SR > Nyheter

Wednesday, 05 August, 12:04

SR - 30 jul 20 kl. 21:51

Naturvårdsverket: Hotade hagmarker kräver rätt skötselNaturvårdsverket befarar att skötseln av känsliga ängs- och betesmarker kan försämras med ett förslag från Jordbruksverket. Enligt Naturvårdsverket tar inte förslaget tillräcklig hänsyn till markernas särart..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Jordbruksverket, Naturvårdsverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Naturvårdsverket, Hotade, hagmarker, kräverrätt , skötsel
Supermiljöbloggen - 29 maj 17 kl. 08:45

Naturvårdsverket: ”Sveriges miljömål leder oss mot de globala hållbarhetsmålen”

"Tillsammans har vi ett uppdrag: att lösa de stora miljöproblemen. 18 år har gått sedan Sveriges miljökvalitetsmål beslutades av riksdagen. Under de senaste decennierna har vi i Sverige byggt upp ett starkt och framgångsrikt miljöarbete.

Supermiljöbloggen - 24 jun 14 kl. 08:50

Naturvårdsverket överklagar Ojnaredomen

Den flera år långa konflikten fortsätter. Mark- och miljödomstolens godkände nyligen kalkbrytning i Bunge, Ojnareskogen. Men enligt Naturvårdsverket är inte domen förenlig med vare sig EU-rätt eller svensk rätt.

Kristianstadsbladet - 17 feb 14 kl. 21:42

Naturvårdsverket vill börja vargjakt


Turerna kring Junselevargen och hennes partner blir ständigt fler. Naturvårdsverket anser att skyddsjakt är nödvändigt och vill nu att kammarrätten upphäver förvaltningsrättens beslut om inhibition, rapporterar lokala medier.Verket stöttar sig på en nyligen avkunnad dom i kammarrätten som konstaterar att det fanns grund för fjolårets ansökning om skyddsjakt i samma område.

BT - 17 feb 14 kl. 21:44

Naturvårdsverket vill börja vargjakt

Turerna kring Junselevargen och hennes partner blir ständigt fler. Naturvårdsverket anser att skyddsjakt är nödvändigt och vill nu att kammarrätten upphäver förvaltningsrättens beslut om inhibition, rapporterar lokala medier. Verket stöttar sig på en nyligen avkunnad dom i kammarrätten som konstaterar att det fanns grund för fjolårets ansökning om skyddsjakt i samma område.

Sydsvenskan - 26 feb 16 kl. 17:05

Naturvårdsverket stoppar lojakt

Naturvårdsverket upphäver länsstyrelsen i Norrbottens beslut att tillåta licensjakt på åtta lodjur i länet eftersom länsstyrelsen inte närmare motiverat varför djuren ska skjutas, och inte heller visat att det finns ett ändamålsenligt syfte med jakten eller att det saknas alternativ, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Naturvårdsverket stoppar även licensjakt på elva lodjur i Västerbottens län i väntan på ett slutgiltigt beslut i ärendet, som ska prövas i början av nästa vecka..

SR - 07 mar 16 kl. 18:00

Naturvårdsverket öppnar för att se över lagstiftningen

Naturvårdsverket reagerar på Kalibers avslöjande att Borås Energi har spridit tusentals ton av sin aska från biobränsle på åkrar och öppnar för att se över lagstiftningen.Askan innehåller höga halter hälsofarliga tungmetallen Kadmium..

Nerikes Allehanda - 26 okt 13 kl. 06:00

Bollen hos Naturvårdsverket

Kommunen vill att Naturvårdsverket tar över hela Björskogsnäs. Frågan har ställts, nu inväntas svar..

