Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Sunday, 09 August, 19:15

Vestmanlands Läns Tidning - 30 jul 20 kl. 10:20

Hon la grunden för det moderna VästeråsUtöver uppdraget som biträdande stadsarkitekt i Västerås under början av 60-talet ritade Elsa....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning
Läs mer om:
Västerås, Elsa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon la grundenför det , moderna, Västerås
YLE - 01 maj 17 kl. 16:03

Analys: Motverkar den moderna feminismen sitt syfte?

Den feministiska rörelsen har genom historien bidragit till stora samhällsförändringar; lika rösträtt, rätt till arbete och utbildning för kvinnor och män, rätten till abort och rätten till offentlig barnomsorg. De rättigheter som i dag kan kännas självklara för oss har inte serverats på silverbricka. De är en följd av handlingar som utförts av människor som har jobbat hårt.

SmålandsPosten - 22 jun 14 kl. 21:55

Öster och Söderberg vill bryta måltorkan

Öster har lämnat planen mållöst i de två senaste matcherna efter 0–1 mot Östersund och 0–0 mot Gais.
En trend som Öster vill bryta i kvällens Smålandsderby hemma mot Jönköpings Södra. – Vi hade en period där vi släppte in onödiga mål på slutet och det har vi rättat till.

SmålandsPosten - 26 aug 14 kl. 01:25

Krönikan: Det här var glatt, Öster!

Att vinna med uddamålet hemma mot nästjumbon borde inte vara särskilt mycket att skriva hem om.
Men ingen regel utan undantag. Östers 2–1-seger mot Husqvarna FF kan, när säsongen 2014 ska summeras, visa sig vara matchen som löste upp de rödblå nervknutarna och la grunden till en lyckad höstspurt.

Skånskan - 07 maj 18 kl. 16:18

Tidskapsel göts in i grunden till nybygge

MALMÖ Visitkort, ritningar, tidningar och en snusdosa kan framtidens rivningsarbetare eller arkeologer stöta på i Västra hamnen. Tillbehören finns ingjutna i grunden till det tredje Word Trade centerkontoret som håller på att byggas i Västra hamnen.Gjutningen av grunden pågår redan och som en symbolisk byggstart firades en tidskapsel ner i den.

Nerikes Allehanda - 05 okt 13 kl. 12:53

Villa brann ned till grunden nära Hammar

Ett hus brann vid lunchtid ned till grunden i Österåsa öster om Hammar. Brandkåren skickade totalt tre bilar från Askersund, Hammar och Byrsta men när de hann till platsen fram var kåken redan övertänd..

YLE - 26 feb 17 kl. 04:00

Stiftets präster vill behålla vigselrätten

Största delen av prästerna i Borgå stift vill inte ge ifrån sig vigselrätten till det civila samhället. Det här visar en enkät som de finlandssvenska medierna har gjort. Biskop Björn Vikström har tidigare föreslagit att kyrkan borde ge ifrån sig vigselrätten.

Skånskan - 18 mar 19 kl. 12:00

Poetiska röster möts på världspoesidagen

På torsdag, 21 mars, är det världspoesidagen. Poesidagarna i Malmö inleder firandet redan 19 mars och bjuder sedan på arrangemang under tre dagar i både Malmö och Lund. Kulturredaktionen ställde fyra frågor om arrangemanget till producenten Ángela Inés García.

SmålandsPosten - 23 okt 13 kl. 00:22

Öster organiserar om - arenachefen Oskar Wijk får gå

Chefen på Myresjöhus Arena, Oskar Wijk, har blivit uppsagd.
Dessutom har samtliga Östers visstidsanställda medarbetare fått beskedet att inga avtal förlängs förrän 2014 års budget är lagd - och den kan inte spikas innan det är klart om Östers herrlag spelar i allsvenskan eller superettan nästa år. Bara under sportchefen Peter Kuno Johansson finns 18 personer med olika typer av visstidsanställningar.

Skånskan - 14 dec 19 kl. 14:00

De räddade gården och skapade ett boende för gäster

bostad Allt fler resande väljer att övernatta hemma hos lokalbefolkningen. Melany och Anders Dieterle i Bara välkomnar gäster från när och fjärran.Melany och Anders byggde två semesterlägenheter i sin U-formade korsvirkesgård efter att ha drabbats av en brand precis när de hade börjat renovera.

BT - 09 dec 13 kl. 10:53

Kaleidoskop av röster

Horor, hallockar, torskar och poliser – alla får en röst i Clemes Meyers roman Im stein. I ett tal inför den tyska återföreningen 1990 målade dåvarande förbundskanslern Helmut Kohl upp en bild av blommande landskap (”blühende Landschaften”) i de östra delarna av Tyskland: de forna DDR-delstaterna skulle snart vara lika välmående som delstaterna i väst. Clemens Meyer är författaren som sedan debuten med Als wir träumten (Medan vi drömde) 2006 verkar ha bestämt sig för att med sina romaner och noveller visa att Kohls löfte sprack, och det med besked.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.