SR > Nyheter

Wednesday, 05 August, 18:05

SR - 30 jul 20 kl. 17:35

Åklagaren yrkar på fängelse för mamman till 3-åringenIdag avslutades rättegången mot mamman till den 3-åriga flicka som hittades död hemma hos sina biologiska föräldrar i Norrköping i januari. Mammans advokat Per Öehme föreslog vid dagens förhandling att rätten skulle ge Frivården mer tid till att hitta ett lämpligt behandlingshem för kvinnan.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norrköping, Per Öehme, Frivården

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagaren, yrkar, fängelseför , mammantill , 3-åringen
HBL - 07 apr 14 kl. 19:41

Åklagaren yrkar fängelse för mordförsök på tonårsflicka

Åklagaren yrkar minst fyra års fängelse för tre personer som misstänks ha misshandlat en tonårsflicka svårt i Riihimäki i december. Fallet behandlades i Hyvinge tingsrätt på måndagen. Enligt åklagaren var våldet så allvarligt att det måste klassas som dråpförsök.

Alingsås tidning - 03 nov 15 kl. 12:20

Åklagaren yrkar på livstids fängelse

Åklagaren yrkar på att den mordmisstänkte 24-åringen ska få livstids fängelse och utvisas efter avtjänat fängelsestraff. Domen meddelas om två veckor.
När åklagaren Robert Beckard inledde sin slutplädering på tisdagen började han med att säga att han tycker att han har bevisat att 24-åringen har begått mord.

Skånskan - 12 apr 16 kl. 17:39

Åklagaren yrkar på 14 års fängelse

ÖSTRA GÖINGE Skärpt straff från tio till 14 års fängelse. Det yrkade åklagaren på när hovrättsförhandlingarna i fallet med bunkerläkaren avslutades.
Läkarens advokat yrkade på ”en väsentlig sänkning” av straffet.

YLE - 17 sep 13 kl. 12:53

Fallet Salin: Åklagaren yrkar på villkorligt fängelse

I Österbottens tingsrätt hölls under tisdagen en förberedande session där tidigare konstmuseichefen Anne-Maj Salin står åtalad för missbruk av tjänsteställning och brott mot tjänsteplikt. Åklagaren yrkar på villkorligt fängelse. Missbruk av tjänsteställning är ett brott som kan ge böter eller maximalt två års fängelse, medan straffskalan för brott mot tjänsteplikt är böter eller maximalt ett års fängelse.

YLE - 02 okt 14 kl. 11:19

Åklagaren yrkar på fängelse för vargjakt

Enligt åklagaren fälldes tre vargar utan tillstånd i Perho i januari ifjol. Åklagaren yrkar på villkorligt fängelse, böter och sex års jaktförbud för de 15 jägarna. Rättegången inleddes i Mellersta Österbottens tingsrätt i dag.

Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 15:39

Åklagaren yrkar livstid för knivmord


Åklagaren yrkar livstids fängelse för båda de män, 24 och 27 år gamla, som stått åtalade för det spektakulära knivmordet på en 30-årig man i dennes lägenhet i Helsingborg i fjol höstas.Rättegången mot de två avslutades på torsdagen i Helsingborgs tingsrätt sedan det slagits fast i ett rättspsykiatriskt utlåtande att den yngre av männen varken vid tiden för mordet eller senare lidit av någon allvarlig psykisk störning.Det, i sin tur, öppnade möjligheten för kammaråklagare Anna Broomé att kräva livstid för 24-åringen.

BT - 04 sep 14 kl. 15:39

Åklagaren yrkar livstid för knivmord

Åklagaren yrkar livstids fängelse för båda de män, 24 och 27 år gamla, som stått åtalade för det spektakulära knivmordet på en 30-årig man i dennes lägenhet i Helsingborg i fjol höstas. Rättegången mot de två avslutades på torsdagen i Helsingborgs tingsrätt sedan det slagits fast i ett rättspsykiatriskt utlåtande att den yngre av männen varken vid tiden för mordet eller senare lidit av någon allvarlig psykisk störning.Det, i sin tur, öppnade möjligheten för kammaråklagare Anna Broomé att kräva livstid för 24-åringen.

