UNT > Lokalt

Friday, 14 August, 23:03

UNT - 30 jul 20 kl. 15:51

Dom mot serievåldtäktsman överklagas – vill frikännasI början av juli dömdes en 47-årig man för bland annat sex våldtäkter och en rad fall av kränkande fotografering till fem års fängelse av Uppsala tingsrätt. Nu överklagas domen..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Uppsala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dommot , serievåldtäktsman, överklagasvill , frikännas
BT - 12 jun 13 kl. 15:04

Misstänkt barnvåldtäktsman kvar i häktet i väntan på domen

Nu har rättegången för den Ulricehamnare i 20-årsåldern som misstänks för grov våldtäkt mot barn, avslutats. Åklagaren har yrkat på minst 4,5 års fängelse, men försvarsadvokaten pläderade för ett frikännande. Rättegången mot den misstänkte Ulricehamnaren avslutades under onsdagen.

SVT Debatt - 14 jan 14 kl. 06:00

Jag böjer mig inte för mediernas ramaskri i våldtäktsmålet

VÅLDTÄKT Om tanken inte har slagit honom, att hon inte vill ha sex med honom, då har han inte heller haft något uppsåt att göra det som han gjort. Han ska då också frikännas. Jag förstod redan när jag tog mig an detta mål, att det skulle bli ett ramaskri vid ett frikännande, skriver domaren i det uppmärksammade målet vid Lunds tingsrätt, Ralf G Larsson.

TA - 16 jun 14 kl. 11:40

Kritiserad våldtäktsdom står fast

Det var en våldtäkt, men mannen hade inget uppsåt att begå något brott och därför ska han frias. Hovrätten fastställer den kontroversiella domen från Lunds tingsrätt i vintras.
Tingsrätten slog fast att den unga kvinnan utsatts för våldtäkt.

BT - 14 jan 14 kl. 10:11

Domare försvarar våldtäktsdom

Lagmannen i Lunds tingsrätt som friade en 27-årig man från våldtäktsmisstankar - trots att kvinnan sade nej flera gånger - försvarar nu domen i ett skriftligt inlägg på SVT Debatt. "Jag förstod redan när jag tog mig an detta mål, att det skulle bli ett ramaskri vid en frikännande dom", skriver Ralf G Larsson och förklarar varför han valde att fria 27-åringen:"Om tanken inte har slagit honom, att hon inte vill ha sex med honom, då har han inte heller haft något uppsåt att göra det som han gjort. Han ska då också frikännas.

Kristianstadsbladet - 14 jan 14 kl. 10:09

Domare försvarar våldtäktsdom


Lagmannen i Lunds tingsrätt som friade en 27-årig man från våldtäktsmisstankar - trots att kvinnan sade nej flera gånger - försvarar nu domen i ett skriftligt inlägg på SVT Debatt."Jag förstod redan när jag tog mig an detta mål, att det skulle bli ett ramaskri vid en frikännande dom", skriver Ralf G Larsson och förklarar varför han valde att fria 27-åringen:"Om tanken inte har slagit honom, att hon inte vill ha sex med honom, då har han inte heller haft något uppsåt att göra det som han gjort. Han ska då också frikännas.

BT - 14 jan 14 kl. 10:20

Domare försvarar våldtäktsdom

Lagmannen i Lunds tingsrätt som friade en 27-årig man från våldtäktsmisstankar – trots att kvinnan sade nej flera gånger – försvarar nu domen i ett skriftligt inlägg på SVT Debatt. "Jag förstod redan när jag tog mig an detta mål, att det skulle bli ett ramaskri vid en frikännande dom", skriver Ralf G Larsson och förklarar varför han valde att fria 27-åringen: "Om tanken inte har slagit honom, att hon inte vill ha sex med honom, då har han inte heller haft något uppsåt att göra det som han gjort. Han ska då också frikännas.

TA - 14 jan 14 kl. 10:09

Domare försvarar våldtäktsdom

Lagmannen i Lunds tingsrätt som friade en 27-årig man från våldtäktsmisstankar - trots att kvinnan sade nej flera gånger - försvarar nu domen i ett skriftligt inlägg på SVT Debatt.
"Jag förstod redan när jag tog mig an detta mål, att det skulle bli ett ramaskri vid en frikännande dom", skriver Ralf G Larsson och förklarar varför han valde att fria 27-åringen: "Om tanken inte har slagit honom, att hon inte vill ha sex med honom, då har han inte heller haft något uppsåt att göra det som han gjort. Han ska då också frikännas.

Sydsvenskan - 14 jan 14 kl. 11:26

Domare försvarar våldtäktsdom

Lagmannen i Lunds tingsrätt som friade en 27-årig man från våldtäktsmisstankar – trots att kvinnan sade nej flera gånger – försvarar nu domen i ett skriftligt inlägg på SVT Debatt.
"Jag förstod redan när jag tog mig an detta mål, att det skulle bli ett ramaskri vid en frikännande dom", skriver Ralf G Larsson och förklarar varför han valde att fria 27-åringen:
"Om tanken inte har slagit honom, att hon inte vill ha sex med honom, då har han inte heller haft något uppsåt att göra det som han gjort. Han ska då också frikännas.

BT - 15 jun 14 kl. 13:07

Utsattes för våldtäkt ? gärningsmannen fick gå fri

Den unga kvinnan utsattes för våldtäkt, fastslog tingsrätten. Men lät förövaren gå fri. Han ansågs inte ha haft något uppsåt.

Kristianstadsbladet - 16 jun 14 kl. 06:19

Dom i dag i kritiserat våldtäktsmål


I dag väntas hovrättens dom i det omdebatterade våldtäktsmålet från i vintras. Lunds tingsrätt slog fast att en ung kvinna utsatts för våldtäkt, men den misstänkte förövaren, en 28-årig man, friades då rätten ansåg att han inte haft något uppsåt. Mannen har erkänt att han var våldsam och att kvinnan protesterat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.