DI > Ekonomi

Sunday, 09 August, 17:15

DI - 30 jul 20 kl. 10:13

Banken: Motvinden är över – kronan snart under tianFarten i sommarens kronförstärkning har varit något överraskande men riktningen framåt är odiskutabel..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Banken, Motvindenär över , kronansnart under , tian
PrivataAffärer - 30 jul 20 kl. 10:22

SEB: Kronan kan gå under 10 kr mot euron

SEB räknar med en fortsatt förstärkning av kronan ned till 10:00 mot euro fram till årsskiftet för att fortsätta ned under den nivån inom loppet av det första halvåret 2021. Mot dollarn bedöms kronan fortsätta ned till nivån 8:35 fram till årsskiftet. Kronan har stärkts från omkring 10:50 mot euro i början av 2020 till dagens cirka 10:30 samtidigt som dollar/krona förts ned under 8:80 från runt 9:40.

PrivataAffärer - 01 jun 20 kl. 04:00

SEB: Stark comeback för kronan

Dollarns attraktionskraft håller på att falna, anser Richard Falkenhäll. Av det skälet har SEB länge haft en prognos för valutaparet USD/SEK med en brant kurva nedåt 9 kr framåt december i år. I december nästa år skulle enligt samma prognos 1 dollar kosta 8,20 kr.

PrivataAffärer - 21 aug 19 kl. 09:36

SHB: Fortsatt kräftgång för kronan

Läs även: Avmattningen fördjupas och breddas Handelsbanken ser än svagare krona än tidigare och spår nu att valutaparet EUR/SEK handlas i 10:65 vid utgången av 2019, 10:58 vid utgången av 2020 och 10:40 vid utgången av 2021. Motsvarande prognoser för dollarn mot kronan är 9:51, 8:96 respektive 8:52. I aprilprognosen spåddes kronan stärkas till 9:90 mot euron och 7:92 mo

PrivataAffärer - 17 okt 19 kl. 13:00

SEB: Då stärks kronan igen

Marknadsaktörernas syn på den svenska kronan redovisas i det nya numret av SEK News, som är SEB:s marknadspublikation för valutafrågor, analyser och rekommendationer för krontillgångar. I enkäten ställdes frågor till finansiella institutioner och stora företag om deras förväntningar på bland annat Riksbanken och utsikterna för kronan. Hökaktiga enkätsvar Enkäten utförs varje halvår och den senaste visar att marknaden har ”en rekordstor positionering” för att kronan ska bli ännu svagare.

Dagens PS - 24 apr 18 kl. 09:21

Nordea spår stor valutaoro – sänker även kronan

Nordea räknar med att EUR/USD kommer att handlas vid 1,33 i slutet av 2019, men räknar med en stor volatilitet under perioden. Det skriver banken i en analys på tisdagen. Nordea frågar sig också om Riksbanken kommer att fortsätta att försvaga den svenska kronan.

PrivataAffärer - 18 nov 19 kl. 10:45

Handelsbanken: Pensionärerna kan rädda den svaga kronan

Handelsbanken konstaterar att vi under åren byggt upp ett stort utlandssparande, inte minst via pensionsparande: ”I alla år har insättningarna till pensionssystemen varit större än uttagen, vilket inneburit att vi skickat pengar in i utländska värdepapper”, skriver banken. Men nu har vi kommit till en brytpunkt när det gäller svensk demografi där antalet pensionärer som andel av befolkningen ökar snabbt. Och det kan faktiskt få konsekvenser för kronan på längre sikt.

Dagens PS - 23 okt 18 kl. 07:19

Kronan har fallit färdigt mot euron

Carnegie bedömer att kronan nu fallit färdigt mot euron. Det skriver banken i ett veckobrev. ”Vi bedömer att SEK fallit färdigt mot EUR (runt 10,10-10,60).

Affärsvärlden - 09 jan 15 kl. 13:05

SEB föredrar den svenska kronan framför den norska

Banken föredrar den svenska kronan då den norska kronkursen kommer att vara svag längre, samtidigt somhuvuddelen av försvagningen i den svenska kronan redan har skett..

HBL - 12 feb 15 kl. 11:45

Kronan dyker efter räntebesked

Minusränta och program för stödköp av obligationer. Dessutom kan räntan komma att sänkas ytterligare. Sveriges riksbank tar till storsläggan för att få upp inflationen.

Sydsvenskan - 11 mar 18 kl. 10:26

Kronan på dopade nivåer

Kronan sjunker och svensk ekonomi är dopad, anser bedömare. Mycket talar för en fortsatt svag krona. Trenden ser negativ ut för den svenska kronan.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Twitter ger sig in i Tiktok-striden

Nu ger sig även Twitter in i den intensiva Tiktok-matchen. Enligt Wall Street Journal och Reuters har källor uppgett att mikrobloggen är….

DI - 1 timme sedan

Ekonomen: Så lurar du hjärnan att spara pengar

Våra hjärnor är skapta för att överleva dagen – inte för att spara pengar. Men genom att vara uppmärksam på ditt beteende kan du lura….

DI - 1 timme sedan

USA-minister i Taiwan för historiskt möte

USA:s hälsominister Alex Azar har landat i Taiwan för ett officiellt besök i landet – något som retar gallfeber på Peking..

DI - 2 timmar sedan

Gasellen håller sig flytande i krisen: "Mun till mun-metoden"

Sedan starten under finanskrisåret 2008 har it- och webbkonsulten Aloq vuxit i stadigt takt..

DI - 2 timmar sedan

Finansräven har lagt börsen bakom sig: ”Vet knappt vad jag ska köpa”

Olof Stenhammar är lantbrukare, finansman och OS-entusiast – och nu även aktuell som sommarvärd i P1. .

DI - 3 timmar sedan

Experten: Risk för total kollaps i Libanon

Läget i Libanon riskerar att eskalera ytterligare och kan i värsta fall leda till en total kollaps. ”Det finns en bottenlös vrede hos….

DI - 3 timmar sedan

Tvärnit i fordonsbranschen – då blev sjukvårdsmateriel räddningen

När coronapandemin fick fordonsindustrin att bromsa in blev Nordic Barrier Coating lidande..

DI - 5 timmar sedan

Striden om sågverket tätnar – potentiella köparen stryks: ”Ingen möjlighet”

Nedläggningen av Östavall sågverk har skapat frustration i Ånge kommun, där flera menar att ägaren Norra skog inte vill sätta sig i en….

DI - 7 timmar sedan

Larmet från strandade lastfartyget: 1.000 ton olja kan ha läckt

Runt 1.000 ton olja beräknas ha läckt från det japanskägda lastfartyg som i slutet av juli gick på grund utanför sydöstra Mauritius, enligt….

DI - 6 timmar sedan

Saudiska oljegigantens vinst sjunker kraftigt under första halvåret

Den statliga oljejätten Saudi Aramco redovisar ett nettovinstfall med 50 procent under första halvåret..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.