Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 15 August, 16:19

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 20 kl. 11:55

Hallengren: Satsar miljoner på psykisk hälsaRegeringen lägger 12,5 miljoner kronor för att ta fram en ny strategi för att motverka psykisk ohälsa och förhindra självmord. – Det här är vår tids stora samhällsutmaning. Att komma tillrätta med psykisk ohälsa är en prioriterad fråga för regeringen, s.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hallengren, Satsarmiljoner på , psykisk, hälsa
Aftonbladet - 30 jul 20 kl. 11:55

Hallengren: Satsar miljoner på psykisk hälsa

▸ Regeringen lägger 12,5 miljoner kronor för att ta fram en ny strategi för att motverka psykisk ohälsa och förhindra….

DN - 30 jul 20 kl. 12:01

Lena Hallengren: Regeringen satsar miljoner på psykisk hälsa

Regeringen lägger 12,5 miljoner kronor för att ta fram en ny strategi för att motverka psykisk ohälsa och förhindra självmord..

GöteborgsPosten - 30 jul 20 kl. 11:55

Hallengren: Satsar miljoner på psykisk hälsa

Regeringen lägger 12,5 miljoner kronor för att ta fram en ny strategi för att motverka psykisk ohälsa och förhindra självmord..

SmålandsPosten - 10 okt 14 kl. 06:52

Satsa på lokalt arbete för psykisk hälsa i Kronoberg

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning. När de mänskliga kostnaderna läggs till utgifterna för förlorade arbetsinsatser samt för vård och omsorg blir psykisk ohälsa en av vår tids stora utmaningar. Ändå är det få som pratar öppet, skriver Rickard Bracken, projekt­ledare Hjärnkoll.

BT - 27 sep 13 kl. 12:52

Förebygg psykisk ohälsa i arbetslivet

Vill vi ha ett långt och hållbart arbetsliv måste vi arbeta fram fler fungerande lösningar för att förebygga och agera vid psykisk ohälsa i arbetslivet. Vi måste också sluta tissla och tassla kring frågan, menar skribenterna. Psykisk ohälsa är den vanligaste sjukskrivningsorsaken.

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 12:30

Arbetsgivarna behöver större kunskap om psykisk ohälsa

ARBETSGIVARANSVAR Psykisk ohälsa är ett ökande samhällsproblem. Det är idag den vanligaste orsaken till att personer står utanför arbetsmarknaden. Trots det tas psykiska sjukdomar inte på tillräckligt stort allvar, och sjuka känner skam.

SR - 28 feb 19 kl. 16:14

De kräver bättre vård för psykisk ohälsa och missbruk

Krav på förändring och 6 000 namnunderskrifter från anhöriga till personer med psykisk ohälsa och drogproblem lämnades i dag till socialminister Lena Hallengren..

BT - 01 feb 13 kl. 09:25

Förebygg psykisk ohälsa

En färsk opinionsundersökning visar att förebyggande arbete mot psykisk ohälsa på arbetsplatser gör att medarbetarna klarar prestationskrav bättre och känner sig mer delaktiga. Genom tidiga insatser kan den psykiska hälsan hos medarbetare förbättras. Kommunerna har möjlighet att förbättra hälsan i länet genom att prioritera frågan.

BT - 10 okt 14 kl. 12:53

Öka kunskaperna om psykisk ohälsa

I dag uppmärksammas världsdagen för psykisk hälsa runt om i världen och i Västra Götaland. Tre av fyra personer i Sverige har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående. Ämnet berör och angår alltså en majoritet av befolkningen.

BT - 24 jul 12 kl. 00:30

Låt fler lära sig och tala om psykisk ohälsa

Regeringen har anammat en nollvision för trafikoffer. Man har även en nollvision för självmord. Dessa kommer att förbli just visioner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.