Nerikes Allehanda > Nyheter

Tuesday, 11 August, 23:56

Nerikes Allehanda - 30 jul 20 kl. 20:13

Under vårens karantän hittade hon tillbaka till sig själv: ”Jag föddes med ett ansvar”Lilla Namo är tillbaka med ep:n "Queens" som tar upp kärlek och psykisk ohälsa, gör upp med....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Namo, Queens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Under vårens, karantän, hittadehon tillbaka till sig själv , Jag föddes med ett ansvar
Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

SmålandsPosten - 29 apr 14 kl. 08:19

Med känsla för tre dimensioner

möte. Mjukt möter hårt när Bergdala konstgalleri i dag slår upp portarna för vårens sista utställning. Konstnären Agneta Stening visar både skulpturer och teckningar.

SmålandsPosten - 29 apr 14 kl. 08:19

Med känsla för tre dimensioner

Mjukt möter hårt när Bergdala konstgalleri i lördags slog upp portarna för vårens sista utställning. Konstnären Agneta Stening visar både skulpturer och teckningar. Det är ännu någon dag till lördagens vernissage när vi träffas.

Dagens PS - 18 sep 17 kl. 10:55

Krönika: ”Pensionen en absurd lek med siffror”

Det allmänna pensionssystemet ger upphov till ångest för en hel del. Men vad finns det att ha ångest för? I ett system som är till för att jämna ut inkomster blir skillnaderna i systemet häpnadsväckande små.

Skånskan - 06 feb 16 kl. 09:00

Politiskt dansverk om demokrati

dans Sex dansare, delar av publiken på scenen och frågor och svar om vår roll och vårt ansvar i ett demokratiskt samhälle. Det är grunden för den spanska koreografen Marina Mascarells dansverk ”it is like a large animal deep in sleep” som har premiär på Skånes Dansteater i Malmö i kväll efter att ha spelats i Haag och Taipei.Fakta
Marina Mascarell koreograferade The Sway of Her Hips på Skånes Dansteater 2014 och hon har även skapat verk åt bland andra GöteborgsOperans Danskompani och Korzo Theater i Haag.

YLE - 11 aug 16 kl. 07:48

Poesin blötlägger oss i verkligheten

I juli lyftes finlandssvenska Matilda Södergran fram på Svenska Dagbladets lista över Sveriges 20 viktigaste unga poeter. Sedan sin debut har hon gett ut fyra diktsamlingar och fascineras av poesins förmåga att få oss att se världen utan vardagens pansar. Finlandssvensk poesi står på anrika ben, men att som finlandssvensk poet i dag bli läst i Sverige är ingen självklarhet.

HBL - 01 jan 14 kl. 11:26

Niinistö: EU-valet visar Finlands framtid

I sitt nyårstal uppmanar president Sauli Niinistö finländarna till en ärlig diskussion om Europas framtid.– Vårens EU-val handlar ingalunda bara om Europapolitik, vid valen utstakas också Finlands framtid, säger Niinistö. Niinistö betonar att Finland alltid varit en del av Europa och att vårt öde är förbundet med Europas.

Skånskan - 05 okt 15 kl. 14:56

”Alla måste försöka tänka på att lämna en något bättre värld efter sig”

Kultur och Nöje Sandmålaren. Trots mitt stora intresse för kriminalromaner är det den första titel som dyker upp i mitt huvud när jag får det sorgliga beskedet att författaren, dramatikern och aktivisten Henning Mankell har avlidit.
Mankells författarskap var som alla vet stort och brett från ungdomsromaner, dramatik och romaner till kriminalromanerna om Kurt Wallander som var det som gjorde honom minst sagt folkkär.

HBL - 05 jan 14 kl. 10:23

Dan Loeb blev rik på att vara ful i mun

När Daniel S. Loeb var tolv år var han så stor i truten att han måste anställa en klasskamrat som livvakt för att inte riskera stryk. I dag sprider han skräck i världens storbolag.

YLE - 06 apr 16 kl. 14:30

#minkör: Körsång fostrar inåt och utåt

Utåt sett är Aurorakören i Åbo kända för sin sångarglädje och sitt speciella sound, men kören kan också ha en samhällsfostrande funktion. Det märks speciellt nu i april, då kören genomför en stödkonsert tillsammans med asylsökande konstnärer och musikutövare. – Körsång är fostrande, så är det bara.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.