Dalarnas tidningar > Nyheter

Thursday, 13 August, 05:07

Dalarnas tidningar - 30 jul 20 kl. 13:15

Nationell stödlinje för psykisk hälsa ska utredasRegeringen ger Folkhälsomyndigheten i uppdrag att analysera behovet av en nationell stödlinje....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nationell, stödlinjeför , psykisk, hälsaska , utredas
DalaDemokraten - 30 jul 20 kl. 13:15

Nationell stödlinje för psykisk hälsa ska utredas

Regeringen ger Folkhälsomyndigheten i uppdrag att analysera behovet av en nationell stödlinje....

SmålandsPosten - 10 okt 14 kl. 06:52

Satsa på lokalt arbete för psykisk hälsa i Kronoberg

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning. När de mänskliga kostnaderna läggs till utgifterna för förlorade arbetsinsatser samt för vård och omsorg blir psykisk ohälsa en av vår tids stora utmaningar. Ändå är det få som pratar öppet, skriver Rickard Bracken, projekt­ledare Hjärnkoll.

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 12:30

Arbetsgivarna behöver större kunskap om psykisk ohälsa

ARBETSGIVARANSVAR Psykisk ohälsa är ett ökande samhällsproblem. Det är idag den vanligaste orsaken till att personer står utanför arbetsmarknaden. Trots det tas psykiska sjukdomar inte på tillräckligt stort allvar, och sjuka känner skam.

BT - 10 okt 14 kl. 12:53

Öka kunskaperna om psykisk ohälsa

I dag uppmärksammas världsdagen för psykisk hälsa runt om i världen och i Västra Götaland. Tre av fyra personer i Sverige har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående. Ämnet berör och angår alltså en majoritet av befolkningen.

BT - 27 feb 14 kl. 13:23

Attitydförbättring till psykisk ohälsa

Under fem år har Hjärnkolls ambassadörer i Västra Götaland arbetat för att bryta tystnaden och förbättra synen på och förhållningssättet till personer med psykisk ohälsa. Och deras arbete har gett resultat. Idag är allmänheten betydligt mer positivt inställd till personer med psykisk ohälsa, än för fem år sedan.

SmålandsPosten - 31 dec 14 kl. 08:38

Fler utbildas om psykisk ohälsa

Satsningarna på att ge personalen inom omsorgen mer kunskap om psykisk ohälsa kommer att fortsätta. Hittills har 20 medarbetare utbildats till ”Första hjälpare” av två medarbetare som utbildats till instruktörer i första hjälpen vid psykisk ohälsa.
Utbildningens syfte är att ge kunskap om tecken på psykisk sjukdom och behandlingar
Fler kommer att få utbildningen.

SR - 26 jan 17 kl. 06:00

Personer med psykisk ohälsa riskerar diskriminering hos socialtjänsten

Socialtjänstens arbete mot diskriminering av personer med psykisk ohälsa brister i många kommuner. Det visar en kartläggning som brukarorganisationen Nationell samverkan för psykisk hälsa, NSPH, har gjort..

Regeringen - 09 dec 16 kl. 08:52

Tilläggsdirektiv till Nationell samordnare för utveckling och samordning av insatser inom området psykisk hälsa

Den nationella samordnaren och särskilde utredaren inom området psykisk hälsa ges genom dessa tilläggsdirektiv i uppdrag att göra en översyn av tvångsåtgärder mot barn enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård..

SVT Debatt - 24 jul 17 kl. 07:00

”Samhället sviker personer med psykisk ohälsa”

”Vi uppmanar nu dig, demokratiminister Alice Bah Kuhnke, att lyfta de här frågorna med dina regeringskollegor”, skriver företrädare för NSPH, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa..

YA - 28 apr 18 kl. 01:01

Sju löften för att stävja psykisk ohälsa hos unga

Psykisk ohälsa hos barn i åldern 10-17 år har fördubblats de senaste tio åren på nationell nivå. För unga vuxna, 18-24 år, är ökningen närmare 70 procent. De alarmerande siffrorna presenterades nyligen av Socialstyrelsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.