UNT - 17 feb 14 kl. 21:42

Naturvårdsverket vill börja vargjakt

Turerna kring Junselevargen blir ständigt fler. Naturvårdsverket anser att skyddsjakt är nödvändigt och vill nu att kammarrätten upphäver förvaltningsrättens beslut om inhibition, rapporterar lokala medier.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 14 kl. 21:44

Naturvårdsverket vill börja vargjakt

Turerna kring Junselevargen och hennes partner blir ständigt fler. Naturvårdsverket anser att skyddsjakt är nödvändigt och vill nu att kammarrätten upphäver förvaltningsrättens beslut om inhibition, rapporterar lokala medier. Verket stöttar sig på en nyligen avkunnad dom i kammarrätten som konstaterar att det fanns grund för fjolårets ansökning om skyddsjakt i samma område..

NT - 17 feb 14 kl. 21:42

Naturvårdsverket vill börja vargjakt

Turerna kring Junselevargen och hennes partner blir ständigt fler. Naturvårdsverket anser att skyddsjakt är nödvändigt och vill nu att kammarrätten upphäver förvaltningsrättens beslut om inhibition, rapporterar lokala medier..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ministern: Vi ser hur man kan ta emot publik på smittsäkert sätt

Just nu pågår intensiva möten mellan idrottsminister Amanda Lind och idrottsrörelsen för att diskutera på vilket sätt publik återigen under kontrollerade former skulle kunna släppas på vid idrottsevenemang. Och enligt Amanda Lind så har det varit bra möten..

SR - 2 timmar sedan

Dramatiskt BNP-fall under andra kvartalet

Sveriges BNP krympte med 8,6 procent under andra kvartalet jämfört med föregående kvartal, enligt preliminär statistik från SCB..

SR - 2 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken Stockholm-Uppsala

Stopp för all tågtrafik mellan Solna och Häggvik. Påverkar pendeltåg, regionaltåg och fjärrtåg Finns ingen prognos när trafiken kan vara igång..

SR - 2 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken Umeå-Stockholm

Stopp i tågtrafiken på grund av en olycka i Sundsvall tidigare under morgonen. Det påverkar tågtrafiken mellan Umeå och Stockholm. För mer information hänvisas resenärerna till sitt tågbolag..

SR - 3 timmar sedan

Nationalekonomen: Mycket pekar på att ekonomin inte förändrats radikalt

Inför beskedet i dag om hur Sveriges BNP påverkats av coronapandemin har analytiker spått att det kan handla om ett historiskt ras. Klockan halv 10 idag kommer Statistiska centralbyrån med sin BNP-indikator. Men John Hassler, professor i nationalekonomi vid Stockholms Universitet så kommer inte nedgången vara så dramatiskt som tidigare förutspåtts.

SR - 3 timmar sedan

Utbrunnen bil undersöks för koppling till dödsskjutningen

Polisen varken bekräftar eller dementerar om den bil som under natten brann i Sollentuna norr om Stockholm är den bil som figurerar i utredningen kring mordet i Botkyrka. Nu ska en teknisk undersökning av bilen göras..

SR - 4 timmar sedan

Rekordfå drunkningstillbud under kalla juli

Nya siffror från Svenska Livräddningssällskapet visar att tio personer drunknade under juli..

SR - 5 timmar sedan

Kryssningsföretagen hårt pressade av corona

Passagerartrafiken på Östersjön har mer än halverats under coronapandemin jämfört med samma period förra året och rederierna är hårt pressade ekonomiskt..

SR - 6 timmar sedan

Undantagstillstånd utlyst i Beirut efter tisdagens explosion

I Libanon har presidenten Michel Aoun utlyst undantagstillstånd i Beirut, efter den kraftiga explosionen som inträffat igår eftermiddag i huvudstadens hamnområde. Antalet döda och skadade fortsätter att stiga– hittills har nära 80 konstaterats döda och 3 700 skadade..

SR - 6 timmar sedan

Trots åtgärder – signalkräftor fortsätter sprida kräftpest

Från den första juli gäller ett nytt regelverk för stoppa den olagliga utsättningen av signalkräftor. Men trots åtgärder genom åren, så fortsätter personer att flytta signalkräftor med kräftpest till den utrotningshotade flodkräftans vatten, enligt Sveriges lantbruksuniversitet, SLU..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.