DI > Ekonomi

Saturday, 15 August, 15:57

DI - 30 jul 20 kl. 17:30

BNP-ras och Trumps twittrande sänker Wall StreetBörserna i New York handlades nedåt på torsdagen efter nyheterna om USA:s BNP-ras. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
BNP, Trumps, Wall Street, New York, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BNP-rasoch , Trumps, twittrande, sänker, Wall, Street
Sydöstran - 29 apr 20 kl. 09:59

KI sänker BNP-prognos ytterligare

De ekonomiska konsekvenserna av coronapandemin bedöms nu värre än tidigare prognos. Konjunkturinstitutet (KI) spår ett tydligt BNP-ras och en arbetslöshet på drygt tio procent. Nya krispaket från regeringen kommer att behövas..

Kristianstadsbladet - 26 mar 13 kl. 10:21

Centralbank sänker spansk prognos


Spaniens centralbank sänker tillväxtprognosen för det kristyngda landet. Den spanska ekonomin väntas enligt banken krympa med 1,5 procent i år och arbetslösheten beräknas notera en ny topp på över 27 procent.Prognosen kan jämföras med regeringens officiella prognos på en BNP-minskning på 0,5 procent 2013.

Cornucopia - 19 dec 18 kl. 16:04

Paus för konjunkturbarometerns ras - KI definierar om lågkonjunktur

Konjunkturbarometern pausade sin nedgång i december. Samtidgt lämnar Konjunkturinstitutet en ny tillväxtprognos, där man definierar om det svenska begreppet lågkonjunktur, så även lågkonjunktur kallas högkonjunktur. Enligt gamla definitionen har vi fyra år av lågkonjunktur framför oss, men man har helt enkelt definierat om detta till högkonjunktur.

Sydsvenskan - 02 apr 15 kl. 15:09

Sänkt finsk BNP-prognos

Finlands regering sänker sin tillväxtprognos för 2015 till 0,5 procent drygt två veckor inför landets parlamentsval. Det kan jämföras med en tidigare prognos på 0,9 procent.Den svaga tillväxten följer på tre års recession, med krympande BNP i eurolandet, som plågas av svag inhemsk efterfrågan, strukturella problem inom skogs- och telekomindustrin och sanktionskriget med Ryssland, en av Finlands viktigaste handelspartner.

Helsingborgs Dagblad - 02 apr 15 kl. 15:09

Sänkt finsk BNP-prognos

Finlands regering sänker sin tillväxtprognos för 2015 till 0,5 procent drygt två veckor inför landets parlamentsval. Det kan jämföras med en tidigare prognos på 0,9 procent.Den svaga tillväxten följer på tre års recession, med krympande BNP i eurolandet, som plågas av svag inhemsk efterfrågan, strukturella problem inom skogs- och telekomindustrin och sanktionskriget med Ryssland, en av Finlands viktigaste handelspartner.

DI - 20 dec 13 kl. 12:19

Brasiliens centralbank sänker BNP-prognos

Brasiliens centralbank sänker BNP-tillväxtprognosen för 2013 till +2,3 procent, vilket kan jämföras med föregående bedömning om +2,5 procent..

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 15 kl. 11:12

Sänkt finsk BNP-prognos

Finlands centralbank sänker sin BNP-prognos till minus 0,1 procent i år, vilket om det blir utfallet skulle innebära det fjärde året i rad med finsk recession.I senast föregående prognos hade banken räknat med en tillväxt på 0,2 procent i år.Även för 2016—2017 sänker centralbanken sina tillväxtprognoser.

DI - 23 nov 16 kl. 14:08

Hammond sänker prognos för brittisk BNP

Den brittiska regeringen sänker sin tillväxtprognos. BNP väntas nu öka 2,1 procent i år och 1,4 procent nästa år, jämfört med 2,0 respektive 2,2 procent i våras. För 2018 sänks prognosen till 1,7 från 2,1 procent..

Kristianstadsbladet - 11 dec 13 kl. 10:05

Justerad dansk BNP-prognos


Danmarks centralbank höjer prognosen för dansk tillväxt 2013 från 0,3 till 0,4 procent, men sänker samtidigt sin prognos för nästa år till 1,5 procent, från 1,6 procent.Det danska budgetunderskottet 2013 beräknas i prognosen till 0,4 procent av BNP, vilket kan jämföras med en tidigare prognos på 1,5 procent av BNP. För nästa år beräknas underskottet till 1,6 procent, mot en tidigare prognos på 2,0 procent..

Opinionen.se - 11 dec 13 kl. 10:10

Justerad dansk BNP-prognos


Danmarks centralbank höjer prognosen för dansk tillväxt 2013 från 0,3 till 0,4 procent, men sänker samtidigt sin prognos för nästa år till 1,5 procent, från 1,6 procent. Det danska budgetunderskottet 2013 beräknas i prognosen till 0,4 procent av BNP, vilket kan jämföras med en tidigare prognos på 1,5 procent av BNP. För nästa år beräknas underskottet till 1,6 procent, mot en tidigare prognos på 2,0 procent..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Storbråk i norska oljefonden – skandalomsusade hedgefondmiljardären pressas

Utnämningen av Nicolai Tangen till ny vd för den norska oljefonden har stött på nya problem..

DI - 45 minuter sedan

Glödheta resmålet ett mecka för livsnjutare: ”Amerikainspirerat”

Med fine dining, vingårdar och amerikansk barbecue har Kullaberg blivit ett mecka för livsnjutare och ett glödhett resmål..

DI - 1 timme sedan

Tyska fackets coronalösning: Inför fyradagars arbetsvecka

Det tyska storfacket IG Metall föreslår fyradagars arbetsvecka för att behålla fler jobb inom tillverkningsindustrin i kölvattnet av….

DI - 2 timmar sedan

Prislapp på 2,2 miljoner – dyrköpt körglädje i nya vrålåket

En Bentley Continental måste inte ha tolv cylindrar. Faktum är att den här V8-versionen är lika bra, eller bättre..

DI - 3 timmar sedan

Lukasjenko vill diskutera protester med Putin

Valprotesterna i Belarus är en ”aggression” som måste diskuteras med Ryssland, säger president Aleksandr Lukasjenko..

DI - 3 timmar sedan

Krogen försvarar proffsiga ryktet – men räkna med saftig nota

Matbaren försvarar sitt rykte som en trygg gastronomisk hamn med gedigen matkunskap och proffsig service..

DI - 4 timmar sedan

Munskyddskrav i dansk kollektivtrafik

Nu är det klart: Om en vecka införs krav på munskydd för de som rör sig i den danska kollektivtrafiken..

DI - 5 timmar sedan

Fares Fares skådespelar och producerar i ny Viaplay-satsning

Efter en framträdande internationell skådespelarkarriär, med roller i ”Star Wars”, ”Westworld” och ”Chernobyl”, gör Fares Fares gör sin….

DI - 5 timmar sedan

Succéförfattaren tipsar i nya boken: Så fördärvar du ditt liv

Författaren och professorn Stefan Einhorn lever med Parkinsons sjukdom. När livets väg nu börjar smalna in hanterar han det genom att….

DI - 5 timmar sedan

5.000 stoppade vid gränsen – men norsk handel lyfter

De senaste fem månaderna har nästan 5.000 personer tillbakavisats vid tre populära norska gränsövergångar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.