Länstidningen i Jämtland > Nyheter

Wednesday, 05 August, 21:27

Länstidningen i Jämtland - 30 jul 20 kl. 15:04

Regionens smittskyddsläkare om hösten – fikarummet utgör en risk: ”Ofta många på en liten yta”Folkhälsomyndigheten rekommenderar fortsatt hemarbete där det finns möjlighet. Det meddelade de....
Läs mer på Länstidningen i Jämtland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regionens, smittskyddsläkareom , hösten, fikarummet, utgören , risk, Ofta, många på en liten yta
Trelleborgs Allehanda - 22 okt 15 kl. 19:00

Smittskyddsläkare dömer ut rykten om TBC

Sedan en tid florerar rykten om att aktiv tuberkulos (TBC) upptäckts bland ensamkommande barn och unga som kommit under hösten. Enligt Smittskydd Skåne är ryktena falska..

Expressen - 31 jul 20 kl. 13:22

Coronavarningen – inför hösten: ”Stor utmaning”

Skåne har fortsatt låg smittspridning på jämn nivå – och det är framför allt få äldre som smittats med covid-19.Men smittskyddsläkare Eva Melander höjer ett varningens finger inför hösten.– Då är det allas ansvar, säger hon..

Skånskan - 17 maj 18 kl. 10:00

Hästen i Skåne kraftsamlar

På landet Organisationen Hästen i Skåne tar nu krafttag för att stärka den skånska hästnäringen. Sex projektledare ska utses med uppgift att arbeta med de prioriterade områden som har identifierats – bland annat ökad samverkan och bättre utbildningsmöjligheter.Organisationen Hästen i Skåne har arbetat för att främja hästnäringen i Skåne sedan bildandet för snart tio år sedan.

Expressen - 13 sep 19 kl. 18:04

Larm om ökning av fall med kikhosta

Gravida kvinnor och föräldrar med spädbarn på Öland uppmanas vara vaksamma på symptom på kikhosta. Två fall har rapporterats.– De fall som anmäls till smittskyddsläkaren brukar vara toppen av ett isberg, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Sydöstran - 01 nov 18 kl. 09:24

Uppmaningen: ”Riskgrupper vaccinera er”

Lika säkert som kylan på hösten och vintern är influensan. Landstingets smittskyddsläkare går nu ut och uppmanar äldre och andra riskgrupper att vaccinera sig..

Skånskan - 31 maj 16 kl. 15:05

Skåne och Själland återknyter banden

Skåne Region Skåne och Region Själland har tecknat ett unikt avtal om utbildning av akutläkare. Utbildningsplatser ställs till förfogande på båda sidor om gränsen från och med i höst och nio år framåt.– Det är mycket glädjande att vi nu har skrivit på ett formellt samarbetsavtal mellan oss.

BT - 23 nov 12 kl. 09:15

Misstänkt dataintrång inom sjukvården i Västra Götaland utreds

Ett internationellt hackernätverk misstänks ha gjort dataintrång inom sjukvården i Västra Götalandsregionen. Ingreppet ska ha skett i augusti, uppger Expressen. Det löst sammansatta hackernätverket Anonymus, som säger sig stödja Julian Assange, kan ha haft möjlighet att komma över sekretessbelagd patientinformation från tidigt 1990-tal till hösten 2009.

BT - 10 feb 14 kl. 10:02

Tvingas vila 21 timmar per dygn

I många år levde Pernilla Zethraeus i den politiska hetluften och intervjuades nästan dagligen i radio och teve. Nu innebär varje utflykt från hemmet en ansträngning. Hon lider av en sjukdom som heter ME/CFS och behöver vila 21 timmar om dygnet.

YLE - 30 dec 14 kl. 13:23

Österbotten 2014: Från hjärtkirurgi via världsmästare till bilbomb

Det nya året 2014 startade i milda gråa tecken. Vintern fortsatte mild och snöfattig. Till och med så snöfattig att skidloppet Botnia Vasan på 53 kilometer måste inhiberas.

Sydsvenskan - 27 nov 12 kl. 06:30

Pusslet med pengarna läggs för sent och i fel ordning

Det är snart december. Bara en månad till ett nytt år.Ändå är det först nu som sjukhus, vårdcentraler och trafikföretag får riktningen inför nästa år av Region Skånes beslutsfattare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.