YA - 27 maj 16 kl. 17:00

Åklagaren yrkar på åtta års fängelse för mordförsök i Ystad

Åklagaren yrkar på att de båda män som misstänks för att ha försökt mörda en 50-årig man i Ystad döms till åtta års fängelse. – Det är uppenbart för dem att de är på väg att ta livet av honom. De är fullständigt likgiltiga inför vad som händer, sa åklagaren Stefan Waern när rättegången avslutades på fredagen..

Expressen - 10 dec 19 kl. 11:29

Åklagaren yrkar på sju års fängelse för Ernstberger

Åklagaren yrkar på sju års fängelse för tidigare Allra-vd:n Alexander Ernstberger.Det beskedet lämnade åklagaren under slutpläderingen i Stockholms tingsrätt.– Det har varit en oerhörd förslagenhet.

VBL - 07 aug 12 kl. 11:40

Åklagaren yrkar på fängelse för Pussy Riot-åklagade

Åklagaren yrkar att de tre medlemmarna ur den feministiska punkgruppen Pussy Riot döms till tre års fängelse..

YLE - 27 nov 12 kl. 16:08

Åklagaren yrkar på 3 års fängelse för Kotka-kidnapparen

Åklagaren yrkar på 3 års fängelse för den man som kidnappade en flicka i Kotka i september. Den 21-årige mannen misstänks för grovt frihetsberövande, grovt försök till sexuellt utnyttjande av barn och för innehav av barnpornografisk bild. Mannen kidnappade den 8-åriga flickan då hon var på väg till skolan.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Nynazist erkänner mord på tysk politiker

I rättegången mot en man som står åtalad för att ha skjutit ihjäl en kristdemokratisk politiker i staden Kassel i Tyskland har den åtalade idag erkänt dådet..

SR - 1 timme sedan

Varnades om faran i Beiruts hamn – agerade inte

Myndigheterna ska sedan flera år ha känt till de stora mängder ammoniumnitrat som låg bakom de väldiga explosionerna i Beirut igår. Det visar officiella dokument från den libanesiska tullen..

SR - 45 minuter sedan

Linde: ”Flera tusen svenskar i Libanon”

Hittills har över 100 personer omkommit efter explosionen i Beirut under gårdagen, och tusentals har skadats. Utrikesministern Ann Linde förklarar att hon i nuläget jobbar med att kartlägga hur många svenskar som är i Beirut och vilken form av hjälp de behöver..

SR - 45 minuter sedan

Miljoner människor tros stå utan bostad

Explosionen i Libanon inträffar samtidigt som landet befinner sig en djup ekonomisk kris, och i landet växer nu oron för att händelsen ytterligare kommer försvåra situationen och leda till ännu mer brist på mat, bränsle och nödvändiga varor..

SR - 1 timme sedan

Över 20 coronatester spårlöst försvunna

Över 20 covidtester har spårlöst försvunnit från ett provtagningstält vid en vårdcentral i Uppsala, rapporterar SVT..

SR - 4 timmar sedan

Explosionen väckte henne: ”Det finns inget Beirut kvar”

Bara några timmar innan explosionen satt Yasmine Youna från Östersund fast i en bilkö i närheten hamnen i Beirut, där explosionen ägde rum. Hon har tur som lever..

SR - 4 timmar sedan

SKR: Risk för skattehöjningar i regioner och kommuner

Om inte staten skjuter till mer medel inför nästa år kan skatten behöva höjas på flera håll, varnar Sveriges Kommuner och Regioner..

SR - 4 timmar sedan

Efter explosionen – sökandet i rasmassorna fortsätter

Arbetet med att söka efter människor i rasmassorna pågår fortfarande. Hittills har över 100 personer omkommit, och tusentals skadats..

SR - 3 timmar sedan

Modi ger nytt bränsle till kritiken

Idag är det exakt ett år sedan som Indiens premiärminister Narendra Modi meddelade att Kashmir inte längre skulle få ha kvar sin speciella status med viss självständighet. Ett beslut som väckte protester världen över då många såg detta som ytterligare ett steg för den växande hindunationalismen i landet..

SR - 3 timmar sedan

13 nya in rapporterade dödsfall

Ytterligare 13 personer med bekräftad covid-19 har rapporterats döda i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik. Den totala dödssiffran stiger därmed till 5 760 personer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.