DI > Ekonomi

Friday, 07 August, 11:13

DI - 30 jul 20 kl. 18:33

Första EU-sanktionerna mot cyberbrottslingarEU har beslutat att införa sanktioner mot sex personer och tre institutioner som anklagas för att vara inblandade i cyberbrottslighet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första EU-sanktionernamot , cyberbrottslingar
IDG - 07 jan 16 kl. 10:30

Gratiscertifikat utnyttjas redan av cyberbrottslingar


Cyberbrottslingar utnyttjar Let’s Encrypts gratiscertifikat – och väcker liv i frågan om hur man egentligen ska hantera problemet..

Expressen - 21 dec 16 kl. 22:08

Cyberbrottslingar blåser nätannonsörer

MOSKVA. Ryska cyberbrottslingar har blåst nätannonsörer på uppemot 50 miljoner kronor om dagen i betalning för videoreklam, enligt en ny undersökning. Det var nämligen ingen som tittade på annonserna, annat än ryssarnas fejkade nätanvändare det vill säga.

YLE - 31 jul 14 kl. 10:11

Finländska politiker stöder sanktionerna

Politiker från olika partier anser att sanktionerna mot Ryssland är nödvändiga, även om de kan skada Finland ekonomiskt. I veckan blev det klart att EU på grund av krisen i Ukraina vidtar sanktioner som slår mot Rysslands finansmarknad, vapenhandel och oljeindustri. Samlingspartiets riskdagsledamot Ben Zyskowciz är klart för sanktionerna.

HBL - 30 jul 14 kl. 18:34

Sanktionerna oroar

EU:s sanktioner mot Ryssland, som på onsdag kväll ytterligare utvidgades, ifrågasätts av finländska politiker. Ordförande för riksdagens ekonomiutskott kräver mer information.EU:s sanktioner mot Ryssland ledde till tveksamma ansiktsuttryck och försiktiga uttalanden på Saimaa Summit i Nyslott på torsdagen.

HBL - 30 jul 14 kl. 17:31

Ryssland uppger att sanktionerna inte skapar fred i Ukraina

Ryska var inte ivriga på att kommentera vad EU-sanktioner innebär för världspolitiken. Krisen i Ukraina lär inte få en utgång, men Ryssland meddelar att sanktioner leder till högre energipriser i Europa.Sanktionerna mot Ryssland kommer knappast att leda till något snabbt slut på konflikten i Ukraina.

YLE - 17 feb 15 kl. 06:09

Finska företag stöder sanktionerna mot Ryssland

Finländska företag ställer sig bakom sanktionerna mot Ryssland, visar en enkät som genomförts av handelskamrarna. Nära hälften av företagen anser att sanktionerna är på rätt nivå och en tredjedel av företagen vill skärpa sanktionerna. 18 procent av de företag som svarade på enkäten motsätter sig sanktionerna eller vill lindra dem.

HBL - 23 mar 14 kl. 02:28

Ryssland känner av sanktionerna

EU:s och USA:s sanktioner slår mot Rysslands ekonomi, fastän det är tveksamt om de uppnår den avsedda politiska verkan. – Hela den ryska banksektorn får kalla kårar, säger en analytiker.Moskvabörsen rasade efter att USA och EU offentliggjort de senaste sanktionerna och det står nu klart att Rysslands ekonomi drabbas hårt av Ukrainakrisen.

YLE - 05 sep 14 kl. 08:02

Professor i TS: Jokerit kan påverkas av sanktionerna

Professor Martti Koskenniemi säger i en intervju i tidningen Turun Sanomat att ishockeylaget Jokerit kan lida av sanktionerna mot Ryssland. Om EU utvidgar sanktionerna att gälla idrottsevenemang kan Koskenniemi inte se varför Jokerit inte skulle påverkas. Koskenniemi är professor i internationell rätt vid Helsingfors universitet och han tror att sanktionerna kan påverka Jokerit, som på torsdagen gjorde sin första match i KHL.

