Dalarnas tidningar > Nyheter

Sunday, 09 August, 16:36

Dalarnas tidningar - 30 jul 20 kl. 15:40

Ungdom blev våldsam efter Socialtjänstens besked – slogs och hotade med matknivEn ungdom uppträdde våldsam mot personalen på ett HVB-hem efter ett negativt besked från....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Socialtjänstens, HVB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomblev , våldsamefter , Socialtjänstens, besked, slogsoch , hotade, med matkniv
DalaDemokraten - 30 jul 20 kl. 15:40

Ungdom blev våldsam efter Socialtjänstens besked – slogs och hotade med matkniv

En ungdom uppträdde våldsam mot personalen på ett HVB-hem efter ett negativt besked från....

BT - 01 okt 13 kl. 13:09

Hur kan det bli fel när alla gör rätt?

När en ungdom står helt utan skydd och tak över huvudet utan att socialtjänsten ingriper, då tycker i alla fall jag att det är något som har gått fel. Och faktum är, jag tror givetvis inte att någon inom socialtjänsten heller tycker att denna situation är okej, skriver Marcus Magnusson. För några dagar sedan satt jag hemma i min sköna soffa och funderade på mitt jobb.

Skånskan - 15 aug 18 kl. 12:59

Vill lyfta människorna bakom svartvitt begrepp

Ordet ensamkommande har på senare tid laddats med alla möjliga känslor och betydelser. I sin doktorsavhandling lyfter Pouran Djampour fram människorna bakom ett begrepp som hon menar har blivit alldeles för svartvitt.Profilen
Namn: Pouran Djampour
Ålder: 34
Bor: Malmö och Stockholm
Gör: Statsvetare och doktor i socialt arbete, undervisar på Malmö universitet.

SVT Debatt - 20 apr 14 kl. 07:00

Fel att fokusera på föräldrarna i hedersvåldsfrågan

HEDERSBROTT Vi hjälper ofta ungdomar som är utsatta för hedersvåld och vi anser att socialtjänsten är okunnig i ämnet. Risken är att socialtjänsten tar föräldrarnas parti och bortser från det våld och kränkningar som barnet/ungdomen har utsatts för. Fyra kvinnor skriver här på SVT Debatt om sina egna upplevelser av bristerna i samhället när det gäller stöd och insatser till ungdomar utsatta för hedersrelaterat förtryck och våld.

BT - 10 dec 12 kl. 12:42

Brott bland unga ska förhindras

För att förenkla samverkan mellan myndigheter när det gäller ungdomsbrottslighet inför vi nu en sekretessbrytande bestämmelse som innebär att en uppgift i vissa fall ska kunna lämnas från socialtjänsten till polisen utan att sekretessen lägger hinder i vägen. Det är inte helt ovanligt att ungdomar begår brott någon enstaka gång. De flesta går det ändå bra för, men en del utvecklar en kriminell livsstil och fortsätter att begå brott i vuxen ålder.

Skånskan - 09 jan 16 kl. 06:00

Eslöv hann inte med alla ensamkommande

ESLÖV Eslövs kommun Lex Sarah-anmäler sig själv. Det finns risk att ensamkommande flyktingbarn som utplacerats av socialtjänsten far illa – och att Eslöv bryter mot lagen.
Hemmen där barnen placeras undersöks inte alltid, många av barnen har ingen handläggare och en del får inte prata med någon heller när de kommit på plats.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.