Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 04 August, 19:31

Världen Idag - 30 jul 20 kl. 00:00

Om Guds vilja är så viktig för Guds son, hur viktig är den då inte för oss?”Visa mig, Herre, dina stadgars väg, så vill jag följa den ända till slutet. Ge mig förstånd, så att jag tar vara på din undervisning och håller fast vid den av hela mitt hjärta.” Psaltaren 119:33-34 För många av oss är det sommar och ledighet. En viktig tid av vila, återhämtning eller att göra något annat. Även här hemma är det full byggarbetsplats.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Guds, För, Gud

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Om Guds, viljaär , , viktigför , Guds, son, hur viktig är den då inte för oss
Världen Idag - 30 jul 20 kl. 00:00

David Ekerbring: Om Guds vilja är så viktig för Guds son, hur viktig är den då inte för oss?

”Visa mig, Herre, dina stadgars väg, så vill jag följa den ända till slutet. Ge mig förstånd, så att jag tar vara på din undervisning och håller fast vid den av hela mitt hjärta.” Psaltaren 119:33-34 För många av oss är det sommar och ledighet.

Dagen - 08 sep 11 kl. 03:00

Regeringen visar god vilja

Civilminister Stefan Attefall såg belåten ut när han på onsdagen kunde berätta att regeringen, trots det kärva budgetläget förorsakat av den ekonomiska kris som hotar Sverige, föreslår en rejäl höjning av det statliga stödet till trossamfunden och till den myndighet som fördelar bidragen. Sammanlagt handlar det om 12 miljoner kronor, en ökning med närmare en fjärdedel.Också trossamfunden har anledning att vara nöjda.

Dagen - 06 jul 11 kl. 03:00

Vilken fråga skulle du vilja ställa till Gud?

Carina Hägg, S: 1) Gud, Eva känner jag till men var Lilith Adams första hustru eller det endast en sägen. 2) Gud, finns det något av historien borttappat kapitel i Bibeln. 3) Gud, vilket är ditt bästa argument till de personer som i ditt namn förtrycker medmänniskor.

Dagen - 06 apr 11 kl. 03:00

Karismatiken borde vara lika viktig som förr

Det är med sorg i hjärtat som jag tvingas konstatera att det är en radikal skillnad mellan den kraftfulla pingstväckelse som svepte över Sverige för hundra år sedan och pingströrelsens tillstånd i dag. Detta gäller framför allt rörelsens kärnfråga som gav den dess namn och som utgjorde dess centrala budskap: att varje kristen kan döpas i den helige Ande och vandra i Guds övernaturliga gåvor. Naturligtvis är andedopet fortfarande en central lära i Pingst, men en karismatisk kyrka ska inte bara tro på Andens gåvor utan leva i dem.

Dagen - 03 feb 12 kl. 03:00

Därför är bibelsynen så viktig att samtala om

All heder till lärarna på Örebro Teologiska Högskola som så tålmodigt besvarat de invändningar vi rest. Samtalet som har följt tydliggör olika synsätt. Tack också till övriga skribenter som breddat debatten ytterligare.

Dagen - 16 mar 11 kl. 03:00

Möter du Guds barnbarn?

Hur hanteras Guds barnbarn i församlingen? Guds barnbarn är oftast tidiga medlemmar som av olika skäl lämnat församlingen. De kan ha upplevt att missförstånd eller andra saker gjort dem obekväma.

Dagen - 27 jan 11 kl. 03:00

"Guds tillit till människan är stor"

Längtan och framtidshopp. Det präglar Liza L Lundkvists nya skiva, vars sånger har fötts i arbetet med att forma gudstjänster som berör. Självbilden har mognat i takt med insikten att hon inte bara är musiker, utan också förkunnare.

Dagen - 23 sep 11 kl. 03:00

Varför är frågan om helvetet viktig?

Hej ...
... Stefan Swärd som kommer ut med boken "Efter detta, om Guds kärlek och rättvisa, himmel och helvete" i dagarna.

YLE - 25 mar 17 kl. 13:43

"Arbetstagarna går i pension men Guds rike blir inte pensionerat"

Efter över 40 yrkesverksamma år går kyrkoherde Tor-Erik Store i Vasa nu i pension. Han har under åren arbetat i flera församlingar och också tillbringat tio år som missionär i Senegal. Tor-Erik växte upp i en jorbrukarfamilj i dåvarande Gamlakarleby landskommun.

Världen Idag - 31 maj 17 kl. 00:01

Claes-Göran Bergstrand: Vi kallar Guds folk, att på varje ort och i varje kommun mötas till gemensam förbön.

Den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag, för trettonde gången som helgdag. Tidigare var den ”bara” Svenska flaggans dag. Nu kan alla svenska medborgare i ”landet lagom” fira den fullt ut och vara tacksamma över att få bo i ett demokratiskt land.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.