Dagen > Nyheter

Friday, 07 August, 12:08

Dagen - 29 jul 20 kl. 15:45

Kristendomens historia ändras beroende på vem som berättar denBeskrivningen av kristendomen kanske vittnar mer om sår av en gammalkyrklig kristendom som aldrig fått helas? skriver Magnus Malm..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Magnus Malm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristendomens, historia, ändras, beroendepå vem som , berättarden
Dagen - 29 jul 20 kl. 15:45

Kristendomens historia ändras beroende på vem som berättar den

Beskrivningen av kristendomen kanske vittnar mer om sår av en gammalkyrklig kristendom som aldrig fått helas? skriver Magnus Malm..

Sydsvenskan - 20 sep 14 kl. 05:30

Preliminärt fullmäktige kan ändras

Fullmäktigegalleriet här ovanför bygger på antal mandat partierna har fått i kommunvalet (preliminära siffror från valnattens räkning) och på de vallistor partierna lämnade in.I vissa fall kan den slutgiltiga representationen förändras beroende på om exempelvis en person hoppar av, någon blir invald på personval eller om mandatfördelningen förändras vid den slutgiltiga rösträkningen..

YLE - 02 maj 17 kl. 17:45

Carl Bildt: Ukraina har stor betydelse, Ryssland är beroende av väst, USA är oberäkneligt

Ukraina är en central och svårlöst fråga, säger Sveriges tidigare statsminister och utrikesminister Carl Bildt. Bildt befinner sig på Finlandsbesök, och i en intervju för Svenska Yle ger han sin syn på aktuella frågor i dagens värld. Vilken betydelse har Ukraina i dag?

Dagen - 25 jun 15 kl. 03:00

Nya utgrävningar skriver om kristendomens historia

Utgrävningar som gjorts vid Varnhems klosterruin visar på att kristendomen fick fäste i Sverige tidigare än vad man trott.–  Våra upptäckter fyller en kunskapslucka i Sverige, säger Maria Vretemark, arkeolog vid Västergötlands museum..

SVT - 26 dec 19 kl. 06:00

Se målningen som kan rita om kristendomens historia

Kvinnliga präster och biskopar var länge förbjudna inom kristendomen. Men målningen “Cerula” i Neapels katakomber kan visa att kvinnliga biskopar existerade under den tidiga kristendomen, enligt forskarna..

SVT - 26 dec 19 kl. 06:00

Forskarnas teorier: Tre spår av kvinnor i kristendomens tidiga historia

I en dokumentär om kristendomens tidiga historia berättar historikerna och bibelforskarna Joan Taylor och Helen Bond om de spår de funnit i Bibeln, efter kvinnor som kan ha haft betydelse för kristendomen. Spela videon ovan för att se forskarnas redogörelser..

Dagen - 16 feb 11 kl. 03:00

Kristendomens existens eller förintelse?

Torsdag den 27 januari skriver pastor Stanley Sjöberg en stark artikel om kristendomens framtid i vårt land. Jag skulle vilja lägga till några saker. Han tycker att våra pastorer skall arbeta annorlunda - mera operativt än administrativt.

Barometern - 13 jun 13 kl. 07:19

Kalmar självbild måste förändras

"Handel och besöksnäring är låglönebranscher. De förmår sällan att driva utveckling. Städer som gör sig ensidigt beroende av dem kommer med tiden gå samma möte till mötes som en gång de gamla brukssamhällena.

Cornucopia - 03 jun 20 kl. 08:33

Krishanteringen är alltid beroende av utförarna i sista ledet

Det riktas allt mer kritik mot svenska myndigheter och regering för hanteirngen av coronapandemin. Det tål dock att påminnas om att det inte är beslutsfattarna som genomför besluten, utan dessa hänger alltid på genomförarna längre ner och deras chefer. Det finns inget scenario där Folkhälsomyndighetens ledning eller regeringen blir de som själva utför allt arbete i frontlinjen.

YLE - 06 nov 14 kl. 07:00

Datorns historia i Finland - se vår nostalgiska tidslinje!

Datorns historia handlar om teknisk utveckling, krångliga förkortningar och stora ekonomiska intressen. Men en inblick i Yles arkiv visar att datorns historia också handlar om starka känslor - framför allt rädsla.
Datornostagisk läsning Datorns historia i Finland - se vår tidslinje!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.