Dagen > Nyheter

Thursday, 06 August, 11:43

Dagen - 30 jul 20 kl. 17:15

Förföljelsen mot kristna i Kina eskalerar kraftigtRegeringen kommer pressa dem att upphöra med sin verksamhet, befarar kristna organisationen..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förföljelsenmot , kristnai , Kina, eskalerar, kraftigt
Expressen - 06 aug 19 kl. 02:28

USA tar historiskt beslut – konflikt med Kina eskalerar

Handelskriget mellan USA och Kina eskalerar.USA betecknar nu formellt Kina som en valutamanipulatör, något som inte har hänt sedan 1994, rapporterar AP.”Det borde ha stoppats för många år sedan!

Expressen - 06 aug 19 kl. 06:29

MORGONENS NYHETER: Tullkriget mellan USA och Kina eskalerar • Dödssiffran stiger efter massmorden • Rökfyllt flygplan tvingades nödlanda

Handelskriget mellan USA och Kina eskalerar. USA betecknar nu formellt Kina som en valutamanipulatör, något som inte har hänt sedan 1994.■■■Dödssiffran efter lördagens masskjutning i El Paso stiger.

SR - 05 jun 13 kl. 12:38

Handelskrig mellan EU och Kina eskalerar

Nu skärps handelskonflikten mellan EU och Kina. I går beslutade EU om strafftullar på kinesiska solpaneler på grund av påstådd kinesisk prisdumpning. I dag kontrar Kina med att hota om strafftullar på vin från Europa..

UNT - 27 feb 20 kl. 17:49

Vikitgt hålla balansen mot Kina

Sverige bör inte ensamt bidra till att konflikten med Kina eskalerar..

GöteborgsPosten - 15 jun 18 kl. 10:58

Tullbråket mellan USA och Kina eskalerar

USA:s president Donald Trump har godkänt en ny omgång tullar på kinesiska varor till ett värde av 50 miljarder dollar, enligt medieuppgifter. Kinas regering lovar att omgående svara med samma mynt..

Världen Idag - 11 dec 19 kl. 10:55

Tusentals kristna uigurer kan ha satts i fångläger

Förföljelsen av kristna i Kina sker i dag främst genom digital övervakning och tillslag mot församlingar. Det berättar Eric Lee som arbetat för Open Doors i Kina i 25 år. I provinsen Xinjiang uppges dock tusentals kristna uigurer ha placerats i omskolningsläger samtidigt som Bibeln förbjudits.

Världen Idag - 11 feb 16 kl. 16:58

Varför skyddas inte kristna asylsökande?

Nyligen kunde Världen idag berätta om Duua och Mohamed, två nykristna före detta muslimer från Irak, som har fått betala ett högt pris för sin kristna tro. Att muslimer som konverterar till kristen tro förföljs är inte ovanligt. Kristna är världens mest förföljda grupp och förföljelsen kommer vanligen från militanta islamister.

Världen Idag - 15 jan 18 kl. 00:00

Varför hyser regeringen inte samma omtanke om människor som är utsatta på grund av sin kristna tro?

I förra veckan kom Open Doors årliga rapport om förföljelsen av kristna. Över 200 miljoner kristna har förföljts för sin tro under förra året och över 3 000 har mördats. Enligt Open Doors tyder ingenting på att saker och ting kommer att bli bättre under kommande år.

YLE - 06 sep 15 kl. 20:41

Soini munhuggs med kristna organisationer om flyktingpolitiken

Sannfinländarnas ordförande, utrikesminister Timo Soini är på kollisionskurs med Finska Missionssällskapet och Kyrkans utlandshjälp. Orsaken är Soinis uttalanden om förföljelsen av de kristna och hur detta borde beaktas i flyktingpolitiken, som får kritik. Soini skrev i sin blogg häromdagen att de kristna är världens mest förföljda folkgrupp och att vi inte får blunda för den muslimska terrororganisationen IS folkmord på kristna och jesidier.

Dagen - 21 jul 20 kl. 09:46

Kristna i Kina måste avsäga sig sin tro eller förlora bidrag

Förföljelsen av kristna fortsätter i Kina under coronapandemin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.