Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 04 August, 21:14

Cornucopia - 30 jul 20 kl. 09:38

Försvarsmaktens Pride-deltagande 2020Försvarsmakten kan ju inte delta på Pride-veckan i år, eftersom festivalen är inställd. Så det får väl för stunden räcka med Försvarsmakten på Instagram.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Pride, Försvarsmakten, Instagram, Micael Bydén, Försvarsmaktens, Sverige, Jul, PDT Dags, HBTQ

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarsmaktens, Pride-deltagande, 2020
SVT - 31 jul 20 kl. 11:39

Kronprinsessan inledningstalar på Pride: ”Väldigt glada för det”

Under fredagskvällen inleds Pride Stockholm 2020 – en ovanlig Pridehelg som på grund av coronaviruset får ske digitalt. Men den digitala paraden gör det möjligt att ha en inledningstalare, och den som kommer att tala är ingen mindre än Kronprisessan Victoria. – Det kommer att sända en otroligt viktig signal internationellt, säger Pride Stockholms ordförande Vix Herjeryd..

Världen Idag - 04 jan 17 kl. 14:43

Soldat som vägrade Pride frias av ansvarsnämnd

Den soldat som vägrade att delta som förare i Pride- paraden i somras får rätt av Försvarsmaktens personalansvarsnämnd. Det skriver SVT Stockholm. Mannen anmäldes av sitt befäl för arbetsvägran, men nämnden slår nu fast att deltagande i paraden är frivilligt..

Cornucopia - 07 sep 17 kl. 15:56

Försvarsmaktens perspektivstudie: Ökade anslag och Nato behövs för svenskt försvar efter 2020

Försvarsmakten har i dagarna levererat en delrapport om sin stora perspektivstudie om svenskt försvar efter år 2020 fram till år 2035. Utan ökade anslag kommer svensk försvarsförmåga minska. Försvarsmakten understryker både ett behov av 2% av BNP till försvaret samt Natomedlemskap ("traktatsbundna försvarsgarantier" med "bi- och multilateral operationsplanering") för att trovärdigt krigsavhållande svenskt försvar.

Cornucopia - 05 maj 15 kl. 18:02

Försvarsmaktens deltagande i terrorövning mörkas?

I morgon drar övningen PILOT 2015 igång i Stockholms skärgård, för er som vill bevaka den med kikare och teleobjektiv. I Strålsäkerhetsmyndighetens pressmeddelande nämns dock inte Försvarsmaktens deltagande, vilket kan bero på att försvaret helst vill mörka vilka förband som deltar eller någon annan naturlig förklaring.

Tidigare hette det hos Svensk kärnbränslehantering följande:"Från SKB:s sida deltar både säkerhets- och driftavdelningen.

Världen Idag - 12 sep 17 kl. 09:45

Försvaret ändrar inställning om Pride

En soldat som inte ville köra lastbil i Prideparaden hade rätt att slippa det, slår både Justitieombudsmannen (JO) och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd (Fpan) fast. Nu ändrar Försvarsmakten sina direktiv, skriver Officerstidningen. Det var i fjol som en soldat vid Livgardet fick order om att köra lastbilen i Prideparaden i Stockholm.

YLE - 01 jul 17 kl. 05:03

Att tvätta sig ren i regnbågens alla färger – Pride gör att företag och myndigheter polerar ytan

"Pinkwashing", säger en del om myndigheternas deltagande i lördagens prideparad i Helsingfors. Pinkwashing innebär att ge sken av hbtiq-vänlighet utan att åtgärda någonting – men det går också att skrubba sig i grönt för att verka mer miljövänlig eller i vitt för att bland annat censurera. På lördagen tågar prideparaden genom Helsingfors och i år deltar förutom privatpersoner och företag också flera myndighetsorganisationer på Diskrimineringsombudsmannens inbjudan.

Sydsvenskan - 17 aug 11 kl. 06:30

Mest party men också politik på danska Pride

Fest eller politik? Både och. Med start i kväll blir Köpenhamns bøsser och lesbiske extra synliga när Copenhagen Pride drar igång.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

SDU-ordföranden: "Under all värdighet att delta i Pride"Kritik 2013

I dag inleds årets upplaga av Stockholm Pride. Flera myndigheter och organisationer förväntas delta och varje år riktas kritik mot somliga. Gustav Kasselstrand, förbundsordförande för Sverigedemokratisk ungdom, riktar på Twitter och Facebook kritik mot Livgardets deltagande.

Cornucopia - 01 mar 16 kl. 17:30

Försvarsmakten: Fem miljarder kronor saknas till 2020

Försvarsmakten presenterade idag sitt budgetunderlag för 2017 - 2019. Man konstaterar att det saknas pengar för att genomföra det riksdagen beslutade om i den försvarspolitiska inriktningsbeslutet från förra året. Minst fem miljarder kronor saknas till 2020 och ytterligare minst 4 miljarder efter 2020.

Regeringen - 16 dec 16 kl. 08:42

Försvarsmaktens långsiktiga materielbehov

En särskild utredare ska beskriva Försvarsmaktens långsiktiga materielbehov och utarbeta förslag till hur materielförsörjningen kan prioriteras och effektiviseras med syfte att säkra och utveckla den operativa förmågan efter 2020, så som den beskrivs i den försvarspolitiska inriktningspropositionen Sveriges försvar 2016–2020 (prop. 2014/15:109). Utredningen ska utgöra underlag för regeringens och Försvarsberedningens fortsatta arbete inför försvarsinriktningsbeslutet för perioden efter 2020..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.