Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 03 August, 14:24

Dagens Medicin - 30 jul 20 kl. 09:20

Studie av tocilizumab mot covid-19 nådde inte målenLäkemedelsföretaget Roche meddelande i går att den första globala randomiserade dubbelblinda placebokontrollerade kliniska fas 3-studien av Roactremra/Actermra som behandling av covid-19 inte nådde målen..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Roche, RoactremraActermra

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studieav , tocilizumabmot , covid-19, nåddeinte , målen
News55 - 07 maj 20 kl. 11:38

Här är programledaren i SVT som varit sjuk i covid-19 i nästan två månader

Det är Lasse Kronér som har varit sjuk i covid-19 i 52 dagar. När det var som värst vara han rädd för att somna om han inte skulle vakna igen. – Det är nog det värsta som jag har varit med om.

Expressen - 18 apr 20 kl. 07:38

Salina födde barn – dog i covid en vecka senare

Salina Shaw, 37, födde en dotter den 7 april.Fem dagar senare, på påskdagen, dog trebarnsmamman från Southend, Storbritannien, i covid-19.
Salina Shaw levde ett hälsosamt liv och följde strikt vegansk kost, men hade diabetes, berättar hennes partner för The Sun.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Studie: 99 procent av allt i sociala medier struntar vi iSuper-smileyn till Facebook

Tror du att du bryr dig mycket om informationen du möts av på Facebook, Twitter eller Google+? Det gör du inte. En ny studie som samlat ihop data från 1,6 miljoner osponsrade inlägg i dessa tre sociala medier visar att vi inte bryr oss om 99 procent av dessa, skriver sajten Venture Beat.

DI - 27 jul 17 kl. 08:28

Astra Zenecas Mystic-studie nådde ej primära mål

Astra Zenecas Mystic-studie nådde inte upp till det primära målet för progressionsfri överlevnad i de första interimsresultaten..

DI - 08 maj 19 kl. 08:44

Astra Zenca: Fas 2-studie för Trastuzumab nådde mål

Läkemedelsbolaget Astra Zenecas fas II-studie för behandling av en form av spridd bröstcancer nådde sina primära mål..

Cornucopia - 17 jan 18 kl. 13:18

Kryptovalutornas marknad är en studie i psykologi

Marknaderna för de sk "kryptovalutorna" (egentligen en serie med ettor och nollor som någon påstår ska vara en valuta) är en fascinerande studie i mänsklig psykologi och spekulation i dess renaste form. Framför våra ögon utspelas i realtid bubbla efter bubbla och eftersom marknaderna är oreglerade och mestadels består av teknikfetischister och amatörer uppför de sig helt enligt skolboken.Dagschart Bitcoin.

GT - 12 apr 20 kl. 11:48

Birgit, 80, dog – fick covid-19 på boende

Birgit Falk, 80, hade hosta och feber i nästan två veckor innan hon testades för covid-19. Två dagar efter provtagningen avled hon.– När testet visade positivt vågade personalen inte gå in till vår mamma för att se hur hon mådde.

Hela Gotland - 06 maj 20 kl. 15:32

Gotland har nu 60 konstaterade fall av covid-19

Antalet personer som konstaterats smittade av covid-19 på Gotland fortsätter att öka, och under onsdagen nådde man 60 konstaterade fall..

Världen Idag - 13 jul 20 kl. 17:50

Unik transport från Sverige nådde Panzisjukhuset

Förra veckan nådde testutrustning för covid-19 från Sverige Kongo och doktor Mukwege på Panzisjukhuset. En svårighet med denna transport är att testerna måste fraktas i minus 20 grader från Karolinska Institutet ända fram till målet..

BT - 04 jun 13 kl. 20:48

Elfsborg i stor studie om framgång

Hur når idrottsklubbar långvarig framgång? Och vad kan det övriga arbetslivet lära av klubbarna? En grupp forskare söker svar på detta, och nådde en väntad slutsats: Det handlar mycket om pengar, och hur de används.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Distriktsläkare i Blekinge vill inte ha närakut

Distriktsläkarföreningen i Blekinge protesterar mot beslutet om en ny närakut och får kraftigt medhåll av Svenska Distriktsläkarföreningens ordförande Maria Tuutma..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

”Vi räknar döda av och inte med covid-19”

Jag har jobbat med covid-19 sedan pandemin bröt ut, och min erfarenhet är att det sällan är tu tal om att det är infektionen som orsakar döden, skriver läkaren Benjamin Kalischer Wellander..

Dagens Medicin - 31 jul 20 kl. 14:05

Ledarlärdom av covid-19 “Det måste finnas ett varför”

Omställningen till covid-19-vård gjorde tydligt för temachefen Anders Ahlsson att förändringar måste ha en tydlig anledning för att lyckas. I framtiden vill han sätta p för förändringsprojekt som motiveras med luddiga skäl..

Dagens Medicin - 31 jul 20 kl. 09:54

2 600 nedladdningar av Nationella vårdprogrammet

Nationellt vårdprogram för misstänkt och bekräftad covid-19 har spridits inom sjukvården via 2 600 nedladdningar och uppdateras kontinuerligt. Lättillgänglig PCR-testning är viktigast nu, anser Lars-Magnus Andersson, som lett arbetet med vårdprogrammet..

Dagens Medicin - 31 jul 20 kl. 08:15

Hälften av coronatesten i Halland gav fel svar

Antalet fall av covid-19 i region Halland uppgavs ha ökat den senaste tiden. Men när regionens labb tittade närmare på de positiva testsvaren visade det sig att över hälften av svaren inte stämde..

Dagens Medicin - 31 jul 20 kl. 07:00

”De ekonomiska effekterna av pandemin är stenhårda”

I pandemins skugga framstår det som allt mer vanvettigt att tvinga en av de allra hårdast drabbade regionerna att ensamt finansiera systemet, skriver Tobias Nässén (M) i en replik..

Dagens Medicin - 30 jul 20 kl. 15:06

Rusning till vårdutbildning under pandemin

Ansökningarna till sjuksköterske- och läkarprogrammen i höst ökade med mer än 25 procent och på torsdagen kom de slutliga beskeden om vilka som fått någon av de eftertraktade studieplatserna..

Dagens Medicin - 30 jul 20 kl. 14:24

Tegnell: Vården behöver en andningspaus

Det senaste dygnet har ytterligare nio personer med bekräftad covid-19 rapporterats döda i Sverige..

Dagens Medicin - 30 jul 20 kl. 12:58

Första kliniska studien av B3 mot glaukomskador

En första klinisk studie visar att vitamin B3 kan förhindra nervcellskador som leder till blindhet vid glaukom..

Dagens Medicin - 30 jul 20 kl. 13:03

Hårt tryck på laboratoriet i Lund

Trycket på laboratoriet i Lund har varit extremt högt sedan pandemins start. Vanliga kontorstider har förvandlats till en dygnet runt-verksamhet när tusentals covid-19-tester har analyserats i veckan. Efter sommaren förväntas läget bli ännu tuffare – då fler prover ska analyseras, och extrapersonalen försvinner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.