Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 11 August, 17:10

Aftonbladet - 30 jul 20 kl. 11:24

Kartläggning av unga HBTQ-personers levnadsvillkor▸ Regeringen ger en halv miljon kronor till ett projekt där Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor ska göra en. .
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
HBTQ, Myndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kartläggningav , unga, HBTQ-personers, levnadsvillkor
SVT Debatt - 24 sep 13 kl. 12:12

Kartläggning ingår i polisens jobb ? men kräver ansvar

ROMREGISTRET Stämmer DN:s uppgifter om det så kallade romregistret är det ytterst allvarligt och skadar förtroendet för polisen. Samtidigt måste vi komma ihåg att polisen har till uppgift att kartlägga personer som misstänks för allvarliga brott. Ska vi förstå hur olika brottsaktiva personer känner varandra och var polisen ska leta efter dem krävs strukturerad information.

Dagensanalys.se - 31 aug 16 kl. 10:37

Våra mobilvanor under lupp i ny kartläggning

Tre timmar, så länge använde deltagarna i en ny undersökning från Internetstiftelsen i Sverige, IIS, i genomsnitt sin mobiltelefon varje dag. BankID, Facebook och Youtube är störst. Internetstiftelsen i Sverige, IIS, har genomfört en undersökning i mindre skala som visar drygt 300 personers faktiska användning av sina Androidmobiler.

Regeringen - 27 nov 17 kl. 11:00

Transpersoner i Sverige - Förslag för stärkt ställning och bättre levnadsvillkor

Utredningen om stärkt ställning och bättre levnadsvillkor för transpersoner redogör i detta betänkande för resultaten av kartläggning av transpersoners levnadsvillkor. Utredningens slutsats är bland annat att arbetet för att förbättra transpersoners levnadsvillkor måste stärkas på ett strukturellt plan, med förtydliganden av ansvar och uppdrag till myndigheter..

Regeringen - 01 dec 16 kl. 12:00

Stärkt ställning och bättre levnadsvillkor för transpersoner

En särskild utredare ska utifrån befintlig kunskap göra en bred kartläggning av transpersoners villkor och situation i samhället och föreslå konkreta insatser som bidrar till förbättrade levnadsvillkor och ett tryggare livsutrymme för transpersoner. Utredaren ska även belysa hur personer som genomgår könskorrigering uppfattar utredning, vård och behandling. Syftet med utredningen är att stärka efterlevnaden av transpersoners rättigheter och förbättra levnadsvillkoren för transpersoner.

Regeringen - 01 dec 16 kl. 12:55

Ulrika Westerlund utsedd att utreda transpersoners levnadsvillkor

Ulrika Westerlund har idag utsetts till särskild utredare i utredningen Stärkt ställning och bättre levnadsvillkor för transpersoner. Den särskilda utredaren får bland annat i uppdrag att göra en bred kartläggning av transpersoners villkor och situation i samhället..

YLE - 31 aug 17 kl. 05:14

Föräldrar i Jakobstad som valt bort vaccin tänker om

Hälsovårdarna i Jakobstad upplever att allt fler föräldrar vaccinerar sina barn. Känslan hos hälsovårdarna brukar stämma väl överens med statistiken, säger överläkare Markus Granholm. Under de senaste veckorna har hälsovårdare i Jakobstad mött en ökad efterfrågan på vaccin.

Skånskan - 28 apr 17 kl. 11:40

Skadestånd till romer står fast

MALMÖ/STOCKHOLM Svea hovrätt har i dag dömt Staten att betala skadestånd till elva personer med 30 000 kr var för att de har funnits med i Kringresanderegistret hos skånepolisen enbart på grund av etnisk tillhörighet. ERWP.fif(1)Hösten 2013 avslöjades det att skånepolisen hade ett register, kallat Kringresande-registret, vilket omfattade tusentals romer.

BT - 07 aug 13 kl. 15:06

Vänsterextrem grupp bakom mordförsök

Sedan i vintras har en vänsterextrem grupp genomfört ett 30-tal attacker mot meningsmotståndare i Mälardalen. Gruppen har attackerat bostäder, men också samhällsfunktioner. Det har också förekommit mordförsök.

YLE - 03 feb 15 kl. 09:00

Får vi tillräckligt med jod?

Hur ska vi finländare få i oss just rätt mängd jod? Det sitter en arbetsgrupp och funderar på. Nya lösningar som att tillsätta jod i brödet kan bli aktuella också hos oss.

DN - 04 maj 15 kl. 07:59

Skattefuskare sätts dit med hjälp av mobiltrafiken


Skatteverket är efter polismyndigheterna näst störst på att kräva ut uppgifter om personers mobiltrafik från teleoperatörerna. Syftet är att komma åt misstänkta skattefuskare. Men myndigheternas kartläggning av svenskarnas mobiltrafik skenar, varnar operatören Tele2..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.