit ovanligt varmt på flera håll i världen i sommar.Värmeböljor har svept över länder – senaste för bara några dagar sedan över Europa.Globalt sett så har juli 2020 varit den tredje varmaste julimånaden någonsin..

Expressen - 25 jul 18 kl. 06:40

Så kyler du ner dig bäst i extremhettan

Juli 2018 är den varmaste sommarmånaden på över 200 år, och en av de negativa effekterna är att många svenska hem är varma – dygnet runt. Många har sömnproblem på grund av värmen, och i butikerna är efterfrågan på air conditioner och bordsfläktar enorm. – Vi har sålt slut i hela landet i dagsläget, säger Fredrik Ohlin, assisterande försäljningschef på Elgigantens hushållsavdelning.

Supermiljöbloggen - 18 apr 15 kl. 15:34

Trenden fortsätter: Varmaste marsmånaden sedan 1880

Den globala medeltemperaturen fortsätter att öka. Mars i år var den varmaste marsmånaden sedan mätningarna började 1880.  Global uppvärmning är ingenting som bara kommer att ske i en avlägsen framtid.

Supermiljöbloggen - 22 jan 14 kl. 17:17

2013 är ett av de varmaste åren som uppmätts

I skuggan av EU-kommissionens skambud till klimatmål har NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) presenterat siffror för 2013 års globala temperaturer. Deras siffror visar att 2013 tillsammans med år 2003 är det fjärde varmaste som någonsin uppmätts.
Enligt NOAA har de tio varmaste åren alla inträffat efter år 1998 och det absolut varmaste inträffade år 2010.

Expressen - 17 jul 18 kl. 18:53

Krisdraget: Så ska SVT klara extremhettan

SVT tar krisåtgärder för att klara extremhettan under ”Allsång på Skansen”. Fläktar, parasoller och vattenspridare kommer användas för att svalka publiken under inspelningen, som sker under öppen himmel. – Vi är på tå, vi står i attackställning för att klara solen, säger SVT:s projektledare Anders G Carlsson..

Expressen - 04 aug 18 kl. 16:41

Extremhettan inte över – då är den tillbaka igen

Passa på och njut av ”svalkan” i helgen.För ni ska inte tro att värmefaran är över. Extremhettan kommer nämligen tillbaka.

Expressen - 06 aug 18 kl. 12:18

Svalt ett par dagar – men extremhettan kommer tillbaka

Trots att extremhettan nu äntligen svalnar av något, så sjunger inte temperaturen med många grader.I veckan väntas det vara som varmast mellan onsdag och torsdag – då värmen kan klättra sig upp till 32 grader.– Vi kanske kommer över 30 grader i veckan, men det blir något lägre temperaturer generellt, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI..

DN - 06 aug 18 kl. 12:57

Extremhettan på väg bort – ostadigare väder väntar

Extremhettan kan vara på väg att släppa sitt grepp över Sverige. Ytterligare några dagar med runt 30 grader väntas i mitten av veckan i södra Sverige. Sedan sveper mer ostadigt väder in med sjunkande temperaturer och regnskurar, visar SMHI:s tiodygnsprognos..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.