SR > Vetenskap

Wednesday, 05 August, 09:38

SR - 30 jul 20 kl. 09:00

Odlingstips för ålgräs: Använd potatisskalEtt nät som tillverkats av potatisskal på havsbotten kan göra det lättare för ålgräs att rota sig, enligt ny forskning..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Odlingstipsför , ålgräs, Använd, potatisskal

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Biologer har en plan för att rädda parasiterna

Nu har parasiter fått en egen global åtgärdsplan som ska se till att de skyddas och uppmärksammas för den viktiga roll de har i jordens ekosystem..

SR - 3 timmar sedan

Historisk skatt hittades på Titicacasjöns botten

Arkeologer hoppas att en liten figur av ett lamadjur från Inkakulturen ska lära dem mer om hur Titicacasjön användes under ceremonier och ritualer..

SR - 3 timmar sedan

FN:s globala mål otillräckliga för miljön

FN:s globala mål för hållbar utveckling ska visa vägen mot en bättre framtid. Men enligt en ny studie i tidskriften Nature Sustainability riskerar de i stället att osynliggöra miljöförstöring..

SR - 3 timmar sedan

Så reagerar immunförsvaret på SARS-CoV-2

Att bättre förstå hur kroppen hanterar coronaviruset SARS-CoV-2 är viktigt för att kunna ge en så bra behandling som möjligt. Nu har kinesiska forskare kartlagt mer noggrant hur immunsystemet reagerar hos covid-19-patienter..

SR - Igår: 08:53

Dinosaurie hade cancer

För första gången har forskare upptäckt elakartad cancer hos en dinosaurie, en noshornsdinosaurie funnen i Kanada. Den hade långt gången skelettcancer i ett vadben..

SR - Igår: 07:49

Skalbagge kan rymma efter att ha blivit uppäten

För första gången har forskare sett en insekt som aktivt kan rymma från matsmältningskanalen hos en groda, efter att ha blivit uppäten!.

SR - Igår: 05:59

Rovdjur kan inte "åka snålskjuts" på jättepandors bevarandearbete

Jättepandan är symbol för lyckat bevarandearbete och inte längre klassad som "utrotningshotad", utan bara "sårbar" på internationella rödlistan. Men det somliga hoppats – att de stora ansträngningarna som gjorts för att skydda pandornas livsmiljöer också indirekt skulle skydda stora rovdjur som lever i samma områden – har inte fungerat, enligt en ny studie. Leoparder, snöleoparder, vargar och asiatisk vildhund har minskat dramatiskt i de här områdena..

SR - Igår: 06:00

Forskare föreslår ett globalt övervakningssystem av virus hos vilda djur

Covid-19-pandemin har aktualiserat hotet om vad som kan hända när ett virus sprids från djur till människor. I en artikel i Science argumenterar därför forskare från en mängd olika områden för ett globalt övervakningssystem av vilda djur..

SR - I förrgår: 07:19

Mikrober väcktes efter 100 miljoner år av dvala

Japanska forskare menar att de har lyckats få liv i mikroorganismer som har legat i dvala i havsbotten i mer än 100 miljoner år..

SR - I förrgår: 06:23

Magnetkamera hittar skador på pyttesmå blodkärl efter svår covid-19

Med en magnetkamera och särskilda magnetkameratekniker går det att se förändringar i nervsystemet orsakade av svår covid-19 som är svåra att se med bara skiktröntgen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.