GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 12 August, 00:25

GöteborgsPosten - 29 jul 20 kl. 21:31

Studie: Kemikalier kan öka diabetesrisk hos barnRisken för typ 1-diabetes kan öka hos barn om mamman utsätts för vanligt förekommande kemikalier under graviditeten, enligt en ny undersökning..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studie, Kemikalierkan , öka, diabetesrisk, hos, barn
Aftonbladet - 29 jul 20 kl. 21:29

Studie: Kemikalier kan öka diabetesrisk hos barn

▸ Risken för typ 1-diabetes kan öka hos barn om mamman utsätts för vanligt förekommande kemikalier under….

Helsingborgs Dagblad - 29 jul 20 kl. 21:29

Studie: Kemikalier kan öka diabetesrisk hos barn

Risken för typ 1-diabetes kan öka hos barn om mamman utsätts för vanligt förekommande kemikalier under graviditeten, enligt en ny undersökning. Kemikalierna finns i både mat och vatten och dessutom är förpackningarna för snabbmat ett problem. En ny sven.

Supermiljöbloggen - 08 mar 16 kl. 08:57

Kristina Yngwe (C): ”Kvinnor utsätts i större utsträckning för kemikalier”

Det är dags att konsumentprodukter för kvinnor och kemikalieinnehållet i prioriteras högre och diskuteras mer, skriver Kristina Yngwe, miljöpolitisk talesperson för Centerpartiet. De flesta kvinnor inleder nog sin dag med att öppna badrumsskåpet och använda en eller ett flertal produkter. Sammantaget använder genomsnittskvinnan tolv olika produkter – varje dag.

BT - 16 okt 14 kl. 21:15

Kemikalier i svenska åar och älvar

En ny studie av vatten från svenska åar och älvar visar i flera fall på kemikalier i halter som ligger över europeiska gränsvärden. Forskare vid Statens lantbruksuniversitet (SLU) har granskat vattenprover från 44 platser i 41 åar och älvar runt om i Sverige, de flesta vid utflödet i havet. Vattnet innehöll PFAA (perfluorerade alkylsyror) som bland annat används i brandsläckningsmedel.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 21:15

Kemikalier i svenska åar och älvar

En ny studie av vatten från svenska åar och älvar visar i flera fall på kemikalier i halter som ligger över europeiska gränsvärden.
Forskare vid Statens lantbruksuniversitet (SLU) har granskat vattenprover från 44 platser i 41 åar och älvar runt om i Sverige, de flesta vid utflödet i havet. Vattnet innehöll PFAA (perfluorerade alkylsyror) som bland annat används i brandsläckningsmedel.

Supermiljöbloggen - 19 jul 15 kl. 16:50

Farliga kemikalier ersattes – med farliga kemikalier

Två mjukgörare som man antagit var säkra, misstänks nu kunna orsaka högt blodtryck och diabetes hos barn. Mjukgörare används bland annat i vanliga hushållsvaror som plastfolie och snabbmatsförpackingar. De kan också finnas i plastleksaker.

Norrtelje Tidning - 06 sep 17 kl. 10:08

Miljöinstitutet varnar: Vi återanvänder farliga kemikalier

Enligt en studie från IVL Svenska Miljöinstitutet och Avfall Sverige bör vi studera kemikalier mer noggrant. Många miljö- och hälsofarliga kemikalier hanteras i dag fel, vilket man skulle kunna undvika med bättre kunskap och teknik..

Sydsvenskan - 13 apr 12 kl. 00:50

Plats och doftljus ökar diabetesrisk

Man löper större risk att få diabetes om man har förhöjda halter av ftalater i blodet, visar en studie från Akademiska sjukhuset i Uppsala..

NSD - 07 aug 12 kl. 11:32

Skrotlyft kan minska diabetesrisk

Att lyfta vikter kan minska risken att drabbas av typ 2-diabetes med upp till en tredjedel. Det konstaterar forskare i en dansk-amerikansk studie i vilken fler än 32 000 män deltagit..

Kristianstadsbladet - 16 jul 13 kl. 16:35

Hög diabetesrisk för svenska barn


Mer än vart sjätte barn i Sverige med fetma har även ett förstadium till diabetes. Det visar en omfattande studie från Karolinska institutet där över 35 000 barn och ungdomar med fetma, i åldrarna 2-18 år, i Tyskland och Sverige, ingick.Studien visar att det är tre gånger vanligare att barn i Sverige har ett förstadium till diabetes än barn i Tyskland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.