SVT > Utrikes

Monday, 03 August, 11:28

SVT - 30 jul 20 kl. 17:31

USA-experten: ”Osannolikt att valet skjuts upp”USA-kännaren Dag Blanck tror inte att Donald Trumps önskan att skjuta fram det amerikanska valet är genomförbar. – Det skulle bli väldigt svårt, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Dag Blanck, Donald Trumps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-experten, Osannoliktatt , valet, skjutsupp
Expressen - 22 aug 17 kl. 09:29

USA-experten: Trump i behov av lyckad insats

Donald Trump förklarade i natt att trupperna från USA stannar kvar i Afghanistan.Men hur målet att utplåna IS och talibanerna ska uppnås gavs inga svar på.– USA är i behov av en lyckad insats, säger USA-experten och Expressenkrönikören Frida Stranne..

Expressen - 04 aug 19 kl. 15:58

USA-experten: Ett väldigt vanligt fenomen i USA

På bara ett dygn har två masskjutningar inträffat i USA. Den första i El Paso, Texas som krävde 20 liv och den andra i Daytona, Ohio som krävde 9 liv.Här svarar USA-experten Frida Stranne på varför det här händer och om strängare vapenlagar skulle hjälpa..

SVT - 13 mar 18 kl. 17:10

USA-experten om avskedandet av Tillerson: ”Kommer inte som en överraskning”

Donald Trump och Rex Tillersons relation har gnisslat och skavt – och nu kommer beskedet: Tump avskedar USA:s utrikesminister. – Det här är Trumps sätt att agera. Det är hårdfört och okonventionellt – och det ingår i ett mönster, säger USA-experten Erik Åsard..

DI - 07 nov 18 kl. 16:13

USA-experten: "Demokraterna måste gå balansgång"

"Nu blir det snarare ännu mer osämja mellan partierna. Valkampen inför presidentvalet 2020 började redan på tisdagskvällen." Det säger USA-experten Erik Brattberg efter tisdagens mellanårsval i USA..

DI - 07 nov 16 kl. 04:50

USA-experten: Därför gillar de Trump

Om man vill förstå Donald Trump måste man förstå amerikansk populärkultur. Amerikaner älskar vinnare. Och de gillar politiker som är framgångsrika företagare och som har har egna pengar, eftersom det är ett tecken på att de inte är korrumperade, skriver USA-experten Janerik Larsson..

VBL - 15 feb 13 kl. 06:12

Utnämningen av USA:s försvarsminister skjuts upp

Utnämningen av Chuck Hagel till USA:s försvarsminister skjuts upp med en dryg vecka. Orsaken är att de republikanska senatorerna motsätter sig utnämningen och stoppade den i en omröstning..

SVT - 14 jun 19 kl. 13:01

Experten: ”Osannolikt att Assange utlämnas till USA”

USA:s förfrågan om att få Wikileaksgrundaren Julian Assange kommer att tas upp i domstol i februari 2020. Det beslutade Westminister Magistrates Court under fredagen. Said Mahmoudi, professor i internationell rätt vid Stockholms Universitet, tror inte att han kommer att utlämnas.

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 20 kl. 17:29

Experten: Osannolikt att valdag flyttas

I teorin går det att skjuta upp USA:s presidentval, men inte mer än några veckor. – Enligt konstitutionen ska en ny president installeras den 20 januari, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier. På Twitter antyder USA:s president Donald Trump a.

Sydsvenskan - 30 jul 20 kl. 17:29

Experten: Osannolikt att valdag flyttas

I teorin går det att skjuta upp USA:s presidentval, men inte mer än några veckor. – Enligt konstitutionen ska en ny president installeras den 20 januari, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier. På Twitter antyder USA:s president Donald Trump a.

Expressen - 30 jul 20 kl. 17:47

USA-experten: Trump vill skapa tvivel om valet

Donald Trump väcker frågan om att senarelägga USA-valet till efter hösten.Här svarar Expressens USA-expert Frida Stranne på frågor om presidentens utspel. .

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Kartelledaren ”Släggan” gripen i Mexiko

Mexikansk polis och militär har gripit den ökände kartelledaren José Antonio Yépez, i vad som beskrivs som en stor seger för landets president Andrés Manuel López Obrador..

SVT - 6 timmar sedan

Microsoft vill fortfarande köpa Tiktok

Microsoft vill fortfarande köpa delar av appen Tiktok. I helgen har det rapporterats att förhandlingarna sattes på paus då president Donald Trump hotat att spärra appen. ”Efter ett samtal mellan Microsofts vd Satya Nadella och president Donald Trump är Microsoft berett att fortsätta diskussioner om ett köp av Tiktok i USA”, säger företaget..

SVT - 7 timmar sedan

Studie: Spermier simmar inte som vi trott – de rör sig som uttrar

Forskare vid universitetet i Bristol utmanar nu den mer än 340 år gamla synen på hur spermier tar sig fram. Med hjälp av 3D-mikroskopi och matematik har de kommit fram till att spermiens svans är ostadig och bara rör sig på en sida..

SVT - 9 timmar sedan

Mexikansk journalist dödad i attack – fjärde journalistmordet i år

En mexikansk journalist och en polis som var satt att beskydda honom har dödats..

SVT - 9 timmar sedan

Livestreaming har ökat i popularitet under pandemin

Coronapandemin har skapat en ny trend i världen. Livesändningar som sänder bland annat naturstreams och musikstreams har ökat i popularitet, enligt en sammanställning från företaget StreamElements..

SVT - 14 timmar sedan

FN: Vart tredje barn i världen har farligt höga blyhalter

Närmare 800 miljoner av världens barn kan ha skadligt höga blynivåer i kroppen, vilket bland annat kan resultera i obotliga skador på hjärnan. Det varnar Unicef för i en ny rapport. – Barn runt om i världen blir blyförgiftade i en skala som tidigare inte varit känd, säger Nicholas Rees, medförfattare till rapporten..

SVT - Igår: 09:51

Oviss framtid för Tiktok – kan stoppas i dag

Osäkerheten är total om Tiktoks framtid – president Trump hotar med ett förbud i USA redan inom något dygn, men samtidigt sägs intensiva förhandlingar pågå om att appen ska säljas till amerikanska bolag..

SVT - Igår: 21:42

Ekonomisk kris driver allt fler migranter till Europa

De senaste veckorna har allt fler migranter sökt sig till Italien. Just nu är flyktingförvaren på den lilla ön Lampedusa, bara 16 svenska landmil från Tunisien, överfulla..

SVT - Igår: 15:57

Flera sjuka efter coronautbrott på Hurtigruten-fartyg

Ytterligare 29 personer har konstaterats smittade efter att ha åkt med Hurtigrutens expeditionsfartyg MS Roald Amundsen i Norge, meddelar norska myndigheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.