Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 06 August, 03:37

Dagens Medicin - 30 jul 20 kl. 12:58

Första kliniska studien av B3 mot glaukomskadorEn första klinisk studie visar att vitamin B3 kan förhindra nervcellskador som leder till blindhet vid glaukom..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
B3

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första kliniska, studienav B3 mot , glaukomskador
DI - 11 dec 17 kl. 20:24

Stort intresse för den nyligen inledda kliniska studien med 2cureX:s IndiTreat™-test

2cureX AB (”2cureX”) har inlett en klinisk studie med IndiTreat™ tillsammans med kliniska partners där IndiTreat™ ger stöd åt onkologen i arbetet med att finna den bästa behandlingen för patienter med steg IV kolorektalcancer. IndiTreat™ genererar mikrotumörer från patientens cancervävnad och behandlar dessa med ett stort antal standard- och off label-läkemedel..

DI - 29 maj 20 kl. 09:00

LifeArc beviljar anslag om 1,5 miljoner GBP till Vicore Pharma för den kliniska studien med VP01 i COVID-19-patienter

Göteborg, 29 maj 2020 – Vicore Pharma Holding AB (publ) som utvecklar innovativa läkemedel mot ovanliga lungsjukdomar, meddelar idag att….

VA - 12 sep 19 kl. 14:16

Svenskt läkemedelsbolag mot nya kliniska mål

Det svenska läkemedelsbolaget Gabather har nyligen avslutat sin första kliniska studie med en läkemedelskandidat som bland annat ska hjälpa mot depression och psykos. Resultatet från studien visar att de är på rätt väg. .

YLE - 07 dec 16 kl. 09:33

VCS satsar på den kliniska cancerforskningen

Nästa år tar Vasa centralsjukhus i bruk ett nytt kvalitetsregister för bröstcancer, prostatacancer samt mag- och tarmcancer. Det här ska användas till till att utveckla cancerbehandlingarna. Vasa har den största onkologiska enheten bland centralsjukhusen i Finland.

DI - 10 aug 17 kl. 11:40

Läkemedelsbolaget: Kliniska prövningen försenas

Annexin Pharmaceuticals meddelar att inlämning av ansökan samt start av klinisk prövning till fas 1- studien har försenats..

SR - 23 feb 18 kl. 13:19

Antidepressiva fungerar enligt största studien

Det är den hittills största metaanalysen på området, där 500 olika kliniska prövningar med antidepressiva läkemedel har analyserats, rapporterar TT..

Cornucopia - 13 dec 16 kl. 10:00

Medtechbolag med goda möjligheter för lyckade kliniska studier

Detta inlägg är redaktionell reklam.
SpectraCure är ett Lundabaserat hälsovårdsbolag med fokus på cancerbehandling. Deras teknologi kan appliceras på olika cancerformer och bolaget har valt behandling av återfall (remission) av prostatacancer som första medicinska indikation.

Kristianstadsbladet - 08 aug 13 kl. 11:10

Regeringen vill öka kliniska studier


Regeringen har beslutat att satsa 160 miljoner kronor de kommande åren på att främja kliniska studier inom sjukvården för att understödja svensk läkemedelsindustri. - Det är en viktig industri för Sverige med en export som är dubbelt så stor som bilindustrin. Men den är hårt pressad av internationell konkurrens.

BT - 08 aug 13 kl. 11:13

Regeringen vill öka kliniska studier

Regeringen har beslutat att satsa 160 miljoner kronor de kommande åren på att främja kliniska studier inom sjukvården för att understödja svensk läkemedelsindustri. - Det är en viktig industri för Sverige med en export som är dubbelt så stor som bilindustrin. Men den är hårt pressad av internationell konkurrens.

Dagens Medicin - 15 mar 16 kl. 10:16

Färre med i kliniska prövningar efter Macchiarini

Karolinska universitetssjukhusets kliniska prövningsnämnd, KTA, upplever det har blivit svårare att rekrytera patienter till kliniska prövningar, rapporterar Läkemedelsvärlden. Enligt Maria Englund, verksamhetschef för Karolinska universitetssjukhusets kliniska prövningsnämnd, kan nedgången bero ....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.