Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 08 August, 22:16

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 20 kl. 20:06

Chefläkare: Sex kvinnor opererades i onödanProvsvar från ett externt företag visade allvarliga cellförändringar på livmoderhalsen hos sex kvinnor i Västra Götaland. Nu hävdar sjukvården att svaren var felaktiga och att kvinnorna opererats i onödan, skriver lokala medier. Proverna hanteras vanlig.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Västra Götaland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefläkare, Sex, kvinnor, opereradesi , onödan
Aftonbladet - 30 jul 20 kl. 20:06

Chefläkare: Sex kvinnor opererades i onödan

▸ Provsvar från ett externt företag visade allvarliga cellförändringar på livmoderhalsen hos sex kvinnor i Västra Götaland..

Sydsvenskan - 30 jul 20 kl. 20:06

Chefläkare: Sex kvinnor opererades i onödan

Provsvar från ett externt företag visade allvarliga cellförändringar på livmoderhalsen hos sex kvinnor i Västra Götaland. Nu hävdar sjukvården att svaren var felaktiga och att kvinnorna opererats i onödan, skriver lokala medier. Proverna hanteras vanlig.

GöteborgsPosten - 30 jul 20 kl. 20:07

Chefläkare: Sex kvinnor opererades i onödan

Provsvar från ett externt företag visade allvarliga cellförändringar på livmoderhalsen hos sex kvinnor i Västra Götaland..

Nyan - 25 sep 17 kl. 09:05

ÅHS skyndar på med ny chefläkare

ÅHS-styrelsen skyndar på arbetet med att utse ny chefläkare. Orsaken är att Anders Westermark säger nej til att fortsätta som tf chefläkare efter årsskiftet.
I våras sa både chefläkare Jaana Lignell och hälso- och sjukvårdsdirektör Katarina Dahlman upp sig nästan samtidigt från ÅHS.

Nyan - 03 maj 17 kl. 13:02

Klinikchef tillfällig chefläkare

Anders Westermark, chef för kirurgiska kliniken, tar tillfälligt över tjänsten som chefläkare vid ÅHS.

För att tillsätta en ny ordinarie chefläkare tar styrelsen troligtvis hjälp av en rekryteringsfirma.
Under Ålands hälso- och sjukvårds styrelsemöte i fredags beslöt man att hälso- och sjukvårdsdirektör Katarina Dahlman skulle fatta beslut om möjligheten att internt rekrytera en tillfällig chefläkare.

Sydsvenskan - 21 aug 14 kl. 00:45

Chefläkare kände inte till brister

Systemet testades inte med alla möbler i lokalen. Det kan förklara att larmet tros ha krånglat i snart ett år. Problemen uppmärksammades i början av sommaren.

Nyan - 29 jan 18 kl. 15:44

Tre vill bli ÅHS chefläkare

Tre personer har sökt tjänsten som chefläkare för ÅHS. De sökande är nuvarande landskapsläkare Olli-Pekka Lehtonen (Brändö), Dick Sjögren (Stockholm), som tidigare vikarierat på posten och Christer Rosenberg, Göteborg. Rekryteringen har genomförts i samarbete med den svenska rekryteringsfirman Source.

Nyan - 02 feb 18 kl. 14:27

Olli-Pekka Lehtonen ny chefläkare

Landskapsläkaren Olli-Pekka Lethonen från Brändö blir ny chefläkare vid ÅHS. På fredagen valdes han av enhällig styrelse och tillträder sin nya tjänst den 1 mars.
– Vi hade goda kandidater men är glada över att vi har fått en så fantastisk och kompetent sökande till chefläkarposten.

SmålandsPosten - 04 jan 14 kl. 09:05

Dog i väntan på utredning - chefläkare slår nu larm

En 26-årig man med depressioner och ångest väntade på utredning över ett år vid Landstinget Kronoberg. Mannen hittades död innan utredningen hann påbörjas.
Nu varnar chefläkaren för att liknande händelser kan upprepas om inte åtgärder vidtas.

Nyan - 17 sep 14 kl. 17:50

Axel Hansson blir ny chefläkare på Medimar

Axel Hansson lämnar sin tjänst som landskapsläkare för att efterträda Jan Österberg som chefläkare på Medimar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.