SR > Kultur

Tuesday, 11 August, 05:23

SR - 30 jul 20 kl. 17:06

Körrekommendationer tolkas olikaI veckan kom Sveriges yrkesmusikerförbund med striktare rekommendationer gällande körsång..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Körrekommendationer, tolkasolika
UNT - 22 aug 11 kl. 15:08

Cohen och Dylan tolkas på Kultur Kaféet

Musik. I helgen blir det legendariska låtskrivare för hela slanten när legendariska Bob Dylan och Leonard Cohen tolkas på Kultur Kaféet i Uppsala..

UNT - 22 aug 11 kl. 15:08

Cohen och Dylan tolkas av Rain Dogs

Musik. I helgen blir det legendariska låtskrivare för hela slanten när legendariska Bob Dylan och Leonard Cohen tolkas på Kultur Kaféet i Uppsala..

Computer Sweden - 25 maj 12 kl. 03:00

Hur ska vi göra när avtalet tolkas olika?

Fråga: Vår verksamhet är beroende av relationen till vår leverantör. Leverantören påstår nu att avtalet i flera viktiga delar ska tolkas på annat sätt än som vi har utgått från. Vad gäller när avtalsvillkor är otydliga?.

ÖstersundsPosten - 23 apr 13 kl. 15:53

"Reglerna kan tolkas olika"

Länsstyrelserna i landet har samma regelverk att följa, men risken finns att bestämmelserna tolkas olika..

SVT - 14 sep 13 kl. 21:21

Överenskommelsen tolkas olika

SVT:s Moskva- och Washington-korrespondenter rapporterar att överenskommelsen mellan USA och Ryssland om Syriens kemvapen tolkas radikalt olika i de respektive länderna..

Expressen - 21 feb 14 kl. 23:49

Oklart hur lagstiftning om tronen ska tolkas

Prinsessan Madeleines nyfödda dotter står som nummer fem i successionsordningen. Men för att bli tronarvinge krävs att prinsessbarnet "uppföds inom riket" - och hur lagstiftningen nu ska tolkas är oklart. – Det finns inget närmare definierat vad det egentligen betyder, säger Dick Harrisson, professor i historia vid Lunds universitet..

Nerikes Allehanda - 14 okt 14 kl. 08:23

Dan Andersson tolkas vid Hjälmsäters mila

Var om inte vid en mila ska poeten Dan Andersson tolkas? I kväll ges en föreställning vid milan i Hjälmsäter, av hans barnbarn Maria Sedell..

Expressen - 22 jan 15 kl. 13:58

Det hela kan tolkas världsfrånvänt

Som om vi inte hade dåligt hum om prinsessan Madeleines make innan. Varför har Chris O'Neill dragit på sig upprepade skatteskulder? Förstår han att det hela kan tolkas världsfrånvänt?.

SR - 17 feb 15 kl. 13:25

Grafik: Så tolkas avtalet om vapenstillestånd i Ukraina

Precis som vid förra vapenstilleståndsavtalet från september 2014, så tolkas även det nuvarande olika på respektive sidor. Det eldupphör som trädde i kraft i söndags har till stor del uppfyllts. Men separatisterna har insisterat på att avtalet inte gäller Debaltseve, och har därför omringat staden..

Sydsvenskan - 31 jan 16 kl. 04:00

Ständigt denne Wagner. De arketypiska sagorna kan tolkas och omtolkas på oräkneliga sätt.

När Adolf Hitler var tolv år såg han ”Lohengrin” i Linz. Den blivande nazistledaren blev omedelbart ”trollbunden”, berättar han i ”Mein Kampf”. Förtrollningen upphörde aldrig.

Fler nyheter från SR

SR - 14 timmar sedan

Journalister gripna i Belarus efter presidentval

I Belarus utbröt stora protester på söndagen efter att sittande presidenten Alexander Lukashenko utropade sig till segrare i presidentvalet trots anklagelser om valfusk..

SR - 16 timmar sedan

"Inför statligt stöd för att locka film- och tv-inspelningar till Sverige"

Film- och tv-branschen riktar ett öppet brev till kulturminister Amanda Lind, näringsminister Ibrahim Baylan och finansminister Magdalena Andersson..

SR - 18 timmar sedan

Sverigepremiär för omdebatterad film om konstnären Schjerfbeck

Den på hemmaplan omdebatterade finska filmen ”Helene” har svensk biopremiär på fredag..

SR - 19 timmar sedan

Martin Birch är död

Den brittiske musikproducenten Martin Birch är död. Det rapporterar flera medier. Mest känd är Birch för att ha producerat nio album med Iron Maiden i följd, däribland berömda "The number of the beast" från 1982.

SR - 22 timmar sedan

Svensk metod undersöker skotska runskrifter

Undersöker hur vikingar och lokalbefolkning påverkade varandra..

SR - 21 timmar sedan

"Se Laven!" - utställningen som visar ett nytt svenskt fynd

Den arktiska laven "Candelariella arctica" påträffades för första gången någonsin i Sverige förra året på Holmön utanför Umeå. Upptäckten gjordes av forskaren Per Hansson som har ett stort intresse för arkipelagens flora och fauna..

SR - 07 aug 20 kl. 14:15

"Jägarna i Armentières" – hisnande om makt och vanmakt

Steve Sem-Sandbergs roman "W", utgick bland annat från Georg Büchners pjäs "Woyzeck". Nu återvänder han till Büchners textvärld med "Jägarna i Armentières"..

SR - 07 aug 20 kl. 10:17

Barnapp från DR blockerad av Google

I Danmark har den danska public service-radions applikation för barnprogram Ramasjang tagits bort från Googles plattformar, eftersom Google menar att appen förmedlar skadliga värderingar till barn. Det rapporterar danska tidningen Politiken..

SR - 07 aug 20 kl. 09:07

Sommartipset: Stevie Wonders sorg och vrede svänger än

Låt dig dras med i Stevie Wonders funkiga soulklassiker Living in the city från albumet Innervision, tipsar kulturredaktionens Helene Alm..

SR - 07 aug 20 kl. 06:30

"Peninsula" – zombie-action med årets bästa biljakt

Hjältarna får slåss med zombier och gangsters på den koreanska halvön som är satt i lockdown..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.