Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 04 August, 19:36

Dagens Medicin - 30 jul 20 kl. 13:03

Hårt tryck på laboratoriet i LundTrycket på laboratoriet i Lund har varit extremt högt sedan pandemins start. Vanliga kontorstider har förvandlats till en dygnet runt-verksamhet när tusentals covid-19-tester har analyserats i veckan. Efter sommaren förväntas läget bli ännu tuffare – då fler prover ska analyseras, och extrapersonalen försvinner..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hårt, tryck, laboratorieti , Lund
Skånskan - 14 apr 16 kl. 22:15

Danskt stöd till Max IV i Lund

KÖPENHAMN/LUND Det fjortonde strålröret vid forskningsanläggningen Max IV i Lund betalas till största delen av det danska utbildnings- och forskningsministeriet samt flera danska universitet och regioner.Röret får namnet Danmax och kommer bland annat att användas för att ta tredimensionella bilder av vad som finns inuti olika material.
Danmark blir det tredje landet, utöver Sverige, som finansierar ett strålrör vid synkrotronljusanläggningen Max IV.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Peab får stororder i Lund

Byggkoncernen Peab har fått i uppdrag att bygga den andra etappen av Max IV-laboratoriet i Lund. Ordern är värderad till 1,3 miljarder kronor, skriver Peab i ett pressmeddelande. Laboratoriet är beställt av Fastighets AB ML 4 och anläggningarna ska inhysa en forskningsenhet för kärnfysik, acceleratorfysik och forskning med hjälp av synkrotonljus.

Kristianstadsbladet - 03 mar 11 kl. 10:42

Tar nordöstra Skåne efter Malmö och Lund

Malmös och Lunds beslut att inleda ett djupt samarbete i fyra viktiga områden borde mana till åtminstone någon liten efterföljd i Kristianstad och övriga nordöstra Skåne, de sju kommuner som utgör nätverket Skåne Nordost.
I Malmö och Lund har det under lång tid varit en bristande vilja till samarbete. Men nu ska Ilmar Reepalu (S) i Malmö och Mats Helmfrid (M) i Lund tillsammans med både politiker och kommunala tjänstemän ta gemensamma tag om fysisk planering och infrastruktur, utbildning och arbetsmarknad, näringslivsutveckling samt besöksnäring (turism) och evenemang.

Regeringen - 17 jun 16 kl. 15:13

Statsminister Stefan Löfven inviger Max IV-laboratoriet

På tisdag, den 21 juni, inviger statsminister Stefan Löfven och kung Carl XVI Gustaf Max IV-laboratoriet i Lund. Invigningen börjar klockan 11.00..

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 10:00

Högt tryck på BB i Kristianstad

Det är högt tryck på förlossningsvården i hela Skåne. Nu startas dagliga telefonkonferenser för att snabbare hitta lediga platser.
Proppfullt och överfullt, så beskriver enhetschef Malin Nordgren situati- onen på förlossningen i Kristianstad under maj och juni.

YLE - 25 mar 13 kl. 07:22

Miljölaboratoriet i Raseborg kan stängas

Vatten- och miljölaboratoriet i Raseborg kan få sätta lapp på luckan. Laboratoriet kostar staden cirka 10 000 euro varje månad och staden har ingen plikt att upprätthålla servicen. Staden beslöt tidigare att utreda om någon annan kan ta över verksamheten.

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 11 kl. 17:06

Ny direktör vid Max IV-lab i Lund

Sine Larsen blir t f direktör på Max IV-laboratoriet i Lund. Hon tillträder den 15 februari. Hon efterträder professor Nils Mårtensson, Max-labs föreståndare sedan 13 år.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 12 kl. 09:23

Peab får stororder i Lund

Byggkoncernen Peab har fått i uppdrag att bygga den andra etappen av Max IV-laboratoriet i Lund. Ordern är värderad till 1,3 miljarder kronor..

Kristianstadsbladet - 29 jan 14 kl. 06:14

Sveriges största motorlabb i Lund


En dieselmotor för bilar och lastbilar, som byggts om på Lunds tekniska högskola (LTH) så att den i stället kan köras på bensin, har slagit världsrekord när det gäller verkningsgrad:rr 57 procent. Verkningsgraden i dagens bilmotorer överstiger normalt inte 30 procent.Den modifierade motorn togs fram på LTH:s motorlaboratorium som nu byggts ut för 57 miljoner kronor och därmed är landets största laboratorium för forskning kring förbränningsmotorer.

BT - 29 jan 14 kl. 06:16

Sveriges största motorlabb i Lund

En dieselmotor för bilar och lastbilar, som byggts om på Lunds tekniska högskola (LTH) så att den i stället kan köras på bensin, har slagit världsrekord när det gäller verkningsgrad:rr 57 procent. Verkningsgraden i dagens bilmotorer överstiger normalt inte 30 procent. Den modifierade motorn togs fram på LTH:s motorlaboratorium som nu byggts ut för 57 miljoner kronor och därmed är landets största laboratorium för forskning kring förbränningsmotorer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.