YLE - 12 sep 14 kl. 04:35

Sanktionerna mot Ryssland i kraft

EU:s nya utvidgade sanktioner mot Ryssland träder i kraft på förmiddagen. Det handlar främst om att utvidga och fördjupa sanktionerna som kom i början av augusti. Sanktionerna gäller kapitalmarknaden, oljebranschen och försvaret.

YLE - 09 sep 14 kl. 10:03

Kanerva: Finlands mål var att skjuta fram sanktionerna

I går godkände EU nya sanktioner mot Ryssland, trots att man fått till stånd ett eldupphör i Ukraina förra veckan. Sanktionerna kommer ändå att träda i kraft först om några dagar. Enligt Ilkka Kanerva, riksdagsman och ordförande för OSSE:s generalförsamling (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa), var Finlands viktigaste mål att skjuta fram tidpunkten för sanktionerna.

Nyhetsverket - 25 sep 14 kl. 08:47

Ukraina: Ta inte bort sanktionerna mot Ryssland

Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk ber Västvärlden behålla sanktionerna mot Ryssland. – Vi ber våra partner om att inte ta bort sanktionerna innan Ukraina har kontroll öve hela sitt territorium, sa Jatsenjuk under sitt tal till FNs huvudförsamling igår. Premiärministern talade kort tid efter att USA:s president Barack Obama öppnat för att sanktionerna kan hävas om "den ryska aggressionen upphör" och vapenviloavtalet hålls.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Exceptionell eskalering av handelskriget – 870 miljarder upp i rök

Börsvärde motsvarande 870 miljarder kronor raderades ut bland teknikbolag i Hongkong på fredagen efter Donald Trumps nya stridsåtgärder mot….

DI - 15 minuter sedan

Wellington flaggar upp i Swedish Match – ny näst största ägare

Wellington Management har flaggat upp för över 5 procent av aktiekapitalet i Swedish Match..

DI - 30 minuter sedan

Fler finanskändisar går in i e-handelsbolag

Tidigare i våras blev det känt att finansmannen Anders Böös gått in i finans- och e-handelsbolaget Qliro..

DI - 30 minuter sedan

Rapportrusande EQT-bolagets vd: ”Starkt kvartal”

Adapteo rusar på Stockholmsbörsen efter sin rapport, trots att coronakrisen fortfarande dämpar betydande delar av modulbolagets verksamhet..

DI - 1 timme sedan

Mitsubishis styrelseordförande avgår efter 16 år

Mitsubishi Motors styrelseordförande Osamu Masuku har valt att avgå från styrelsen till följd av hälsoskäl..

DI - 45 minuter sedan

Kina om Trumps Tiktok-förbud: ”Manipulation och förtryck”

Donald Trump ger de kinesiska miljardapparna Tiktok och Wechat en tidsfrist på 45 dagar innan de i praktiken spärras från den amerikanska….

DI - 45 minuter sedan

Banken sågar Wallenbergs verkstadsbolag: ”Räknar med permanenta nedskärningar”

De fyra senaste veckorna har varit katastrofala för kryssningsfartygssektorn. Operatörer har misslyckats med att återta fartygen i drift….

DI - 1 timme sedan

USA hotar kinesiska bolag med avnotering

Kinesiska bolag som är noterade i USA bör avnoteras om de inte följer amerikanska redovisningsregler..

DI - 1 timme sedan

Tillväxtverket betalade 9 miljarder mindre än väntat i juli

Statens betalningar resulterade i ett underskott på 34,4 miljarder kronor i juli..

DI - 1 timme sedan

Storbritannien tvekar om mer permitteringsstöd: ”Fel att låtsas som att det alltid finns ett jobb”

Bank of Englands nya prognoser innebär en viss förbättring från den förra bedömningen, men det är ändå tuffa tider som ligger framför oss..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.