Expressen > Nyheter

Thursday, 13 August, 15:27

Expressen - 30 jul 20 kl. 09:03

Här övervakas invånarna mest av alla i hela världenKinesiska miljonstaden Taiyuan har fler övervakningskameror per invånare än någon annan stad i världen. Kina spås ha installerat över en halv miljard kameror under nästa år – och samtidigt uppgraderas tekniken med ansiktsigenkänning. – Möjligheterna till att utnyttja systemen för stalkning, utpressning och undanröjande av bevis behöver tas med i beräkningen, säger Severine Arsene, forskare vid Kinesiska universitetet i Hongkong, till South China Morning Post. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Taiyuan, Severine Arsene, Kinesiska, Hongkong, South China Morning Post

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här övervakas, invånarna, mestav alla i hela världen
SmålandsPosten - 16 nov 19 kl. 09:22

Buskörning oroar invånarna mest

Nu är polisens och kommunens trygghetsmätning klar. Den visar att det inte finns någon större risk att Uppvidingeborna ska utsättas för brott. Värst upplever invånarna problemen vara med buskörning och nedskräpning..

Sydöstran - 30 jun 16 kl. 07:53

Här betalar invånarna mest för kommunpolitiken

Det är stora skillnader på hur mycket kommunpolitiken kostar per invånare i Sverige kommuner, det visar en sammanställning som Nyhetsbyrån Siren har gjort..

YLE - 27 sep 12 kl. 04:40

"Sjundeå kommun lyssnar inte på invånarna"

Skolskjutsarna engagerade mest då Sjundeåborna träffades på en invånarkväll i Pickala i går. Kvällens samtalsämne var närdemokrati. Fler deltagare anser att kommunen inte lyssnar på invånarna.

YLE - 02 okt 13 kl. 04:00

Invånarna i Raseborgs centrumområden blir färre

Invånarantalet i de tre centrumområdena i Raseborg sjunker enligt stadens riktgivande statistik. Den största minskningen sker i Pojo. Niklas LerviksNiklas Lerviks Yle/Minna Almark - Trenden är att invånarna i de tre centrumområdena blir färre, säger Niklas Lerviks, som jobbar som controller på ekonomiavdelningen på Raseborgs stadskansli.

SVT - 06 nov 19 kl. 10:39

Här bor invånarna som gynnats mest vid sänkt skatt

De senaste årens skattereformer har mest gynnat västkustbor och Stockholmskommuner. Minst gynnade har kommuner i glesbygd varit. Det visar SVTs:granskning av de större skattereformer som genomförts.

YLE - 24 aug 15 kl. 14:52

Invånarna i Gerby, Sundom och Hemstrand har det bäst i Vasa

I Gerby och Sundom har invånarna i medeltal högre utbildning och högre inkomster än i Korsnäståget och Vöråstan. Arbetslöshetsgraden är också lägst i Sundom, Gerby och Hemstrand och högst i Korsnäståget och Vöråstan. Vasa stad har under tio år granskat invånarnas utbildnings- och inkomstnivå, arbetslöshetsgrad och språkkunskaper.

ÖstersundsPosten - 11 jan 17 kl. 15:00

Här betalar invånarna allra mest för kommunens turistverksamhet

Det är stora skillnader på hur mycket länets kommuner lägger på sin turistverksamhet.
Allra mest kostar det för invånarna i Härjedalen. Inte en krona kostar det för boende i Berg..

YLE - 02 sep 17 kl. 21:30

Årets vägvisare: Att träffa invånarna i byarna är det fina i arbetet

Den landsomfattande tävlingen Årets by har avgjorts - vinnaren blev Eskola. Samtidigt premierades Salos byaombudsman Henrik Hausen med titeln Årets vägvisare för byaverksamhet. Byaverksamhet i Finland rf har utsett årets by för 33 gången.

DN - 26 jun 14 kl. 18:40

Kommunerna där invånarna trivs sämst - och bäst

Danderyd, Öckerö, Karlstad och Halmstad. Där har ni kommunerna med Sveriges mest nöjda invånare. Minst nöjda är invånarna i Östra Göinge, Vansbro och Svalöv..

DN - 26 jun 14 kl. 18:40

Kommunerna där invånarna trivs sämst – och bäst

Danderyd, Öckerö, Karlstad och Halmstad. Där har ni kommunerna med Sveriges mest nöjda invånare. Minst nöjda är invånarna i Östra Göinge, Vansbro och Svalöv..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.