PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 09 August, 16:35

PrivataAffärer - 30 jul 20 kl. 11:55

Tundra skrotar tre nischade tillväxtmarknadsfonderTundra Fonder skriver på sin sajt att den mottagande fonden Tundra Sustainable Frontier Fund efter sammanslagningen blir Tundras enda dagligt handlade fond. Redan i dag har denna fond stor exponering mot de aktuella regionerna. ”Såväl Pakistan, Vietnam som Afrika utgör vardera 20-25 procent av fondförmögenheten i Tundra Sustainable Frontier Fund redan idag, vilket innebär att alla andelsägare behåller en väsentlig exponering mot dessa marknader även framledes. Diversifieringen på flera marknader innebär dock att risknivån kommer vara lägre”, skriver Tundra Fonder. Enligt Tundra skrotas de tre nischade fonderna för att kunna lägga fokus på annat.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Fonder, Tundra Sustainable Frontier Fund, Tundras, Pakistan, Afrika, Tundra Fonder, Tundra

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tundra, skrotar, tre, nischade, tillväxtmarknadsfonder
NT - 01 sep 11 kl. 10:05

Bokhandel skrotar "tre för två"

I mer än ett decennium har Waterstone salufört sina böcker med lockropet "tre för två". Nu har den brittiska bokhandelskedjan satt stopp för det vedertagna sättet att realisera litteratur, skriver The Independent..

Computer Sweden - 14 feb 12 kl. 03:00

Telia skrotar tre av fyra datahallar

Teliasonera har inlett ett enormt projekt. Målet är att banta dagens drygt 40 datahallar till ett tiotal. Samtidigt ersätts produkter från EMC, Netapp och Hitachi med HPs senaste lagringsenheter..

Affärsvärlden - 11 maj 15 kl. 14:03

Tundra startar hållbarhetsfond med fokus på utvecklingsmarknader

Under måndagen meddelade Tundra att de lanserar en ny fond som kommer att investera i tillväxtmarknader från ett hållbarhetsperspektiv. Två analytiker har anställts och tre institutioner har garanterat att de kommer investera..

Nya Wermlands Tidningen - 24 jun 17 kl. 22:38

Andraplats för Troll Tundra

Nelly Jernberg har ett fint kallblod i treåriga Troll Tundra som i onsdags tog en andraplats på Bjerke..

IDG - 22 maj 13 kl. 09:31

Silverstone presenterar vattenkylarna Tundra

Slutna vattenkylningssystem är populära och chassitillverkaren Silverstone utökar sin kylarserie Tundra med två nya modeller. Tundra TD02 och TD03 ska tackla konkurrenterna med effektivare radiatorer och vattenblock i ny unibody-konstruktion. .

DI - 16 apr 15 kl. 10:15

Tundra Fonder tecknar avtal med SEB

Tundra Fonder har tecknat ett distributionsavtal med SEB och inledningsvis kommer det vara möjligt att investera i Tundra Frontier Opportunities Fund..

Affärsvärlden - 21 jan 13 kl. 11:07

Förvaltare går till Tundra Fonder

Tundra Fonder utökar teamet med en ny förvaltare, läser Silly..

Realtid - 21 mar 13 kl. 11:08

Emtesjö till Tundra

Tundra anställer Göran Emtesjö som ny marknadsförare..

PrivataAffärer - 11 apr 17 kl. 11:15

Tundra lägger ner Rysslandsfonden

Tundra Fonder lägger ner sin Rysslandsfond. Intresset från spararna har varit minimalt, trots att det ryska börsåret 2016 var starkt....

DI - 11 okt 18 kl. 09:19

Tundra fonder fÅr 5 stjÄrnor av morningstar

Tundra Sustainable Frontier Fund, en global aktiefond i kategorin “frontier markets”, har nu fått sin femte stjärna av fondutvärderaren Morningstar.  Fonden har en unik hållbarhetsansats och var bland annat den första tillväxt- och frontierfonden som miljöcertifierades av Svanen (Nordic Ecolabel). Bland ett 40-tal frontierfonder världen över tillhör fonden nu topp 10% inom sin kategori avseende riskjusterad avkastning efter avgifter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.