SR > Nyheter

Sunday, 09 August, 12:45

SR - 30 jul 20 kl. 10:06

Stort vinstlyft för Astra ZenecaDen brittisk-svenska läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på drygt 960 miljoner dollar, motsvarande runt 8,4 miljarder kronor, för andra kvartalet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Astra Zeneca

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, vinstlyftför , Astra, Zeneca
BT - 06 feb 14 kl. 08:43

Astra Zeneca krymper kostymen

Läkemedelsjätten Astra Zeneca får se vinsten falla för fjärde kvartalet när flera viktiga patent löpt ut under året, och skär bort 550 jobb. Styrelsen föreslår ändå en andra, tillfällig utdelning. Vinsten före skatt för kärnverksamheten blev 1 859 miljoner dollar, motsvarande cirka 12,1 miljarder kronor, för fjärde kvartalet 2013.

BT - 13 maj 14 kl. 12:41

Astra Zeneca kritiserar Pfizer

Pfizer fortsätter att uppvakta Astra Zeneca och vädjar i ett pressmeddelande till Astra Zenecas styrelse att sätta sig vid förhandlingsbordet. Men Astra Zenecas styrelse är starkt kritisk. Styrelsen konstaterar att Pfizers uttalande från inte innehåller någon ny information av värde.

Sydsvenskan - 11 sep 15 kl. 08:33

Astra Zeneca satsar i USA

Astra Zeneca har köpt en tillverkningsanläggning för biologiska läkemedel i USA från Amgen. Anläggningen — som ligger i Boulder, Colorado — väntas stå klar för produktion i slutet av 2017 och ge omkring 400 arbetstillfällen.I våras presenterade Astra Zeneca en satsning på biologiska läkemedel i Södertälje, där en helt ny anläggning ska byggas.

Helsingborgs Dagblad - 11 sep 15 kl. 08:33

Astra Zeneca satsar i USA

Astra Zeneca har köpt en tillverkningsanläggning för biologiska läkemedel i USA från Amgen. Anläggningen — som ligger i Boulder, Colorado — väntas stå klar för produktion i slutet av 2017 och ge omkring 400 arbetstillfällen.I våras presenterade Astra Zeneca en satsning på biologiska läkemedel i Södertälje, där en helt ny anläggning ska byggas.

BT - 13 maj 14 kl. 10:48

Pfizer vädjar till Astra Zeneca

Pfizer fortsätter att uppvakta Astra Zeneca och vädjar i ett pressmeddelande till Astra Zenecas styrelse att sätta sig vid förhandlingsbordet. Tonen, riktad till Astras aktieägare, i pressmeddelandet är aningen hotfull. Pfizer målar upp en bild av att Astra Zeneca kommer att förlora stora intäkter framöver om företaget ska stå på egna ben, i takt med att viktiga patent löper ut.

Sydsvenskan - 02 feb 12 kl. 08:58

Lägre vinst för Astra Zeneca

Läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på 2 052 miljoner dollar, motsvarande cirka 14 miljarder kronor, för fjärde kvartalet 2011. Motsvarande period i fjol var vinsten på 2 283 miljoner dollar.
STOCKHOLM.

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 11 kl. 08:09

Vinstlyft för Astra Zeneca

Läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på 4 169 miljoner dollar, motsvarande cirka 27,1 miljarder kronor, för tredje kvartalet 2011. Det kan jämföras med vinsten på 2 258 miljoner dollar motsvarande period 2010. Omsättningen uppgick till 8 213 miljoner dollar, jämfört med 7 898 miljoner dollar ett år tidigare..

BT - 19 maj 14 kl. 13:19

Pfizer ger upp om Astra Zeneca

Astra avvisar Pfizers "slutgiltiga" bud på 55 pund per aktie, motsvarande 606 kronor. Styrelsen anser inte att budet speglar bolagets värde. Pfizer har till 26 maj på sig att höja ytterligare, men bedyrar att inget nytt bud kommer.

BT - 02 feb 17 kl. 08:14

Kraftigt vinstlyft för Astra Zeneca

Läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på 2 183 miljoner dollar, motsvarande cirka 19 miljarder kronor, för fjärde kvartalet 2016. Det kan jämföras med en vinst på 802 miljoner dollar motsvarande period 2015.(TT).

Kristianstadsbladet - 02 feb 17 kl. 08:14

Kraftigt vinstlyft för Astra Zeneca

Läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på 2 183 miljoner dollar, motsvarande cirka 19 miljarder kronor, för fjärde kvartalet 2016. Det kan jämföras med en vinst på 802 miljoner dollar motsvarande period 2015.(TT).

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Spänt läge när belarusierna går till val

Sedan några timmar är vallokalerna i Belarus, eller Vitryssland, öppna för dagens presidentval. I huvudstaden Minsk är läget spänt inför kvällen då stora demonstrationer väntar, om sittande president Aleksandr Lukasjenko återigen utropas till segrare..

SR - 5 minuter sedan

Sol och värme innebär högtryck för Sjö- och flygräddningen

Stora delar av landet upplever de varmaste sommardagarna på länge, och många passar på att ge sig ut på båtar och till badplatser. Det märks på Sjö- och flygräddningscentralen där det är tätt mellan samtalen..

SR - 1 timme sedan

Libanons informationsminister avgår

"Efter den enorma katastrofen i Beirut, meddelar jag min avgång" säger ministern i ett uttalande citerat av lokala medier. Han bär även om ursäkt till det libanesiska folket..

SR - 4 timmar sedan

Försäljningsrekord på bostadsmarknaden

I vanliga fall brukar aktiviteten bland bostadsspekulanter bli lägre under sommaren. Men i år har bostadsmarknaden i stället fått ett uppsving, vilket lett till försäljningsrekord..

SR - 3 timmar sedan

Örebro: Lv249 avstängd - tankbil har vält

En tankbil fylld med däckolja har vält mellan Frövi och Fellingsbro vid Fyrby. Vägen kommer att vara avstängd under räddningsarbetet som väntas pågå under större delen av dagen. Prognosen för räddningsarbetet är satt till preliminärt kl 21:00 söndag kväll.

SR - 3 timmar sedan

Omtvistade talibanfångar släpps

Tusentals afghanska ledare har godkänt frigivningen av 400 talibanfångar, som anklagas för allvarliga brott, under det traditionella nationella rådslaget, loya jirga..

SR - 1 timme sedan

Oljelarm från paradisö: 1000 ton kan ha läckt

Runt 1 000 ton olja beräknas ha läckt från det japanskägda lastfartyg som i slutet av juli gick på grund utanför sydöstra Mauritius, enligt rederiet..

SR - 3 timmar sedan

Misstänkt skottlossning i Norrköping under natten

Polisen i Norrköping har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott sedan man hittat flera tomhylsor och kulhål i en husvägg i stadsdelen Navestad..

SR - 6 timmar sedan

Spänt läge i Minsk inför dagens presidentval

I Belarus huvudstad Minsk är läget spänt inför det presidentval som hålls idag. I går greps oppositionskandidaten Svjatlana Tsichanouskajas stabschef och under kvällen skedde fler gripanden i centrala Minsk..

SR - 5 timmar sedan

Förslag: Inför premier för snabba studenter

Obligatorisk förskola och premier för den som klarar gymnasiet i tid, det är några av förslagen på utbildningsområdet som den så kallade Omstartskommissionen presenterar inom kort..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.